Zneužitie rodného čísla

29. jan 2024

Ani neviem ako popísať situáciu lebo je celá divná. Vyberala som z O2 v októbri paušál na faktúru t.z 2 eurovy paušál ktorý som vôbec nevyužívala iba zariadenie kartu som spalila. Dnes mi prišla faktúra lebo tam mam viac programov ktoré ale tiež nevyužívam iba zariadenie. Na tej karte bolo vyučovanie 60 eur za služby. Dokonca som sa na to číslo dovolala zdvihla mi nejaká žena a keď som jej povedala o co sa jedna zložila. Nedviha. Takže niekto nejakým spôsobom zneužil moje číslo alebo rodné číslo alebo neviem čo v O2 mi nevedeli povedať nič bližšie. Podala som trestné oznámenie no neviem čo mám od toho čakať. Niekto si spokojne využíva služby vedené na moje rodne číslo a ja mam za to platiť. Myslite ze mam šancu uspieť ?

simca06022011
29. jan 2024

co ti povedali v O2? Za co presne uctovali, kto to pouzival, preco za co kedy.. vypis najdes online tiez k tej simke. Ja nemam ako fyzicka osoba O2, iba ako firma, a nam tam douctovavaju veci postupne, pripadne uplatnuju zlavy postupne, tak presne ti povedat neviem ako funguju... Rovnako v O2 by ti mali povedat, kto a preoc pouziva tvoje cislo... ked ty to mas v zmluve.

A teda nechapem, na co kartu si palila? doma to odlozim aj s obalkou s pukom a zmluvami. Kym je to aktivne a akutalne, tak to mam odlozene.

dadka1997
29. jan 2024

Na ake cislo si volala ? Tam som sa stratila.. do O2 ked zavolas, nesmu ta odbiť a zložiť ti telefon

liz_lemon
29. jan 2024

@dadka1997 volala na to svoje cislo

vyrovnanaosoba
29. jan 2024

Veď normálne treba ísť do O2. Povedať, nech ti dajú všetky doklady čo si podpísala k tomu paušálu, všetky čísla ktoré boli na tvoje meno vydané aj s podpisom. Keď tam bude tvoj podpis, je to tvoje, ak tam k tomu číslu tvoj podpis nie je, nemá ti čo byť účtované a majú ti to vysvetliť.

vroni
29. jan 2024

Nechápem, čo tu kobnspirujes koniny o zneužívaní rodného čísla. Choď do O2, pozri si ich podklady, daj skontrolovať číslo a budeš vedieť.

autor
29. jan 2024

@vyrovnanaosoba ja mam pod rodným číslo viac služieb. Na toto číslo mam pridelené nintendo ktoré som brala na vianoce . Sim kartu nevyužívam ani nebudme preto som ju rovno spálila načo mi je. A teda prišla mi celková faktura kde mam viac služieb všade mam spotrebovanú nulu a pod týmto číslom 60 eur. Volala som na toto číslo a zdvihla mi nejaká ženská. Ja nechápem celé toto. V o2 mi povedali ze vedia zablokovať kartu ale keď ju zablokuje polícia ju nenájde ale nevidia kde sa používa žiadna lokalita nič že to vie zistiť iba polícia . Od 22.1 je tam znova navolane 20 eur. Teraz neviem dokedy mam čakať. Ja som z toho celého úplne mimo.

januska12323
29. jan 2024

Nechápem ako sa dá dovolať na číslo, ktorého sim kartu si zničila. Volala si na správne číslo? Máš k tomu papiere?

autor
29. jan 2024

@vroni ty nerozumieš ze to číslo je pridelené mne ale ja ho nevyužívam a ma ho nejaká ženská a neviem kto ? Akoby to bol duplikát ale dotyčná somnou nekomunikuje . V O2 ni dokonca povedali ze sa to môže stať. Ale ja akože teraz mam platiť niekomu paušál? Ja mam v telefóne telekom ja z O2 využívam iba zariadenia nikdy nie číslo a sim kartu.

autor
29. jan 2024

@januska12323 áno mam . Mam presne napísané vo faktúre koľko dat sms a minút je spotrebovanych. Tiež som skoro odpadla keď som skúsila zavolať a dovolila som sa.

autor
29. jan 2024

Ale vidím ze sa to už stalo lebo som presne našla takúto diskusiu tu na MK

vroni
29. jan 2024

Ale rozumiem. Idem do predajne, narobím poriadky, číslo zablokujem. Mohla nastať ľudská chyba, preklep, čokoľvek. Čo má s tebou nejaká cudzia ženská čo riešiť? Vybavia v O2, nech si ju hľadajú oni.

autor
29. jan 2024

@vroni a ja to mam zaplatiť. 80 eur.

autor
29. jan 2024

@vroni
@vroni aj ta ženská ma mohla vypočuť a nie zložiť keď som povedala o čo sa jedná. Ak nastala ľudská chyba a využíva služby to jej vôbec nieje divne ze jej neprišla faktúra.

januska12323
29. jan 2024

Nie, ty to nemáš zaplatiť ale podať reklamáciu nech sa tým musia zaoberať. Niekto niečo zle sparoval. Ale neviem prečo do toho pletieš rodné číslo, použili tvoje údaje a to číslo.

vroni
29. jan 2024

Ak ešte dlho budeš vyvolavat kade tade, namiesto aby si vybavila na mieste, tak aj zaplatíš. Tiež som si bola vypýtať Duplikat simky (potrebovala som iný formát do nového telefónu) a nikto sa nič nepýtal, povedala som číslo a do ruky som dostala novú kartu. Mám v telefóne dve, netuším, koľko by mi trvalo, kým by som si uvedomila, že mi na jedno číslo nikto nevola. Keby mi niekto zavolal, že volám z jeho čísla, asi tiež zložím a budem ho považovať za cvoka... Kým O2 nevie, že máš problém, budú ti posielať faktúry.

