Zmena poberateľa daňového bonusu na dieťa - postup

chalkmarker
29. mar 2021

Ahojte, vie mi niekto poradiť ako postupovať pri zmene poberateľa daňového bonusu na dieťa. Bonus poberá v súčasnosti manžel. Ja som skončila RD a nastupujem do nového zamestnania a dohodli sme sa s manželom, že bonus budem poberať ja. Potrebovala by som vedieť ako treba postupovať, treba niečo odhlásiť a nahlásiť, čo k tomu potrebujem. Má s tým niekto skúsenosť? Za každú radu ďakujem.

lucka_ke
29. mar 2021

obaja nahlásite svojej mzdovej účtovníčke - on, že už nebude poberať a ty doložíš rodný list dieťaťa a nahlásiť začiatok poberania DB

ikonica
29. mar 2021

On nahlasi svojej mzdarke ze konci napr k 31.3. a ty svojej , ze zacinas od 1.4. a spisete to do danoveho vyhlasenia.

chalkmarker
autor
29. mar 2021

@ikonica
@lucka_ke ďakujem vám pekne, ešte ma zaujíma, keďže nastupujem v strede mesiaca, či sa to dá aj tak alebo to musí byť vždy začiatok nového mesiaca?

ikonica
29. mar 2021

Mozes jej to nahlasit kedykolvek, ale zmenu urobi az v nasledujucej vyplate... Nemalo by sa stat, ze v jeden mesiac bude poberat manzel aj ty... Preto je potrebne aby ste mali jasno v datumoch... Napr manzel povie svojej mzdarke ze posledny krat zoberie za marec a ty zoberies az za april. Ale ked nastupujes v polke mesiaca, moze sa stat, ze nebudes mat dostatocny prijem na uplatnenie bonusu ( neviem kolko zarabas) preto je lepsie uplatnit si az za mesiac, ktory budes mat odrobeny cely.... ( Aj keby si mala nedostatocny prijem, vies si to bud ty alebo manzel potom douplatnovat v rocnom zuctovani)