Bolieva hlava po operácii uší? Skúsenosti a rady
Zvažujem otoplastiku. Máte s nou niekto skúsenosti?
Pocula som že po operácii maju ľudia dlhodobo problem s tým že ich polieva hlava aj rok po operácii.
Boli ste na nej niekto?
Ja by som mala tú istú predstavu - čo najviac pri hlave. Nenechajte sa odpinkať, ste pacient ktorý si zaplatil nemalé peniaze a vaša spokojnost má byť prvoradá. Mudr. Kevickú ste nezvažovali? Tá je v Eveclinic v BA.
Ešte neviem, najprv sa mi musia zahojit uši, až potom môžem začať riešiť korekciu po otoplastike, uvidíme, ale tiež ma napadla Kevická. Len to opäť bude stáť ďalšie peniaze...
Dobrý deň už ste po kontrole? Ako sa k tomu doktor postavil? Ak je to súkromne nezodpovedajte…
@kvietocek31 Aj sa uška nejako zmenili?
Dobrý deň, na ľavom uchu mám stále chrastu, keď som prišla k doktorovi a zbadal ju, bol prekvapený, že ako je to možné, že tam mám chrastu, že to tak nemalo byť a sám zhodnotil, že mi uši stále odstávajú a urobí mi zadarmo korekciu uší. Mám prísť na kontrolu vo februári a keď som odchádzala tak mi povedal, že ešte uvidí, či sa bude robiť korekcia, vraj sa mi do tej doby môžu ešte upraviť uši...Proste zmenil názor behom pár minút....Neviem, či ešte k nemu pôjdem na kontrolu, doteraz ma zvyknú pobolievať. Asi navštívim inú kliniku. Jedno ucho mi odstáva viac ako druhé, a tak zle tie uši nevyzerali ani pred zákrokom. Vlasy dohora nemôžem stále nosiť, jednak preto, že mám chrastu na ušnici, a jednak preto, že mi pravé ucho viac odstáva....no celé zle.....
@kvietocek31 mrzi ma ze nie si spokojna. Myslim ze to ze uši nie su uplne nacapene na hlave hovoril aj mne. Len teda moje boli original otrasne a navyse kazde odstavalo inak... po zahojeni daj vediet ako to budes riešiť. Verim ze taketo kliniky maju poistenie pre pripad zy by to "nevyslo". Drzim palce nech je dobre. Clovek sa na takyto krok odhodlava velmi dlho lebo to aj vela stojí a potom toto...
@kvietocek31 nemáte niekto skúsenosť s tým ze mam po otoplastike asi cca 21 dni. Dva týždne som nosila bandaz a teraz mam nosiť dva týždne celenku nonstop,len čo.si to vydezinfikujem alebo vlasy umyjem a znova nas5. Ale po 2 dni mi strašne oškrela obe usi a to som mala pod nou aj gazu na nich až tak netrie o ne...momentálne tam mam vatu no boli to menej ale predsa. Mam ju mat ešte vyše týždňa. Mate niekto skúsenosť aj s týmto?
A tiež sa chcem spýtať..kedy už ste si tak na ne zvykli a nebáli sa ich aj dotknúť,nosiť nausnice a umývať si vlasy bez stresu ze si do nich buchnem
@zaneta244 2 tyzdne bandaz a 2tyzdne celenka? strasne dlho... necudujem sa ze je to uz ušiam neprijemne
Minulý mesiac som bola u doktora a idem opäť na operáciu, musí mi ich zoperovať viac k hlave. Citlivosť uší je stále lepšia, nebolia, trošku zvyknú svrbieť, ale myslím si, že je to skôr hojením. Ja som nosila čelenku cca 2 týždne a potom ďalšie dva týždne len počas noci. Vlasy som si umývala po cca 5 dňoch od operácie.

Už pred operáciou, keď sme sa bavili o tom, že akú mám predstavu, tak som povedala, že ich chcem mať čo najviac pri hlave. Povedal mi, že pri hlave úplne nebudú, aby to vyzeralo prirodzene, takže si vlastne išiel podľa svojho uváženia. Videla som množstvo operácií po otoplastike, kde tie ušnice mali zoperovaní pacienti úplne pri hlave a vyzeralo to rovnako ako u ľudí, ktorí majú ušnice v poriadku. Dokonca pravé ucho mi prišil o cca 2 mm nižšie, čiže aj to je dosť viditeľné, na čo mi pri preväze povedal, že to tak má byť a ešte sa to upraví. Ale ja som mala prirodzene v rovnakej výške obe uši ešte pred operaciou. 15 rokov som sa odhodlávala k tejto operácii, a nakoniec to dopadlo takto, napriek tomu, že za tento zákrok pýta o dosť viac peňazí, ako napr. iní doktori. Aj keď, samozrejme, sú doktori, ktorí sú aj drahší...