icon

Ako rizikový je botox u 30-ročnej?

31. okt 2025

Ahojte, mám čoskoro 30 a začínam si všímať vrásky hnevu. Nevyhrala som v tomto smere veľmi genetickú lotériu a mám tendencie sa výrazne mračiť. Čo myslíte, je dobrý nápad už v takomto veku ísť na botox či by som si do budúcna viac uškodila? Neviem si úplne predstaviť chodiť odteraz každých x-mesiacov na dopichnutie, na druhú stranu rozmýšľam, či by mi nepomohlo aj len pár dávok tým, že sa nebudem tak mračiť a vrásky sa nebudú ďalej prehlbovať... Či je to v tomto veku hlúposť a zatiaľ by som mala riešiť len skincare? Ďakujem za vaše skúsenosti 🙂

domkakvet
31. okt 2025

@anonym_autor za mna by to bolo skoro, radsej skus pracovat na tom aby si sa tolko nemracila.

anonym_85a2fd
31. okt 2025

Prvý krát som mala botox v 26 práve kvôli mračeniu. Robila sa mi vraska hnevu. Botox mi pomohol odnaucit sa mracit sa. Pravidelne som naň začala chodiť az krátko pred 40tkou

minenkaa
31. okt 2025
@anonym_85a2fd

Prvý krát som mala botox v 26 práve kvôli mračeniu. Robila sa mi vraska hnevu. Botox mi pomohol odnaucit sa mracit sa. Pravidelne som naň začala chodiť az krátko pred 40tkou

@anonym_autor buď sa to odnaučiť,ver že sa to dá alebo ako píše
@anonym_85a2fd

autor
31. okt 2025

Ja by som sa to rada odnaučila, len mám dvoch malých synov, ktorí dennodenne prebúdzajú vo mne výrazné emócie 😅 plus celé leto s nimi na ihrisku, aj keď síce s SPF, ale mracenie sa zo slnka... možno ešte tvárovú jogu by som mohla skúsiť... Ďakujem za rady

janickadusicka
31. okt 2025
@anonym_85a2fd

@anonym_85a2fd ahoj, ako často chodis na botox? Ja sa blížim k 40, chodila som tak 2x ročne, ale posledný raz neviem, či mi to zle pichla, ale vôbec mi to nezabralo, ani dopichnutie nepomohlo. A tie vrásky na čele mám už celkom výrazné:(

minenkaa
31. okt 2025
@anonym_autor

Ja by som sa to rada odnaučila, len mám dvoch malých synov, ktorí dennodenne prebúdzajú vo mne výrazné emócie 😅 plus celé leto s nimi na ihrisku, aj keď síce s SPF, ale mracenie sa zo slnka... možno ešte tvárovú jogu by som mohla skúsiť... Ďakujem za rady

@anonym_autor nos klobúk cez leto ,ja sa tiež mracim a dvíham obočie a klobúk mi veľmi pomaha na slnku ,keď si uvedomíš,že sa mracis jednoducho prestaň a časom sa to naučíš

a0
31. okt 2025

@anonym_autor medziočná vráska súvisí s oslabeným panvovým dnom. Na botox nemusíš chodiť každých pár mesiacov - to sa ani neodporúča, stačí 1 za rok, kľudne aj za 1.5r 🙂.

anonym_85a2fd
31. okt 2025
@janickadusicka

@anonym_85a2fd ahoj, ako často chodis na botox? Ja sa blížim k 40, chodila som tak 2x ročne, ale posledný raz neviem, či mi to zle pichla, ale vôbec mi to nezabralo, ani dopichnutie nepomohlo. A tie vrásky na čele mám už celkom výrazné:(

@janickadusicka zatial 2x do roka, chodila som vzdy pred letom a potom ku koncu roka, ale zvažujem ze začnem chodiť 3x. Môj dr ku ktorému som chodila roky odišiel z nášho mesta tak som teraz bola prvy krát u nového lekára. Bolo to niekedy druhý júlový týždeň a uz myslim ze účinok na 80% odoznel takže cca o nejake 3-4 týždne sa chystam znovu.

anonym_85a2fd
31. okt 2025
@a0

@anonym_autor medziočná vráska súvisí s oslabeným panvovým dnom. Na botox nemusíš chodiť každých pár mesiacov - to sa ani neodporúča, stačí 1 za rok, kľudne aj za 1.5r 🙂.

@a0 1,5 roka žiadny botox nevydrží. Účinok je 3-4 mesiace

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
a0
1. nov 2025
@anonym_85a2fd

@anonym_85a2fd tvrdím niekde niečo iné? Iba som napísala, že nemusí chodiť každých pár mesiacov, nehovoriac o tom, že to ani samotní estetickí lekári neodporúčajú (tí, čo premýšľajú aj inak ako peniazmi)

mandzula
1. nov 2025
@anonym_85a2fd

@anonym_85a2fd Mne vydrzi 9 mesiacov, ale chodim cca raz za rok, lebo ma ciastocne "oducil" mracit sa, takze nechcem bezat hned, ako sa vrasky znova zacnu objavovat.