Zmena trvalého bydliska dieťaťu

khuliniova
18. aug 2020

Ahojte. S manželom spolu nežijeme uz skoro rok. Trvalého bydlisko mame zatiaľ všetci rovnaké aj s detmi,aj keď ja s detmi sme už inde... Môžem zmeniť trvalého bydlisko sebe a deťom len tká, ze sa prihlásim niekde na pobyt alebo musí manžel súhlasiť so zmenou co sa tyka deti? Potrebujem ich dať do škôlky, neviem aké sú možnosti...rozvedeni ešte niesme... Vďaka...

huxy
18. aug 2020

Ja som svojmu dietatu a sebe menia trvaly pobyt, vobec som sa byvaleho nepytala. Ani na matrike to neriesili. Sice sa pytali na moj stav (teda ze som rozvedena), no neriesili ci je zverena dcera mne alebo nie a pobyt zmenili.

simca06022011
18. aug 2020

Ja som menila dcere aj sebe naraz, nik neriesil otca..

tomika
18. aug 2020

Od o mňa pýtali rozhodnutie súdu, komu sú deti zverené.

huxy
18. aug 2020

@tomika vazne? No zaujimave ze niekde to chcu a niekde to absolutne neriesia.
Inak ja som menila zaciatkom juna, cize nie az tak davno.

tomika
18. aug 2020

@huxy ja minuli týždeň. Ale rozvedený sme viac ako 1rok. Ex ma z jeho domu odhlásil, ale deti nie. Teraz som riešila aj priezvisko aj nové trvalé bydlisko.

khuliniova
autor
18. aug 2020

Len my niesme rozvedeni a ani deti nemám pridelené sebe o to ide.

huxy
18. aug 2020

@khuliniova tak to proste ani neries. Myslim neuvadzaj dovod. Proste chod na matriku a zmen.

ivetka_kamo
18. aug 2020

Mali by pýtať rozhodnutie, resp niečo, lebo takto to môže napríklad aj otec zmeniť, ktorý chce len napriek spraviť exmanzelke, a ta chudera ani ne ude o ničom dáky čas vedieť. Žiaľ ale prax je taka, ze nepýtaju vo väčšine, ani u mňa

tomika
18. aug 2020

@huxy aj dôvod sa pýtali, u mňa písala dôvod že rozvod, a u detí ze sťahovanie sa za matkou či niečo také... A keďže sme išli k rodičom bývať , museli byt tam aj oni, aby podpísali že súhlasia stym aby sme tam mali trvalý pobyt.

huxy
18. aug 2020

@tomika to ano, aj moji rodicia sli so mnou, lebo trvaly pobyt mam vedeny u nich.