icon

Zmena priezviska bez sobáša

3. okt 2025

Ahojte. Je tu niekto,kto si menil priezvisko bez sobasa? Ze ste ako rodina otec,matka deti no matka ma ine priezvisko. A chce priezvisko muzove ale bez svadby.
Ak nemate skusenost len blbe pripomienky tie rolujte dalej.
Dik

Strana
z3
minenkaa
3. okt 2025

@anonym_autor ja mám skúsenosť ,že moje decko ma moje priezvisko a nechapem ako môže zena dovoliť aby sa decko volalo po niekom inom

autor
3. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor ja mám skúsenosť ,že moje decko ma moje priezvisko a nechapem ako môže zena dovoliť aby sa decko volalo po niekom inom

@minenkaa mas aj nieco k veci? Pre teba bola zrovna urcena ta posledna veta

sevrin
3. okt 2025

Na okresnom úrade sa informuj, kam ťa majú poslať. Dajú ti vypísať žiadosť. Napíšeš dôvod, prečo si chceš priezvisko zmeniť. Ak z toho dôvodu, čo chceš, tak by to mohlo prejsť ľahko. Možno tam bude správny poplatok 100€. Rozhodnutie ti príde do pár dni, kedy si máš prísť po papiere s ktorými si pôjdeš vybaviť nové doklady.

anonym_6140c2
3. okt 2025

žiadosť o zmenu vyplníš na stránke
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
a zaplatíš poplatok 70€
ak to budeš riešiť osobne poplatok je 140€

minenkaa
4. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa mas aj nieco k veci? Pre teba bola zrovna urcena ta posledna veta

@anonym_autor presne som napisala k veci

autor
4. okt 2025
@minenkaa

@minenkaa Zrejme zly vecer a aj rano ze?

melanta
4. okt 2025
@minenkaa

@minenkaa neodpovedala si k veci. Mala si len pripomienku - zbytočnú. Ona vie, že je úbohé meniť si meno na partnerove priezvisko hoci zobrať si ju nechce.

minenkaa
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uplne v pohode

minenkaa
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor autorka vies,že je to úbohé?
To nie je moj nazor, to tu bolo spomenuté
Ja si mysli,že by si deťom mala zmeniť priezvisko alebo prečo si chces meniť priezvisko

melanta
4. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor autorka vies,že je to úbohé?
To nie je moj nazor, to tu bolo spomenuté
Ja si mysli,že by si deťom mala zmeniť priezvisko alebo prečo si chces meniť priezvisko

@minenkaa žiaľ, deťom priezviská nezmení. Potrebovala by na to súhlas otca. To je tak, keď žena porodí niekoľko detí chlapovi, ktorý si ju ani nechce zobrať, nepochopiteľne dá deťom iné meno ako má ona a potom zistí, že to nie je praktické, tak si sama zmení meno na partnerove, hoci on jej to meno zmeniť sobášom nechce.

Autorka, reagovať na mňa nemusíš, nebudem sa doťahovať, pretože chápem, že ženy v takejto situácii si nepriznajú tú trápnosť.

petracandle
4. okt 2025

@anonym_autor a prečo si ťa radšej ten tvoj chudák nezoberie za ženu? Budeš to mať ľahko a zadarmo a nemusíš si len potupne meniť meno

autor
4. okt 2025
@petracandle

@anonym_autor a prečo si ťa radšej ten tvoj chudák nezoberie za ženu? Budeš to mať ľahko a zadarmo a nemusíš si len potupne meniť meno

@petracandle chudak je skor tvoj muz,ked ma doma taku ako si ty.
Nie dievcata detom menit mena nebudeme,ani sme nikdy neuvazovali,ze by mali moje priezvisko. A ani muz si ma nebude brat. Ani ja jeho 🙂.

matkahelka
4. okt 2025

@anonym_autor toto uz je fakt najvyssi level trapnosti zmenit si priezvisko bez sobasa.

anonym_4fb091
4. okt 2025
@anonym_autor

Nie dievcata detom menit mena nebudeme,ani sme nikdy neuvazovali,ze by mali moje priezvisko. A ani muz si ma nebude brat. Ani ja jeho 🙂.

@anonym_autor osočovať vieš,ale vyhľadať si to na nete nedokážeš 🤔 za ten čas si si to už mohla vyguglit sama

petracandle
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takú ako ja - myslíš peknú a inteligentnú? 😉 evidentne si to o mne myslí keď si ma chcel vziať skôr ako mi nasádzal deti, a tvoj vlastne ani potom nie

autor
4. okt 2025
@matkahelka

@anonym_autor toto uz je fakt najvyssi level trapnosti zmenit si priezvisko bez sobasa.

