icon

Je možná dobrovoľná mastektómia bez genetického testu?

7. jún 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či vykonavajú aj dobrovolnú mastektómiu bez potvrdenia génu BRCA1 a iných nalezov hlavne ak sa človek proste nevie stotožniť mať prsia a berie to ako zavadzajúcu a zbytočnú vec.

tairyx
7. jún 2025

Myslíš tak, že by ti to hradila poisťovňa? Lebo to asi ťažko. Ale sama si to niekde na klinike plastickej chirurgie môžeš dať urobiť určite. Len si to musíš tento výkon aj sama zaplatiť.

0silvia0
7. jún 2025

Prsia beries ako zbytocnu a nepotrebnu vec? A ake to ma psychologicke pozadie, tento tvoj postoj?

aurelia2000
7. jún 2025
@tairyx

Myslíš tak, že by ti to hradila poisťovňa? Lebo to asi ťažko. Ale sama si to niekde na klinike plastickej chirurgie môžeš dať urobiť určite. Len si to musíš tento výkon aj sama zaplatiť.

@tairyx Silne pochybujem, že si môžeš dať len tak odrezať nejaký orgán, lebo ti je "zbytočný a zavadzajúci" to je predsa prípad pre psychiatra

tairyx
7. jún 2025
@aurelia2000

@tairyx Silne pochybujem, že si môžeš dať len tak odrezať nejaký orgán, lebo ti je "zbytočný a zavadzajúci" to je predsa prípad pre psychiatra

@aurelia2000 môžeš, samozrejme je tam psychologické vyšetrenie, ktoré tomu predchádza. Dnes sa už dá všetko 🤷‍♀️

aurelia2000
7. jún 2025
@tairyx

@aurelia2000 môžeš, samozrejme je tam psychologické vyšetrenie, ktoré tomu predchádza. Dnes sa už dá všetko 🤷‍♀️

@tairyx ach bože 🙏

alickapusinka
7. jún 2025

Mal niekto toto ochorenie v rodine.Bojiš sa máš obavu aby si to nedostala.S čoho tak usudzuješ bojiš sa .Je v rodine predispozicia.Mal to niekto z tvojich blizkých v rodine.

kvietok1233
7. jún 2025
@alickapusinka

Mal niekto toto ochorenie v rodine.Bojiš sa máš obavu aby si to nedostala.S čoho tak usudzuješ bojiš sa .Je v rodine predispozicia.Mal to niekto z tvojich blizkých v rodine.

@alickapusinka podľa mňa to skôr bude muž v ženskom tele ak považuje prsia za nepotrebné a zavadzajuce

kvietok1233
7. jún 2025

Podľa mňa niekde na súkromnej klinike nie je problém dať si odrezať prsia ale budeš si to hradit sama

autor
7. jún 2025
@0silvia0

Prsia beries ako zbytocnu a nepotrebnu vec? A ake to ma psychologicke pozadie, tento tvoj postoj?

@0silvia0 su proste zbytocne a zavadzajuce ak zena uz deti neplanuje alebo tak nieco, zavadzajuce aj uz citit tu tarchu vahy ze az ma stoho clovek pocit cudzieho telesa, ci dokonca nicia aj chrbticu..toto neni o ziadnych LGBT hovadinach ako si to tu zjavne niektore pletu a idu do toho tahat este aj konvert ze zena bez prs je automaticky chlap - hlavne tie co o ne prisli pri rakovine ...- a prsia niesu reprodukcny organ aby tu do toho niekto tahal "pohlavnu kastraciu"

0silvia0
7. jún 2025

Tak ked mas privelke prsia, nestaci si ich dat zmensit, aby ti nezatazovali chrbticu?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
7. jún 2025
@0silvia0

Tak ked mas privelke prsia, nestaci si ich dat zmensit, aby ti nezatazovali chrbticu?

@0silvia0 nieje to len o velkosti ale aj o opakujucich sa zapaloch a paleniach v jednom z prsnikov na ktore nic nezabera, a su zeny, ktore boli uz na zmenseni, zmensili im max o 2 cisla - preslo par cyklusov a prsia im znova narastli aj bez toho aby otehotneli

1ryba
Odpoveď bola odstránená
aurelia2000
8. jún 2025

Vybavuj si zdravotnú indikaciu, ak sa tvoj problém nedá inak vyliečiť. Tvoj prvý príspevok neznel rozumne, po tvojom doplnení faktov to je úplne iná situácia.