Musím si zobrať práceneschopnosť po plastike nosa?
Ahojte ako to funguje , chcem na plastiku nosa a tam by som si musela zobrať PN v praci alebo?
@katkaseiner nepracujem z domu a vraj sa musi mať obväz aj 2tyždne na nose tak preto či sa to ráta ako normálna PN
Po plastike nosa určite treba zostať doma. Veď budeš opuchnuta, s obvazom a dosť možné, že aj s nejakými modrinami.
Toto sa naozaj nedá porovnať s plastikou uši, ako sa píše v príspevku vyššie.
Len ak je to plastická operácia bez zdravotného dôvodu, lekár ti na to PN nedá.
Ja by som išla na PN. Nebude sa ti dať dobre dýchať nosom, veľmi nekomfortné, celá budeš opuchnutá, s monoklami. A určite nepotrebuješ do toho chytiť ešte nejakú virózu, teraz v sezóne..
Aspoň tri štyri týždne a budes si musieť zobrať dovolenku,toto asi nebudú zdravotne dôvody
Ak ide o estetický zákrok, nie je dôvod na PN. Môžeš čerpať dovolenku alebo iné voľno po dohode so zamestnávateľom.
Ja viem tak, ze mas narok na PN a po plastike nosa by som ju veru vyuzila aspon na tie 2 tyzdne... je to sice finance nevyhodne, ale aspon nemusis cerpat dovolenku a aspon ti to prve hojenie prebehne v pokojnom peostredi
určite by som zostala doma, nakoľko je stále obdobie chrípky a iných vírusov, to by som neriskla

Ak pracujes z domu mozno by si nemusela - ja som sice mala plastiku uší, jeden den volna som mala v den operácie a dalsie dni som uz robila z domu a kamsru som nezapinala - islo fakt o cca 2-3 dni jym bol obvaz na hlave