Zmena priezviska dieťaťa
Dobrý deň prajem, v prvom rade sa ospravedlňujem za anonymitu, ale nechcem, aby ma niekto spoznal. Chcela by som sa opýtať, aký je postup pri zmene priezviska dieťaťa. S bývalým partnerom sme spolu nežili. Tvorili sme pár tak, že ja som bývala u rodičov a on tu chodil tak raz za mesiac. Chcela by som, aby syn mal moje priezvisko. Aký je postup prosím Vás v prípade, že otec bude súhlasiť? A aké sú možnosti v opačnom pripade. Ďakujem pekne.
Aha. Takze, ten debil si ta akoze nevzal, tak teraz urychlene zmenim priezvisko? Vsak to je dieta, nie vec. Priezvisko v zivote neni tak dolezite.
@kate211 nerozpisujem, všetky okolností okolo toho čo sa stalo (psychické aj fyzicke násilie, vyhrážky),takže to prosím ťa nehodnot mám aj iné dôvody.
@kate211 Ale je - proste k niekomu patris, s niekym tvoris rodinu. On si ju nevzal nakoniec - nevytvoril s nou rodinu.
Aha. Mne to vyznelo, akoby jediny tvoj dovod na zmenu bola skutocnost, ze si ta nevzal - ty si chcela a on si ta nevzal. Nejak nerozumiem, preco si si chcela vziat debila, co ta psychicky a fyzicky tyra. Toho si nemas chciet vziat, od toho utekat - co najdalej a najrychlejsie.
@zmrzlinka2021 K niekomu mas patrit este pred pocatim. Niekto potrebuje k tomu manzelstvo a niekto nie. Ten, kto k tomu manzelstvo potrebuje, ma na nom trvat este pred pocatim.
@kate211 lenze vela zien veri, ze stoja chlapovi zato, aby si ich chcel vziat za zenu a potom padnu na hubu.
@darkswan naozaj? Ale tam sa musia nejaké závažné dôvody napísať / povedať, alebo?
@kate211 priezvisko dietata je velmi dolezite, je to akoby ucelena rodina a tiez formalne patri do kompletnej rodiny. Ja mam syna s priezviskom inym ako som ja, manzel a druhy syn. Myslim, ze to nie je prijemne ani mne a ani jemu. Nedavno som sa vydala a bohuzial neda sa to zmenit zo dna na den, este ked jeho otec je mimo SVK. Takisto ked ides a nim za hranice a dokazovat kazdemu, ze si ho neukradla…

Pokiaľ viem tvoj ex musí so zmenou priezviska súhlasiť iná možnosť nie je....