icon

Môžem ísť s bolesťou ucha na pohotovosť v Pezinku?

27. nov 2022

Ahojte, vcera ma zacalo pobolievat ucho, myslela som ze to je len vnutorna podkozna vyrazka,lebo tak to bolelo. V noci sa to vsak riadne rozbehlo a boli ma vonkajsok aj vnutro ucha. Pred usnicou mam tvrde, bolave, vnutry opuchnute.. Je mozne ze to je zapal. Dala som si v noci Burrow kvapky, ale ziadne zlepsenie. Som tehotna v 26+5t a predstava velkej nemocnicnej pohotovosti niekde na Antolskej ci v Ruzinove, kde sa aj tak nedostanem na radu ma desi.... Neviete, ci pezinska pohotovost berie aj taketo pripady? Ja fakt neviem co s tym a dost to teda boli, neviem ci to vydzim do pondelka.

Strana
z2
kristina.jo
27. nov 2022

Ahoj, ja som vcera absolvovala pezinsku pohotovost. Isla som tam, lebo ma boleli dutiny, usi , hlava..... Bola to strata casu! Bol tam nejaky cudny doktor, nic som mu nerozumela, nevedel co ma robit a poslali ma do Ruzinova 🤷‍♀️. Mozno tam bude dnes iny doktor ✊

autor
27. nov 2022

@kristina.jo no super, to ma teda nepotesilo :/ a ako to islo v ruzinove?

clarissa96
27. nov 2022

Ja som práve spokojná s pezinskom pohotovosťou, bola som tam raz cez nejaké sviatky tiež zápal dutín, horúčka, doktorka mi dala antibiotika, bola veľmi milá, vyzdravenie som. Dcérin tatino raz padol do nejakého kanála, krvácali mu dosť noha, celé mu to ošetrili a bol Ok. Záleží asi kto má službu, ale za nás veľká spokojnosť.

autor
27. nov 2022

@clarissa96 to som rada. ja sa tam snazim dovolat,lebo ma zaujima ci sa mi tam s uchom vobec oplati prist alebo ma hned poslu prec

kristina.jo
27. nov 2022

@clarissa96 ano, urcite zalezi od toho, kto ma sluzbu. Lebo mam aj dobru skusenost, ked tam bola nejaka pani doktorka.

kristina.jo
Autor odpoveď zmazal
kristina.jo
27. nov 2022

No v Ruzinove je to o stasti. Mne vcera do hodiny urobili vysetrenie, zobrali krv, zmerali tlak, li RTG. Ale ked som potom cakala na vysledky, tak to bola "psychiatria" .... Tam to funguje tak, ze koho dovezu sanitkou, tak ma prednost. A ked som tam cakala, tak stale doviezli nejaku starenku alebo starceka..... 🤦‍♀️ Vyhoda Ruzinova je, ze Ti urobia komplet vysetrenia a mas tam k dispozicii aj ORL doktora, keby bolo treba. Len mat stasie,ze akurat nebudu sanitky zvazat.... 🤷‍♀️

jana_eyre_2
27. nov 2022

@kristina.jo sranda aj my sme včera boli na pohotovosti v pk len s najmladším synom... pán doktor bol podľa mňa veľmi veľmi unaveny, preto bol taký divný, lebo je pravda že má prekvapilo aký bol.. cez leto tam bola dcéra s mužom a že doktor bol vtedy moc milý a kedysi dávno som ho zažila aj ja ako veľmi milého.. aj na nete som na neho čítala len dobre recenzie.. on nie je Slovak, preto mu ťažko rozumieť..

Aby som odpovedala aj na otázku, ak nevydržis do pondelka, tak jasne v pk ta ošetria..Ružinovu by som sa vyhla, to tam budeš mať celodennú záležitosť a nakoniec si povieš že radšej si mala vydržať do pondelka..

autor
27. nov 2022

baby, a aj teraz vyzaduju antigenovy test ak tam pojdem?

jana_eyre_2
27. nov 2022

U syna sa ma pýtali či som robila AG test, aby vylúčili koronu, ja som mu ho robila doma.. on ma angínu..

vaneska
27. nov 2022

Skus PK, my sme tam boli pred mesiacom s malou, tiez mala bolest uska ale oni nie su orl. Bol tam pan doktor velmi mily, rozmyslal co s malou, vsetko mala ciste ale vysoke crp. Usko jej vedel pozriet ako bezny obvodak/pediater. Ak je vaznejsi problem s uchom a je potrebne ist na orl tak potom skusit kramare alebo vacsiu nemocnicu kde maju orl pohotovost ak nevydrzis do zajtra. A panu doktorovi je tazsie rozumiet ako to tu bolo pisane ale to preto ze nie je slovak. My mame skusenost len s nim, ineho lekara sme tam nemali. Sme z Race ale PK pohotovost bola pre nas lepsie riesenie. Len sa nezlaknut potom, beru tam aj deti aj dospelych, mna to zarazilo dost😅
Ag test nechceli, ale pytal sa doktor ci sme robili kvoli priznakom co mala, cize len vylucoval covid

autor
27. nov 2022

dakujem, idem to skusit. mam celkom predstavu o co ide, viem aj ake lieky by som potrebovala, tak snad to vybavim

majki_ki
27. nov 2022

Ja napríklad na tvojom mieste, by som nestrácala čas a išla skôr do Ruzinova. Ak ide naozaj o nejaký zápal budú chcieť, aby to videl aj ORL lekár, zvlášť, keď si ešte tehotná. Aby sa nestalo, že sú posedis aj v Pezinku a aj v Ba.

