icon

Ako sa zmenili Piešťany za posledných 20 rokov?

21. jún 2026

Ahojte dievčatá z Piešťan.
Včera sme boli na prechádzke v Piešťanoch...po dlhej dobe.
Pred cca 20 rokmi sme tam bývali, to mesto žilo, všade sa prechádzali ľudia, mamičky s deťmi, turisti... Ešte pár rokov dozadu to tak bolo... No včera...skapal pes... A to sme tam boli o šiestej večer, vôbec nie v najväčšej horúčave.
Reštaurácie, terasy prázdne, kolonadny most zavretý, vonku v parku koncert dychovej hudby, kde bolo naozaj viac účinkujúcich ako divákov, hľadisko bolo zúfalo ľudoprázdne.
Až mi bolo trápne kvôli účinkujúcim, že tam fakt nikto nebol.
Kolonadny most zavretý, minimum ľudí sa prechádzalo, normálne zmena neuveriteľná.
Dievčatá, Piešťanky, čím to je?
Kvôli mostu? Kvôli nedostatku pracovnych príležitosti? Kvôli tomu, že ľudia majú hlboko do vrecka?
Vôbec nerypem, len sa pýtam, lebo ma to fakt zaujima...videla som naozaj veľkú zmenu oproti rokom minulým.
A vlacik premáva? A loď na slnavu tiež?
Ďakujem za postrehy a slušnú debatu🥰

biba_18
21. jún 2026

ešte nezačala sezona? neviem, o takom čase som v pn nebola, ale v lete je tam plno ...

anonym_476cf6
21. jún 2026

Súhlasím s tebou že skapal tam pes. Bývali sme v Piešťanoch pred viac ako 10timi rokmi a už 5 rokov sme preč.
Kvôli tomu že tam je málo pracovných miest. Plus chceli sme tam kúpiť dom, no strašné drahé sú domy, vraj preto že kúpeľne mesto. No vidieť že posledné roky to mesto upadava, ako kultúrne vyžitie, tak aj ľudia. Keď sme išli von prejsť sa, všade samí araby čo robili neplechu. A k tomu teraz aj kolonádový most čo je zavretý tak už málo ľudí chodí von. A popravde ani neni kam ísť.

anonym_66621d
21. jún 2026
@biba_18

ešte nezačala sezona? neviem, o takom čase som v pn nebola, ale v lete je tam plno ...

@biba_18
Ja mam obmedzenu mobilu ako sa mam dostat z Park hotela do Thermie na ostrove ked je most zavrety ? Preplavat?
Ai mi poradila zobrat si taxik cez Krajinsky cestny most, Piestany skrachuju

biba_18
21. jún 2026
@anonym_66621d

@biba_18
Ja mam obmedzenu mobilu ako sa mam dostat z Park hotela do Thermie na ostrove ked je most zavrety ? Preplavat?
Ai mi poradila zobrat si taxik cez Krajinsky cestny most, Piestany skrachuju

@anonym_66621d tak cez krajinský most sa dá dostať aj pešo (resp. na voziku), len je to ďalej ...
alebo nebývať v meste ale priamo na ostrove ...

biba_18
21. jún 2026

inak, ja mám piešťany rada práve preto že tam zdochol pes - ale mňa viac odrádza to cestovanie tam - zrušili rýchliky, človek sa tam dostane vlakom iba s prestupom cez trenčín, to je hrôza, mňa toto odrádza (ja kolonádový most nepotrebujem v podstate ... )
takže sa to nazbieralo v poslednom období viac a viac ...
a potom bude neskoro ratovať ...

anonym_66621d
21. jún 2026
@biba_18

@anonym_66621d tak cez krajinský most sa dá dostať aj pešo (resp. na voziku), len je to ďalej ...
alebo nebývať v meste ale priamo na ostrove ...