@anonym_4fb091 osocovat? No skus este raz a pomalsie citat,kto tu zacal. Hned 1prispevcok co som tu dala a posledna veta bola prave urcena pre take ako sa tu zisli. Ano ved cakala som,ze inteligencia konikova sa zide na jednom mieste. A nesklamali.
@matkahelka prer teba mozno

dusankomoj
4. okt 2025

Napadlo vás niektorú, že autorka môže mať aj iný dôvod, prečo chce zmeniť meno? Nie iba ten, že si ju nechce vziať?

anonym_d71bd2
4. okt 2025

@anonym_autor A to je načo dobré mosiť cudzie priezvisko? Daj deťom svoje. Alebo nech sa pán rozhýbe a vezme si ťa.

henka123123
4. okt 2025

Da sa..na matrike za poplatok zmenit..okolo 150 euro to stoji

matkahelka
4. okt 2025
@dusankomoj

Napadlo vás niektorú, že autorka môže mať aj iný dôvod, prečo chce zmeniť meno? Nie iba ten, že si ju nechce vziať?

@dusankomoj ved ona ten dovod predsa napisala, chce mat priezvisko ako muz a deti.

dusankomoj
4. okt 2025
@matkahelka

@dusankomoj ved ona ten dovod predsa napisala, chce mat priezvisko ako muz a deti.

@matkahelka áno,ale možno má dôvod, prečo ho ,, nemôže " získať sobášom, napriek tomu, že ON,by si ju vzal ochotne.

autor
4. okt 2025
@dusankomoj

@matkahelka áno,ale možno má dôvod, prečo ho ,, nemôže " získať sobášom, napriek tomu, že ON,by si ju vzal ochotne.

anonym_694bb5
4. okt 2025
@dusankomoj

@dusankomoj tak to tu mala povedať, konkrétne. Takto sa len zbytočne budú vymýšľať scenáre. Keď nikto nevie co chce, a prečo to chce. Toť vsjo.

anonym_d71bd2
4. okt 2025
@dusankomoj

@dusankomoj Iba ak už dotyčný jednu manželku má. To je jediný dôvod.

minenkaa
4. okt 2025
@melanta

@minenkaa žiaľ, deťom priezviská nezmení. Potrebovala by na to súhlas otca. To je tak, keď žena porodí niekoľko detí chlapovi, ktorý si ju ani nechce zobrať, nepochopiteľne dá deťom iné meno ako má ona a potom zistí, že to nie je praktické, tak si sama zmení meno na partnerove, hoci on jej to meno zmeniť sobášom nechce.

Autorka, reagovať na mňa nemusíš, nebudem sa doťahovať, pretože chápem, že ženy v takejto situácii si nepriznajú tú trápnosť.

@melanta však môže dať na súd návrh a možno jej schváli

minenkaa
4. okt 2025
@dusankomoj

@dusankomoj a aký

minenkaa
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_4fb091 osocovat? No skus este raz a pomalsie citat,kto tu zacal. Hned 1prispevcok co som tu dala a posledna veta bola prave urcena pre take ako sa tu zisli. Ano ved cakala som,ze inteligencia konikova sa zide na jednom mieste. A nesklamali.
@matkahelka prer teba mozno

@anonym_autor ale veď čo čakáš,ty das vlastným deťom pre teba zudzienoriezvisko a potom si chces meniť ty,ako sa nedá rypnut si do tohto ,zákon je na tvojej strane a ty to nevyužiješ

dusankomoj
4. okt 2025
@anonym_d71bd2

@dusankomoj Iba ak už dotyčný jednu manželku má. To je jediný dôvod.

@anonym_d71bd2 ha-ha-ha. Mňa napríklad napadol ekonomický dôvod: žena poberá vdovský dôchodok ( slušný 🤑) vydať sa neoplatí, lebo oň príde(a nie každý je bohatý,ako mamičky na MK😜😜😜, však?.Ale napriek tomu by sa rada volala ako nový partner a tie detiská, čo jej nasádzal.

yosi
4. okt 2025
@minenkaa

@minenkaa A čo keď to isté si povie aj otec?

anonym_d71bd2
4. okt 2025
@dusankomoj

@anonym_d71bd2 ha-ha-ha. Mňa napríklad napadol ekonomický dôvod: žena poberá vdovský dôchodok ( slušný 🤑) vydať sa neoplatí, lebo oň príde(a nie každý je bohatý,ako mamičky na MK😜😜😜, však?.Ale napriek tomu by sa rada volala ako nový partner a tie detiská, čo jej nasádzal.

@dusankomoj A to jej bude načo? Ak raz mám muža a chcem s ním deti, tak tomu predchádza sobáš. Iný dôvod ako manželka toho dotyčného neexistuje, aby sa sobáš neuzatvoril. A ak je odkázaná na vdovský a nasekajú si ďalšie deti, je to smutné. Rozmýšľam, kým plodím.

Strana
z3