Prečo sa cítim nepochopená po plastickej operácii?
Podstúpila som jednu plastickú operáciu na tvári, ktorá zničila moje konplexy a konečne sa cítim krajšie a lepšie. Nikdy som sa ale nestretla s pochopením, zmena je vidieť a všetci mi vravia že predtým to nebolo zlé a pritom bolo a veľmi. Len sa snažia utešiť. Hlavne partner, stále ma od toho odrádzal pritom videl ako veľmi ma to trápilo. Ani mi nepovedal že to mám pekné, pritom zmena je naozaj veľká. To naozaj nikto nechápe človeka ktorého niečo veľmi trápi a chce to zmeniť? Asi som príliš citlivá ale potrebovala som v okolí niekoho kto ma podporí lebo som sa veľmi bála a bola som na to sama. Prvá operácia
@malinkajozka no až taka spokojná nebude, keď tu o tom zakladajú diskusie a chystá ďalšie zakroky.
Ano, si prilis citliva. Sama si si vybrala dobrovolne podstupit operaciu, co je samozrejme len a len tvoja volba a pravo, ale zivoty ostatnych, ani tvojej rodiny a partnera sa netocia okolo tvojho nosa. Ja napriklad velke nosy milujem a obzvlast sa mi pacia na zenach. Chapem ak su ich "majitelky" nespokojne a podlahnu tlaku verejnosti a internetu, ale aby potom po operacii vyplakavali, ze ich nikto nechape a nelutuje, to teda nie. Dala si si urobit nos, hovoris, ze si spokojna, tak na to mozes spokojne zabudnut a prestat to dalej rozpitvavat. To ako to riesis mi ale skor hovori, ze spokojna stale nie si a nebudes ani ked si das urobit pery alebo hocico ine, lebo problem je vnutri a nie na tvari.
áno, mne sa to čo napíšem bude hovoriť ľahko, ale ver že chápem pohnútky, ktoré ťa k operácii viedli, aj keď možno nerozumiem tomu, čo riešiš teraz
ak sa operácia podarila podľa tvojich predstáv, teš sa z výsledku a nič neľutuj
ak sa operácia podarila tak, že ty si spokojná a nikto si výsledok neuvedomuje, lebo zásah bol robený citlivo a s ohľadom na tvoj anatomický základ, teš sa, blahoželaj si k výberu chirurga, a začni čo najskôr budovať svoje sebavedomie, sebalásku, sebahodnotenie
ak sa operácia podarila , ale tvoj výzor sa zmenil na nepoznanie /napr ako Baby z filmu Dirty dancing po zmenšení nosa/, a tebe neprekáža tvoj výzor, len reakcie okolia, budeš sa s tým musieť zmieriť, a začni čo najskôr budovať svoje sebavedomie, sebalásku, sebahodnotenie
ak ti prekáža tvoj výzor po operácii, vadia ti aj reakcie okolia, a nechceš sa vydať cestou zvyšovania vlastnej sebahodnoty - začni šetriť a hľadať ďalšie možnosti úprav, po ktorých budeš očakávať pocit spokojnosti, aj s pozitívnymi reakciami okolia... pozor, môže sa stať, že tvoje očakávania sa nikdy nenaplnia
@malinkajozka vies co mne to skor pripada, ze cakala ako jej povedia aka je krasna atd a okoliu bud jej nos nevadil ci to neriesil, ci plastika pre nich nie je dolezita…to je ako ked nie si spokojna s perami a urobis zo seba kacku a okolie ti nezatlieska, ale si stastna lebo si tak chcela, ale sklamana, lebo druhym sa to nepaci, no kazdy ma svoj vkus.. a to nie je o zlych ludoch ci zavisti… to ten dotycny ma problem s vnimanim seba sameho
Ja som mala cely zivot kruhy pod ocami, brutalne, prepadnute. A cim som bola starsia, tym to bolo horsie. Ja som takmer denne kvoli tomu plakala, pohlad do zrkadla bol utrpenie, nosila som okuliare, aby to nebolo take viditelne. Bez okuliarov by som z domu ani nevysla. Proste, velmi zle som to psychicky brala. Az som sa cca 2 roky dozadu odhodlala na operaciu spodnych viecok. Muz nebol za, ale zmieril sa, v praci som to musela povedat, lebo som si brala dovcu a nevedela som ako dlho to bude trvat. Nikto nechapal, ze to akoze preco? a co je na tom hrozne? neda sa to prekryt makeupom? Najblizsim som to povedala az po zakroku. Tie reci boli blbe, lebo nikto nechapal moj stav, ale ja som nenormalne spokojna a stastna, odvtedy nemam tie problemy co som mala predtym. Takze ty vobec neries co hovori Beta, Gita, Fero, co ta po nich. Ide o tvoj dobry pocit a ak si s tym naozaj stotoznena, a stastna, tak ta ini nemaju co zaujimat. 🙂 Na tie reci povedz len "ok", alebo kyvni hlavou..
@ivanakal
@svokrinjazykmonika
Bože úplne presne. Milujem keď mi ľudia klamú a vravia že predtým to bolo lepšie... Ale čo šikany už v škole si človek zažil a trápilo ho to ako vyzerá to už nikto nevidí
autorka, veď ty si nebola spokojná ani predtým, ani teraz ... píšeš síce že "takto to má vyzerať" ale to sa snažíš presvedčiť seba 😀 a teraz začínaš riešiť pery 🙈😂 tu bude problém úplne niekde inde 😉
@zuzanka.zuzu som za decentné zákroky ktoré vyzerajú prirodzene. Prečo si nespraviť pery keď sa to dá🙂 pery ma netrápia tak ako ma trápilo tamto takže prežijem ak nepôjdem
@malinkajozka to je krásne ďakujem. Ja som len potrebovala človeka s ktorým by som sa vedela o tom porozprávať. Ja som extrémne stresak, bala som sa mojek prvej operácie, chcela som to s niekým riešiť. Lenže keď som povedala chlapovi, ten len že "tak nemáš ísť" alebo typická veta "nepotrebuješ to". Takže som o mojich pocitoch pred a po s nikým nemohla hovoriť osobne ani sa ma nikto nepýtal ako to prebiehalo či to bolelo a tak
@anonym_autor Poviem ti to takto.Od pôrodov,kojení mám prsia ovisnuté. Mala som krásne pevné štvorky. Je to žiaľ minulosť. Trápilo ma to celé roky, muž ma v tom absolútne nepodporil. Skôr naopak zakázal ,povedal to čo som počuť nechcela. Nikdy som tam nešla. Dlhé roky ma to štvalo hlavne v lete. Nie kvôli tomu ukazovať sa druhým, ale nikdy som nemohla nosiť čo sa mi páči. Šaty bez ramienienok,pekné plavky. Ale časom som prehodnotila rebríček hodnôt a uz ma to netrápi. A nikdy by som nič nerobila ore druhých jedine pre seba. A bolo by mi srdečne jedno či si niekto vsimne zmenu. Teba štve iba to,že si vyhodila kopec prachov a nikto ťa neschváli Raz dospeješ aj ty.

@mk1111111111 chlapi urazaju aj ked operacie nemas ...
@anonym_d92dff treba hladat inych chlapov. Ja tiez nie som 100%, to nie je nikto, ale v mojom okruhu nie je ani 1 chlap, co by m urazal.