@biba_18
Takze logika mam pekny park v meste a druhy na ostrove ale pesi sa tam neda prejst a nikomu to nevadi ale sa len cuduju

biba_18
21. jún 2026
@anonym_66621d

@biba_18
Takze logika mam pekny park v meste a druhy na ostrove ale pesi sa tam neda prejst a nikomu to nevadi ale sa len cuduju

@anonym_66621d logika je nepustiť ľudí na most ktorý môže spadnúť - ale opraviť ho ...
a písala som - peši sa tam prejsť dá! len je to dlhšia cesta

anonym_849840
21. jún 2026

Asi este nie je "sezona". Boli sme minuly rok v polovici jula na tyzden a terasy boli plne... chystame sa aj tento rok. Bolo super aj detom sa pacilo. Krasne kupelne mesto. Ruch. Ale nie az prilis.

biba_18
21. jún 2026
@anonym_849840

Asi este nie je "sezona". Boli sme minuly rok v polovici jula na tyzden a terasy boli plne... chystame sa aj tento rok. Bolo super aj detom sa pacilo. Krasne kupelne mesto. Ruch. Ale nie az prilis.

@anonym_849840 minulý rok bol most ešte otvorený 😒

anonym_66621d
21. jún 2026
@biba_18

@anonym_66621d logika je nepustiť ľudí na most ktorý môže spadnúť - ale opraviť ho ...
a písala som - peši sa tam prejsť dá! len je to dlhšia cesta

@biba_18
? To je Slovenska logika vykaslat sa most neudrziavat pokial nespadne.Vedelo sa o potrebe surnej opravy od 2001, opravili len hornu cast ale piliere nie.. neboli peniaze.

anonym_849840
21. jún 2026
@biba_18

@anonym_849840 minulý rok bol most ešte otvorený 😒

@biba_18 myslis ze je menej ludi len kvoli mostu?
Nemyslim.

volterra
21. jún 2026

@anonym_autor "A to sme tam boli o šiestej večer, vôbec nie v najväčšej horúčave". O šiestej večer je v centre mesta ako v kotli, nakumulovaná horúčava, ktorá sála z chodníkov a budov. Len blázon by si tam včera o šiestej sadol na terase do podniku alebo sa prechádzal po tom rozpálenom betóne.

autor
21. jún 2026
@volterra

@anonym_autor "A to sme tam boli o šiestej večer, vôbec nie v najväčšej horúčave". O šiestej večer je v centre mesta ako v kotli, nakumulovaná horúčava, ktorá sála z chodníkov a budov. Len blázon by si tam včera o šiestej sadol na terase do podniku alebo sa prechádzal po tom rozpálenom betóne.

@volterra práveže v tieni bolo fajn, veď je tam kopec podnikov, kde je tieň

stranakovazuzana0
21. jún 2026

My sme boli v Piešťanoch konkrétne v hoteli Park začiatkom mája,bolo krásne počasie a ľudí bolo všade kopec,aj terasy plne,aj sa veľa ľudí prechádzalo,bicyklivalo...Boli sme pozrieť aj na kúpeľnom ostrove peši cez ten druhý most.Máme malého syna,takže sme šli s kočíkom a dalo sa..mne sa nezdalo že by to tam bolo vyludnené

biba_18
21. jún 2026
@anonym_66621d

@biba_18
? To je Slovenska logika vykaslat sa most neudrziavat pokial nespadne.Vedelo sa o potrebe surnej opravy od 2001, opravili len hornu cast ale piliere nie.. neboli peniaze.

@anonym_66621d to nemá s logikou nič. to je realita slovenska, že na nič nie sú peniaze ...

volterra
21. jún 2026
@anonym_autor

@volterra práveže v tieni bolo fajn, veď je tam kopec podnikov, kde je tieň

@anonym_autor ale stoji tam ten horúci vzduch, je to tam uzatvorené, ako v kotli, aj v tieni. Naopak, keď nie je tak teplo, býva centrum plné ľudí, niekedy si nemáš kde sadnúť na terasu.

biba_18
21. jún 2026
@anonym_849840

@biba_18 myslis ze je menej ludi len kvoli mostu?
Nemyslim.

@anonym_849840 neviem ako je to to toho roku, ešte som nebola ... takže neviem porovnať minulý rok vs tento rok ...