luccija
27. nov 2022

Riskni Pezinok urcite bolest ucha patri na pohotovost, ale fakt sa moze stat, ze Ta posle do Ruziniva a tam to je nekonecny pribeh snad budes mat stastie v PK

autor
27. nov 2022

bola som tam, lekar ma zobral, povedala som mu co mi je, ze som to uz mala.ukazala som mu staru spravu, on odpisal stade aktualny stav (mna sa ani nedotkol a ani sa mi do toho nepozrel) a predpisal ATB kvapky infalin duo.... zajtra idem k ORL lekarovi, nech sa na to pozrie, snad to do zajtra vydrzim a trochu sa to zlepsi

zoja1234
13. dec 2022

@vaneska pardon, ale čítam vás komentár.. Vy ste z Rače ale išli ste na pohotovosť do Pezinka? Prečo? Bývate v hlavnom meste priamo, je to jedno ze aká časť, mate tam kopec nemocníc s pohotovostami, ale idete dobrovoľne z rozmaru zahlcovat maličkú, dá sa povedať úbohu a jedinú pohotovost v susednom malom okresnom meste, ktoré ma spád aj pre 30 okolitých dediniek... Prosím vás prečo toto robíte?? Dúfam ze to bolo naposledy, lebo vďaka takým ako ste vy, sa domáci Pezincania k ošetreniu dostanú po hodinách čakania...

zoja1234
13. dec 2022

@vaneska a áno pani zarazena, beru aj dospelých a aj deti na Pezinskej pohotovosti, a viete prečo? Lebo je to miniatúrna pohotovosť, je to fakt ze minimum aké len môže v okresnom meste byt, ale my sme tu zanu vďační, viete, to niesu Kramáre, kde ľudí delia, tak ešte raz, pre vaše budúce potreby prosím navstivte pohotovosť podľa vásho bydliska!

vaneska
15. dec 2022

@zoja1234 prepacte ale vidim to az teraz. Chcete vediet preco? Lebo mam predcasne narodene dieta ktore moze na kramaroch ochoriet lebo tam je viac ohrozene ako na malickej pohotovosti. Pre vasu info, s dcerou som za cele roky bola na pohotovosti s chorobou prvykrat, vsetko som riesila doteraz telefonickou konzultaciou priamo s detskym oddelenim na kramaroch ak som mala problem. Clovek co ma donosene dieta si velakrat neuvedomuje co hrozi predcasne narodenym detom vo velkych nemocniciach. Takze ja urcite neoberam pezincanov a dedinky v okoli o lekarov kedze ich vyuzivam naozaj v nutnom pripade.
A ano zarazilo ma to ze tam beru aj deti a dospelych lebo som o tom nevedela. Nebola to staznost, len osoba, ktora mimochodom patri pod PK pohotovost a poradila mi tam ist, nespomenula ze tam beru v jednej ambulancii aj aj, tak som to nevedela.

jana_eyre_2
15. dec 2022

@zoja1234 čiže podľa tejto logiky by som ja zase nemala ísť na Kramáre lebo spadam pod pohotovost Pezinok? 😒 Ty si nikdy na kramaroch nebola s dieťaťom?

zoja1234
15. dec 2022

@vaneska a aká stará je vaša dcérka už? Ma menej ako rok? Alebo ju budete celý jej život brat ako nedonosenu, a tým pádom ku nej aj pristupovať? A inak, práveže s takýmto "špeciálnym" dieťaťom by som ja osobne radšej šla na Kramáre, lebo je tam viac odborníkov, ktorí sa špecializujú a oveľa vyššia pravdepodobnosť toho, ze ju ošetrí alebo prezrie niekto, kto s takýmito deťmi ma nejakú prax. Ten vseobecny lekár na pohotovosti v PK ktorý berie áno, aj dospelých aj deti, lebo asi to neviete, je tam totiž sám, tak ten asi nemá žiadne skúsenosti s takýmito špeciálnymi deťmi. Dobuducna to veru zvážte, lebo ak to takto chcete riešiť ceky jej život, nenájde sa toľko ochotných ľudí v okolí, ktorí budú zmurit oči len preto ze je alebo bola nedonosena. .. Sú aj horšie diagnózy verte mi.
@jana_eyre_2 nie, naopak je to úplne odlišný prípad. Ísť z malého mesta do väčšieho za pomocou je viac normálnejsie a vhodnejšie, ako ísť z veľkého mesta do malého mestečka s úbohu pohotovostou... Porozmýšľajte láskavo

zoja1234
15. dec 2022

@vaneska a BTW, na Kramároch môže viac ochorieť? A tu vám nevadí čakáreň plná ľudí, a kde doktor berie do vnútra do ambulancie aj dospelých, aj deti? To vám nevadí?

