Ako riešiť odstávajúce ušká u 6-mesačného dieťaťa?
Dobrý deň, viem u pol ročného dievčatka nejak ovplyvniť odstavajuce ušká? Jedno jej dokonca viac odstáva než druhé. Sú účinné tie lepky?
V siestich mesiacoch, ked chrupavka stvrdla, ti uz lepky nepomozu. Usi sa vratia po odlepeni do vychodzej pozicie. Vo vasom pripade uz len pockat do 5-6 roku na plasticku operaciu usnic, ked to este vtedy bude vidno.
@anonym_autor ani našej dcére tie lepky nezabrali,proste uška odstávali teraz má 5 rokov a je to na nej to najmilšie, ale dá sa to určite riešiť,
@anonym_autor niekedy je to aj tvarom hlavy, batolata maju gulatsiu, ked bude rast, bude sa to menit.
hlava a aj usi sa este vyvijaju .. lepky nepomozu ... vyckaj dopreskolskeho veku a ak to bude velmi zle-das zoperovat ... a mozno hlava dorastie...
Nie s tymto naozaj naozaj naozaj nic nezmozes.U dievcatka mozes riesit aspon celenku cez uska ale fakt s uskami,chrupavkou nic nezmozes.S istotou ti viem povedat ze dieta bude do usiek dorastat a o 10 rokov to bude posobit uplne inak ako teraz.Ak by to bolo prilis,ano,raz aj plastiku moze podstupit.
A nevycitaj si,ze si nelepila skor.Mame v rodine jednych co to robili a nepomohlo.Ale dnes na nej usi ozaj nikto neriesi,su uplne normalne,obzvlast ked vlasky dorastli.
Odporucam prestat riesit uska a zamerat sa skor sama na seba ako prijat vyzor dcerky taky aky je.Naozaj to musis prijat,neriesit,vnimat ju krasnou aj s uskami.Ked to prijmes ulavi sa najma tebe,ver mi.A co je nemej dolezite usetris dcerke tym ze nebudes uzkostlivo schovavat jej usi mnozstvo neuroz a zniceneho sebavedomia ze jej usi nie su v poriadku,ze nie je dost pekna.Verim,ze toto nechces.
Som ta, ktorej uši vzdy odstavali, lave ovela viac ako prave ale len vrch - proste na netopiera 🤦 Mne sa cele detstvo posmievali a bolo to pre mna zle, nosila som cop cez uši alebo rozpustene vlasy celý zivot. Az muž mi zaplatil operaciu. Moje deti maju tiez trochu odstavajuce usi ale neriesia to a nechcu si ich dat upravit. Vedia, ze ak to bude ich priorita, ušetrím tie peniaze a pôjdu...ale oni kvôli ušiam deptane nikdy neboli. Cize vyckaj ako to bude znasat dcerka. Ak bude treba, daj zoperovat
@anonym_autor Nerieš nič. Dieťaťu porastie hlava, uši sa budú formovať tiež a o 5 rokov to už bude úplne iné. Vlastná skúsenosť s dcérou. Teraz sa na tom len smejeme, aké mala uši a aká som ja bola zúfalá a chcela jej dať urobiť plastiku.

@anonym_autor lekara si sa pytala?