icon

Mastopexia

14. jún 2023

Ahojte. Tie ktoré ste absolvovali modelaciu prsníkov, nezmenila sa vám citlivosť alebo niektorej až znecitliveli? A aké máte jazvy s odstupom času? A ako to vyzerá keď ste časom pribrali alebo schudli? Mení sa aj jazva v takýchto prípadoch? Veľmi by mi pomohli vaše reálne skúsenosti.

opicka_spachtoska
14. jún 2023

Ahoj, ja som praveze mala po op troska necitlive bradavky (cca 1rok), ale len trocha, no casom ich mam uz v normale a su citlive ako aj boli. Jazvy blednú, zalezi ci ich osetrujes alebo nie, S hmotnostou skusenosť nemam

autor
14. jún 2023

@opicka_spachtoska Ďakujem. A jazvy sú stále vyditelne? Asi to nejde úplne zneviditelnit... čo na ne pomáhalo tebe najviac?

andigab
14. jún 2023

Som 15 mesiacov po operácii, jeden prsník ako predtým, druhý ako mŕtvy. Medzitým sa nám narodilo mimi, dojčenie je nemožné, poškodené mlieko vody. Jazvy sú bledé, len je to vidieť. Na prsníku samotnom aj okolo bradavky. Zákrok bol na jednej z najlepších kliník. Celkový tvar je vydarený.

autor
15. jún 2023

@andigab ďakujem. Ten druhý má teda mrzí...

autor
15. jún 2023

Keby ste sa mohli znova rozhodnúť, išli by ste do toho zasa?

andigab
15. jún 2023

No to sú dva aspekty, ak by bola akákoľvek šanca mať dieťatko po mastopexii, uprednostnila by som dojčenie pred operáciou. Mlieko sa mi vytvorilo, no funkčných je len pár mlieko bodov, čo nebolo pre maličkú dostačujúce. Druhý aspekt, nemať už v pláne dieťa, z estetického hľadiska sú krajšie ako predtým. To je bez debaty. Takže z tohto pohľadu by som neváhala. A chvalabohu citlivosť jedného ostala, tak je to aspoň niečo. To je dôležité pre intímne chvíle. Ale celkovo by som šla znova, oveľa lepší pocit. Nepoznám Vaše dôvody, moje boli mnohoročné dojčenie a ručné odstriekávanie mlieka cca 2 roky, lebo bábo nevedelo sať. Ostali mi z pŕs dvaja biedaci 🫣😃. Reči o sebavedomí sa dobre píšu, život je krutá realita.

autor
15. jún 2023

@andigab áno, čo sa týka sebavedomia presne rozumiem. Ja mám po viacnásobnom dojčení dve ,, prázdne vysiace vrecúška " len sa obávam tých jaziev a znecitlivenia... Po modelacií bez vloženia implantátov budú asi aj o dosť menšie, či?

autor
15. jún 2023

A čo na to vaše ,, polovičky " Nevadia im tie jazvy? Alebo sú tiež viac spokojnejší s lepším tvarom?

andigab
15. jún 2023

Máte mail? Môžeme prebrať viac vecí mimo plochu.

andigab
15. jún 2023

Polovička je tvarom nadšená

autor
15. jún 2023

Budem veľmi rada. Ďakujem

andigab
15. jún 2023

Odoslané

andigab
15. jún 2023

@andigab Ak sa to nepodarí

czuczova
10. aug 2024

Toto zaujíma aj mňa.24.9.20024 idem na mastopexiu

czuczova
10. aug 2024

@opicka_spachtoska čím ošetrovať jazvy po zákroku prosím?

opicka_spachtoska
12. aug 2024

@czuczova gel na jazvy . je jedno aky. ja som si uz nepotierala neskor a mam
jazvy troska, ktore zostali. ale neriesim to, nakolko ich vidiet nie je 🙂

milos32nika21
26. sep 2024

@czuczova ahoj bola si na tej mastopexii??

andigab
15. okt 2024

@opicka_spachtoska ahoj, tie moje vidieť dosť

emmkacka
15. nov 2024

@andigab ahojte dámy, super diskusia ďakujem, mňa to čaká v januári a úprimne odpočítavam dni kedy budem môcť s deťmi tancovať a skákať bez toho aby som si potom zbierala prsia kadetade 😅 verím, že ma chápete 🤭 chcela som sa však ešte spýtať aké to bolo potom po operácii doma, musel Vám prísť niekto pomáhať alebo sa dalo fungovať? Malý nebude mať ani 2 roky, často sa ešte dvíha,nosí. Bolesť znesiem, len toto ma trápi, či si mám zabezpečiť pomoc alebo sa dá fungovať 🫣 Ďakujem 😊

andigab
17. nov 2024

@emmkacka neviem ako iné ženy, mňa to bolelo príšerne. Po príchode domov nasledujúci deň po operácii mi z rezov naspodku začala tiecť krv, musela som okamžite všetky obväzy vymeniť. Vraj je to v poriadku, tak mi oznámili po telefonáte na kliniku. Okrem bolesti nerátam štípanie ako komplikáciu, skôr nepríjemnosť. Ak si spočítam rezy zdola, k bradavke a okolo nej, ani sa nečudujem. Inak tvar je perfektný, až na tie viditeľné jazvy. Určite malého na ruky neber, ani ho neobjímeš. A ešte jeden "detail", nemám v nich takmer žiadnu citlivosť a dojčiť asi tiež už nebudeš môcť.

emmkacka
17. nov 2024

@andigab wau, ďakujem za takú raw odpoveď, presne to som potrebovala 😀🫣 . Bábätko už mať nemôžme, už to druhé bol risk, takže dojčiť sa už nebude. Spätne by si do toho išla znova? 😊 A prosím Ťa, po akom čase sa už dalo trošku fungovať? Viem, že u každej je to inak, ale som rada za každú osobnú skúsenosť.

andigab
18. dec 2024

@emmkacka podľa mňa veľmi skoro sa Ti to podarí. Holt, po cisárskom máme na zotavenie 24 hodín a fungujeme už s bábom na izbe. Vysávať nebudeš, ani vykonávať práve príliš namáhajú prsné svaly. Okrem manžela nik nevedel, kde som bola a to nás je doma dosť 😏. Nejako som sa necítila na to, aby to deti či rodičia vedeli. Počas pobytu v nemocnici som akože bola s manželom na služobke.