zoja1234
15. dec 2022

@vaneska vaša dcerka ma o pár mesiacov 5 rokov... Predpokladám ze chodí do škôlky alebo aspon do nejakého kolektívu.. Prichádza teda do styku s inými deťmi, ľuďmi a prostredím, pokiaľ ju nedrzite doma v sterilnej bubline..a co? To znamená ze ju treba nejak uprednostňovať alebo s nou zahlcovat maličkú pohotovosť? Nieje to novorodenec

loliki
15. dec 2022

@zoja1234 Dúfam, že nerobíš na tej vašej pohotovosti. Čo tu triediš ľudí, či je niekto novorodenec, či nie?
Ty hlavne buď človekom.

zoja1234
15. dec 2022

@loliki som človekom a preto to píšem, musí byť nejaký poriadok, nemôže si každý robiť čo chce bez ohľadu na ostatných, nežijeme v anarchii..

luliu
15. dec 2022

@zoja1234 ale o tom nerozhodujes ty, zjavne tam nemajú problém ošetriť aj ľudí z Ba, tak treba to rešpektovať. Teba tiež nebude niekto vyhadzovať z Kramarov

jana_eyre_2
15. dec 2022

@zoja1234 v anarchii síce nie, ale žijeme v bratislavskom kraji a podľa toho sa môžeš rozhodnúť kam pôjdeš na pohotovosť v prípade pptreby.. a dokonca keď raz budeš na dovolenke v Tatrách, ošetria ťa aj na pohotovosti na východe a nebudu sa tváriť že tam nepatris.. jediné čo by si ľudia mali rozmyslieť s čím na pohotovosť idú.. lebo keď som bola naposledy v tejto čakárni, tak sa jedna mamička s dcérkou otočili že fuuu tu je veľa chorých ľudí tak ten kremík si dáme predpísať u našej doktorky.. takže ano, v prípade kremikov je fakt blbosť ísť na pohotovosť.. ale keď máš dieta v teplotách a v bolestiach tak si zvolis tu najľahšiu cestu k ošetreniu..

loliki
15. dec 2022

@zoja1234 Troška sa nad sebou zamysli. Ak si človek, tak láskavo nevyhadzuj chorých ľudí z pohotovosti. Každý sa dokáže rozhodnúť, na ktorú pohotovosť pôjde, pozná svoje dôvody a Ty sa do toho nemáš čo starať. Na to je tam už lekár. Ty sa tiež postav do radu, kde chceš a čakaj. Ži a nechaj žiť.

vaneska
15. dec 2022

@zoja1234 ano ma o par mesiacov 5 rokov a? Snad stav mojej dcery poznam lepsie ako nejaka premudrala zena z konika a mam zdravy rozum a viem zvazit kam mozem alebo nemozem ist. Su horsie diagnozy a vidim ze moj profil ste si pozrela tak si prestavte ze nie kazde dieta s porodnou hmotnostou 710g z toho vsetkeho len tak vyrastie za rok ci dva. A ano, stalo mi to za to tam ist. Ako som spominala vyssie, vyuzila som to prvykrat v zivote takze si myslim ze si nezasluzim od vas taketo reakcie ako keby som na tu pohotovost chodila 10x do mesiaca.

loliki
15. dec 2022

@vaneska Toto ma zaujalo. Malinké bolo ozaj, no zlatunké. 🙂 Ale už krásne vyrástla. 👍

zoja1234
15. dec 2022

@loliki áno ži a nechaj žiť.. A ďalšie tvoje krédo asi znie- nech si každý robí čo len chce, je mi to u riti.. Éra hippies tu už dávno nieje.. Veľmi dobre vieš, ze tvoj život je plný pravidiel od narodenia, a to ti nevadí, určite nežijes ako samorast v lese, neješ bobule a neumyvas sa v potoku ale patríš do systému kde sú nejaké pravidlá, ci sa ti to páči alebo nie.. Strašne ste múdre ženy, ked niekto povie niečo čo sa vám nepaci, uz ste ako osi...naučte sa prijať ani nie kritiku, ale opačný nazor
@vaneska asi to doma nemáte s dcérkou až také zlé, ked máš kapacitu, čas a prostriedky platiť si tu plusko, škoda ze aj sedliacky rozum sa nedá takto kúpiť, aspon na mesiac.. Hneď by bol svet krajší 😊
@jana_eyre_2 ale ona nebola na dovolenke v tatrách, ona išla z domu, toto je absolútne niečo iné. Jasne ze keď si na dovolenke a niečo sa stane, ideš do prvej inštitúcie ktorá je nablízku, ale toto nieje ten prípad. Nemiesaj hrušky s jablkami

Strana
z2