icon

Ako sa zbaviť hrbu na chrbte?

6. jún 2025

Ahojte prosim ako sa ho zbavit a kto mi s tym pomoze. Da sa aj operovat? Rralne skusenosti . Doma cvicim na masaze som zacala chodit. Pajoncek mam na vyrovnanie a kupila som si aj vankus speci ale asi by to chcelo aj nejakeho odbornika. Viete dat niekto odporucanie ? Idealne BA a blizke okolie, ale tak mi vadi ze aj do kosic pojdem ak pomoze. Dakujem

beata_k
6. jún 2025

Ide o "vdovsky hrb". Tu pomoze iba poctive cvicenie. Ani pajoncek, ani masaz iba zlepsenie drzanie tela. A teda spevnit brucho o chrbat.

tairyx
6. jún 2025
@beata_k

Ide o "vdovsky hrb". Tu pomoze iba poctive cvicenie. Ani pajoncek, ani masaz iba zlepsenie drzanie tela. A teda spevnit brucho o chrbat.

@beata_k to nemôžeš vedieť, či ide o vdovský hrb. Hrb môže byť v akejkoľvek časti chrbta, od krčnej až po driekovú chrbticu
Autorka neviem v akom stave to máš, každopádne obvodný- ortopéd- fyzioterapeut- cvičiť.. to nie je výrastok alebo niečo čo by sa dalo operatívne odstrániť

domkakvet
6. jún 2025

Cvicenie.

pralinka86
6. jún 2025

Necvicit doma. Teda nie podla seba, svojho usudku, co si si nasla. Chce to fyzioterapeuta, odbornika, cvicenie pod dozorom, nech si to natocis, nech vies doma správne cvicit. Sama sa nevidis, mozes cviky robit zle, nezapajat svaly, ktore potrebujes

terezkaarthuramax
6. jún 2025

Ja sa cely zivot hrbim.. a mam zlu chrbticu.

margotka17
7. jún 2025

Možno by bola vhodna aj kúpeľná liečba kombinovaná cvičením v telocvični, bazene, plávanie, masaze.

katka533
7. jún 2025

Cvicit a cvicit. Ale nie len nejake natahovanie. Cinky do ruky a cvicit ramena, chrbat , ruky

autor
7. jún 2025
@margotka17

Možno by bola vhodna aj kúpeľná liečba kombinovaná cvičením v telocvični, bazene, plávanie, masaze.

@margotka17 to by bolo super ale najbliezsie roky nemožne u mna. Mna 3 deti male. Nikde som nemala probelm s chrbticou až ako prišli deti.

autor
7. jún 2025

a mate aj niekoho koho by ste odporučili na cvičenie ?

margotka17
7. jún 2025

Z ktorého konca si, z východu?

autor
7. jún 2025
@margotka17

Z ktorého konca si, z východu?

@margotka17 idealne BA pripadne okolie

margotka17
7. jún 2025

Hm, tak to netuším, ja žijem na východe. Možno odbehnúť do Piešťan na víkendový pobyt s rehabilitáciami a deti dať k babke 🤔

katka533
8. jún 2025
autor
8. jún 2025
@margotka17

Hm, tak to netuším, ja žijem na východe. Možno odbehnúť do Piešťan na víkendový pobyt s rehabilitáciami a deti dať k babke 🤔

@margotka17 na pobyt sa mi neda ledva na vysetrenie/cvicenie aj to musim zobrat najmaldsiwho nemam ho kam dat. Babky nemame

margotka17
8. jún 2025

Škoda no,bkeby si bola bližšie vezmem ti ho aj na týždeň. Kľudne aj do práce by mohol s nami chodiť, švagriná nám tak cez prázdniny dávala chlapca, lebo ho nemala kam dať. Veľmi sa mu to páčilo. A máme veľkú záhradu a 2 psíkov, vyšantili by sa do umoru 🫣😉