ukulela
29. jan 2024

ak si s nou komunikoala takto, ako vo fore, tak si tiez mohla mysliet, ze ju chces ofajcit ... jej mozno aj nejaka faktura chodi. ty ries len s O2.

autor
29. jan 2024

@ukulela komunikujem zle ? Veď len vysvetľujem. Ja som jej pekne zavolala predstavila som sa vysvetlila som jej ze mi prišla faktúra 60 eur na toto čislo ktoré je vedené na mňa opýtala som sa jej odkiaľ číslo ma a ako dlho to číslo výživa ona povedala ze nie dlho a zložila. Odvtedy sa jej neviem dovolať . Mohli sme kľudne riešiť aj spoločne ak by bola snaha

simca06022011
29. jan 2024

ta zena ta nemusi vypocuvat (mne keby takto niekto volal, tak tiez skladam, lebo teraz je odrbkavacov tolko, ze koniec a ano ak je tam nieco nekale, tak duplom nebude s tebou sa rozpravat), to kto a preco pouziva tvoju simku ti maju predsa objastnit v o2. Ze ked si ju znicila (co zase pisem, je kravina, mala si tam s nou nabehnut ze otot je ta sim a nik ju nevyuziva, tak akoto ze niekto na nu vola?? ) tak ako je mozne ze niekto to cislo ma pridelene.. a tebe to uctuju.
Rovno si tam mala(ak si nie) spisat reklamaciu na fakturovanu sumu, aby o tom vedeli a nefakturovali ti to, ci to budu/nebudu blokovat je na nich... toto nie je len na staznost na nejake zneuzitie nejakou zenou, toto je aj na staznost operatorovi, pretoze sa to nema stavat...

ukulela
29. jan 2024

pozri, keby mne zavolala cudzia zena, ze plati za moje cislo a mne napr aj chodi faktura a vyzeda, ako dlho cislo mam, tiez asi zlozim. max jej poviem, ze zavolam do o2. ona moze mat - ja neviem - nekonecny pausal za 20ku, ale tebe to krizovo uctuje z jej cisla podla ineho cennika. ries len s O2 ako reklamaciu. nic ine nepomoze. ved nech jej zavolaju oni, preveria, vyriesia ... ona nema preco tebe davat 80€, ak nieco plati. to si musis len ako reklamaciu vyriesit ...

alex49
29. jan 2024

máš to riešiť z o2 a nie z cudzou ženou, keby mi zavoláš, tak ťa tiež dakam pošlem

kittykat22
29. jan 2024

ako policia nenajde toho, komu zenska volala? Ved tam maju jasne napisane komu volala - maju historiu volania, tak nech nekecaju. Podaj trestne oznamenie a povedz firme, ze to platit nebudes, a pokial je uz faktura vystavena chces dobropis alebo zlavu z buducej platby.
Nenechaj sa odbit
Otazka je aj ta, ci zenska vie, ze ty platis to cislo. Mozno sa aj stalo, ze dostala rovnake cislo alebo kupila sim.kartu od niekoho. Nemusi to byt nutne to, ze ona vie, ze robi nieco zle. Teda este tam je aj ta moznost. A keby ti takto niekto zavolal, tak si poviem, ze mu hrabe a zlozim

nikaeli
29. jan 2024

Nech jej zavolajú priamo z O2 počas tvojej prítomnosti.

simca06022011
29. jan 2024

@kittykat22 no problem je, ze ak vola na cislo, tak to cislo je registrovane na niekoho = na autorku. AKo maju zistit komu volaju? 🙂 Toto musi vediet O2 vyriesit jednoducho, zavolaju ako operator a vydiskutuju sluzby. Keby chceli..

niekto2hy
29. jan 2024

Prosim o vysvetlenie: ,, Vyberala som z O2 v októbri paušál na faktúru t.z 2 eurovy paušál ktorý som vôbec nevyužívala iba zariadenie kartu som spalila.". Cislo si zrusila u O2? Lebo uz nie je zadarmo,plati sa mesacny poplatok.

niekto2hy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
29. jan 2024

@autorka pokial je to akoze tvoje číslo, ako ho môže mať na teba ina osoba? Vsak ho daj.predsa bloknut.
Nech ti O2 ukáže zmluvnú dokumentáciu... a neviem, ale nevyžaduje sa aj nahodou číslo OP? Samotné rodné číslo nestačí.

autor
29. jan 2024

@niekto2hy mala som O2 fér. To je 2 eura poplatok za Sim a platíš iba za to čo spotrebuješ. V mojom prípade nič keďže nevyužívam.

niekto2hy
29. jan 2024

Bohuzial platis,2€,aj ked nevyuzivas sluzbu.

kittykat22
29. jan 2024

@simca06022011 pretoze O2 vedie historiu hovorov. A historia sa vedie na cislo, nie na sim.kartu

simca06022011
29. jan 2024

@kittykat22 ano historia sa vedia na cislo, ale to cislo jepridelene k sim, je na nu registrovane. Tym padom policia nehlada niekoho kto ma SIM=cislo, vacsinou to robili cez operatora, ale niekoho cudzieho.. A ked to zistuju cez operatora, tak aj O2 predsa musi vidiet, ze to JEJ cislo je niekde inde este registrovane... ze ho ma niekto iny. Rovnako by vedeli, ze jej sim s tym cislom sa nepouziva.