Zrušenie príspevku na starostlivosť o dieťa do troch rokov

drevenakova
18. okt 2022

Dobrý deň chcela by som sa informovať. Príspevok na dieťa do 3 rokov v sume 41,10 sa poberá len na dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravot. stavom?
Staršia dcéra mala 2 roky v auguste vtedy sa mi narodila aj ďalšia dcéra. Teraz mi prišlo rozhodnutie ze mi tento príspevok odnimaju. Jeden s dôvodov je ze nemá nepriaznivý zdravotný stav plus poberám max.matersku. Myslela som si ze tento príspevok sa poberá na dieťa do 3 rokov aj keď je zdravé. Ďakujem

veronika3110
18. okt 2022

Ak je dieťa zdravé, tak do 3 rokov sa poberá maximálne najprv materská a potom rodičovský... samozrejme plus prídavky... myslím, že nič iné

daniela1911
18. okt 2022

A prečo si nepoberala radšej rodičovský príspevok ? Ak si mala materskú tak to bolo cca 380+25€ prídavok na dieťa (do 3r) a mohla si kľudne aj pracovať a dieťa byt v zariadení.
Veď rodičovský príspevok a príspevok na starostlivosť sa vylučujú nie ? Kedysi dávno, keď nebolo možné poberať RP a prácovať, tak pracujúce maminy žiadali o príspevok na starostlivosť o dieťa (280€) a detičky boli v jasliach, napr.

alenah31
18. okt 2022

@drevenakova nie to sa nevypláca na dieťa s nepriaznivým zdr. stavom...tento príspevok sa vypláca max 6 týždňov po narodení druhého dieťaťa v prípade ak prvé ešte nedovŕšilo 3 roky. Tebe lehota pre nárok uplynula - automaticky ti príspevok rušia.