icon

Ako efektívne odstrániť znamienko na tvári?

27. júl 2025

Ahojte, mám znamienko na tvári, nad perami na strane. Veľmi dlho to bolo pekné, bolo to malé hnedé znamienko, také ako mala Cindy Crawford. Znamienko však začalo rásť aj do priestoru. Samozrejme, že si ho dávam každý rok skontrolovať. Teraz sa už cítim ako bosorka.
Asi by malo ísť preč. A teraz neviem, či laserom alebo chirurgicky. Po laseri mi ostávajú biele fľaky na tele, na krku. Netuším, čo je lepšie. Som z KE. Kde si to dať urobiť?

zuz1177
27. júl 2025

@anonym_autor ja mam skusenost s chirurgickym odstranenim a znamienko bolo velke ale jazvicka je minimalna, kto nevie ani si ju nevsimne. No bola som v BA, takze miesto neporadim, skor som len chcela dodat odvahu ist do toho 😊

autor
27. júl 2025
@zuz1177

@anonym_autor ja mam skusenost s chirurgickym odstranenim a znamienko bolo velke ale jazvicka je minimalna, kto nevie ani si ju nevsimne. No bola som v BA, takze miesto neporadim, skor som len chcela dodat odvahu ist do toho 😊

@zuz1177 dakujem velmi pekne. Mne sa tiez pozdava skor chirurgicke odstranenie, ale necham si poradit. Viem, ze to vie ist aj na histologiu.

anonym_85373a
27. júl 2025

@anonym_autor Ja som si davala odstranit v Chiramed Kosice. Aj laserom aj chirurgicky. Lekar posudil individualne, co je lepsie. Mne nezostali jazvy.

marca12
27. júl 2025

@anonym_autor Kozny lekar posudi,ci chirurgicky alebo laserom.

katrin21
27. júl 2025

Ono sa hlavne laserom znamienka neodstraňujú, iba fibrómy, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako znamienko.
Čiže ak máš klasické znamienko,ktoré obsahuje melanín, tak jednoducho nie je dobré to dať laserom, ale treba vyrezať aj z histológiou. A ak si to dáš spraviť u plastického chirurga, tak ti to spraví tak pekne, že ani jazvičku nebude vidno.. pretože bude sledovať akým spôsobom napríklad tvoríš mimické vrásky A zakomponuje to do toho

eleanora666
27. júl 2025

@anonym_autor ja odporucam dermacenter KE

autor
27. júl 2025
@katrin21

Ono sa hlavne laserom znamienka neodstraňujú, iba fibrómy, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako znamienko.
Čiže ak máš klasické znamienko,ktoré obsahuje melanín, tak jednoducho nie je dobré to dať laserom, ale treba vyrezať aj z histológiou. A ak si to dáš spraviť u plastického chirurga, tak ti to spraví tak pekne, že ani jazvičku nebude vidno.. pretože bude sledovať akým spôsobom napríklad tvoríš mimické vrásky A zakomponuje to do toho

@katrin21 veď práve som hore písala, že viem, že chirurgom vybraté znamienko pôjde na histológiu. K tomu sa prikláňam.

autor
27. júl 2025
@anonym_85373a

@anonym_autor Ja som si davala odstranit v Chiramed Kosice. Aj laserom aj chirurgicky. Lekar posudil individualne, co je lepsie. Mne nezostali jazvy.

@anonym_85373a ďakujem, skúsim, len vraj ideálne je to na jeseň, zimu... Tak počkám.

katrin21
27. júl 2025
@anonym_autor

@katrin21 veď práve som hore písala, že viem, že chirurgom vybraté znamienko pôjde na histológiu. K tomu sa prikláňam.

@anonym_autor ano a a ideal na zimu

anonym_85373a
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_85373a ďakujem, skúsim, len vraj ideálne je to na jeseň, zimu... Tak počkám.

@anonym_autor Ak sa teraz objednas, termin dostanes najskor o tri mesiace, takze volaj cim skor.

kristiii
28. júl 2025

@anonym_autor skúsenosť z kliniky, kde som bola ja, všetky znamienka posielajú na histologiu. Či odstránia chirurgicky alebo laserom (mne laserom a mám výsledky z histologie). Ale teda nie som z Košíc, treba sa popýtať tam, kam pôjdeš

anonym_b88ba0
5. aug 2025

@anonym_autor Sesternica bola v BB odstraňovali jek viac a laserom a super.