icon

Zrušenie PCR

sofiapp
27. apr 2021

Žienky, mala som zvláštne príznaky po chorobe.. vysoká teplota čo nešla dole, kašeľ, bolesti, citlivá koža.. tak som sa prihlásila na Pcr, bála som sa že je to covid

Avšak dnes mi prišli výsledky, že mám silný zápal v krvi, pravdepodobne vzhľadom na bolesti je to prínosnych dutin a priedušiek.

Stane sa niečo ak na pcr nepôjdem? Neviem sa tam dovolať

laila22
27. apr 2021

@sofiapp nič sa nestane ak nepôjdeš. Mala som podobný problém.

veronikaszabova
27. apr 2021

@sofiapp cez stranku korona.gov zrusis objednanie

sofiapp
autor
27. apr 2021

@laila22 ďakujem ... Keďže každý týždeň mám úprimne nos na drť a krne zrazeninky mi idú 2-3 dni po odbere, rada by som sa vyhla tomuto keď to nie je potrebné..
Len či nehrozí pokuta
@veronikaszabova formulár som hľadala, ale píše že pcr nejde zrušiť

sofiapp
autor
27. apr 2021

@veronikaszabova neplatí to tiež len na AG test?

hettinka
27. apr 2021

@sofiapp zavolaj na vaše RUVZ a tam zrus.
Alebo tu skus https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-validate...

veronikaszabova
27. apr 2021

@sofiapp nie, rusili sme tam PCR test

livuska124
27. apr 2021

Ja som potrebovala preobjednať manžela na skorší termín PCR - zavolala som na náš RÚVZ, vysvetlila situáciu, nadiktovala údaje a hneď termín zrušili a dali iný termín (tiež nám to nešlo cez tú stránku).

livuska124
27. apr 2021

@hettinka ten link je len na zmenu / zrušenie antigénového testu. Tiež sme to tam skúšali, ale nedá sa 😀 možno cez ten formulár (národný portál zdravia), čo dala @veronikaszabova by to išlo, ale podľa mňa je jednoduchšie volať RUVZ za chvíľku to vedia zrušiť (alebo presunúť)

martina0782
Autor odpoveď zmazal
hettinka
27. apr 2021

@martina0782 akože “nemôžeš zostať”. Roznášať koronu môžeš?

martina0782
27. apr 2021

@hettinka ja som v karantene čiže tých 14 dni doma budem

veronikazuko
27. apr 2021

@martina0782 To je snáď nejaký vtip😂 že nemôžem ostať🤦 ako píšeš doktorka ti prikázala ísť na pcr,keď budeš negativna tak len dokoncis karantenu

livuska124
27. apr 2021

@martina0782 a máš aj príznaky? Alebo si bez príznakov a v karanténe si kvôli kontaktu s pozitívnym? Lebo to je dosť podstatná info.

1, Máš príznaky - musíš dodržať karanténu + ak by si mala príznaky aj po uplynutí karantény, tá sa ti predĺži, pretože koniec karantény máš síce daný dátumom, lenže musíš spĺňať aj podmienku, že si už min. 3 dni bez príznakov. Hneď by som sa na tvojom mieste objednala na PCR (vyplníš, aké máš príznaky) - ak budeš pozitívna, síce sa ti karanténa predĺži, ale budeš mať pol roka pokoj od testovania (budeš spadať do výnimky).

2, Nemáš príznaky ( ale bola si v kontakte s pozitívnym) - nemusíš ísť na test, ak nechceš, dokonči tú 14 dňovú karanténu. ALE tu je trochu riziko - čo ak sa ti príznaky prejavia dajme tomu desiaty, dvanásty deň karantény???? Vtedy sa budeš musieť objednať na PCR, kým dostaneš termín prejdú ďalšie dni (možno týždeň), keďže budeš mať príznaky, budeš mať PCR pozitívny to znamená ďalších 14 dní od pozitívneho testu doma. Čiže budeš doma ešte dlhšie, než keby si išla na test už teraz.

hettinka
27. apr 2021

@martina0782 lenže ak si pozitívna, musíš zostať doma tak dlho, ako bude treba. Niekomu stačí 14 dni, ale sú ľudia, čo sú doma aj 21-28 dni, aj dlhšie. Podľa toho, kedy im vyjde pozitívny test, aj podľa príznakov. Zdravie (tvoje a aj ľudí okolo teba) je snáď na prvom mieste, teda malo by byt...

panelacikova
27. apr 2021

@sofiapp 0800 174 174 volaj toto číslo, povedz, že chceš zrušiť pcr testovanie. ak to neurobíš, asi ti nič nehrozí, ale zase môžu dať termín niekomu, kto je možno súrny prípad. v každom prípade by som to radšej odhlásila, skús toto číslo 🙂 ja som na ňom menila napríklad termíny a viem, že aj odhlasujú

sofiapp
autor
27. apr 2021

@panelacikova zabudla som sem napísať.. ráno o 9:36 mi volali či prídem alebo mi môžu zrušiť termín. Tak sme ho zrušili takto 🙂 boli veľmi milí a ústretoví

janula2511
19. jan 2022

@livuska124 prosím ťa kontakt RUVZ kde si zmenila termín pcr by si mi vedela dať?

livuska124
19. jan 2022

@janula2511 no treba volať na ruvz vo vašom meste (okrese), neviem, či by ti pomohlo číslo odo mňa (Rimavská Sobota).

katusa5
2. feb 2022

@livuska124 dobry nemate cislo?

livuska124
2. feb 2022

@katusa5 na RUVZ do Rimavskej Soboty - pozerám, že vy ste z BA, tak neviem, či vám to pomôže.

katusa5
2. feb 2022

@livuska124 dakujem