Prečo sa cítim nepochopená po plastickej operácii?
Podstúpila som jednu plastickú operáciu na tvári, ktorá zničila moje konplexy a konečne sa cítim krajšie a lepšie. Nikdy som sa ale nestretla s pochopením, zmena je vidieť a všetci mi vravia že predtým to nebolo zlé a pritom bolo a veľmi. Len sa snažia utešiť. Hlavne partner, stále ma od toho odrádzal pritom videl ako veľmi ma to trápilo. Ani mi nepovedal že to mám pekné, pritom zmena je naozaj veľká. To naozaj nikto nechápe človeka ktorého niečo veľmi trápi a chce to zmeniť? Asi som príliš citlivá ale potrebovala som v okolí niekoho kto ma podporí lebo som sa veľmi bála a bola som na to sama. Prvá operácia
Robila si to koli sebe? Ak ano, ak si spokojná ty ostatný by ma netrapili. Ja som si tiez dala spravit jednu plastiku ale nie na tvári, a je mi jedno kto si co myslel robila som to pre seba 😉)
To, že tvoj partner ťa od úpravy odrádzal ta môže skôr tešiť, keďže to svedčí o tom, že ťa mal rád aj prirodzenú, bez úpravy. A inak to skôr nerieš, keď to tebe pomohlo cítiť sa lepšie. Z textu usudzujem, že šlo o niečo, čo ti naozaj vadilo typu odstavajúce uši a nie napríklad kačacie ústa, čiže nerieš, hlavne, že tebe to pomohlo 🙂
Svoj vzhlad najviac aj tak riesime len my sami, inych naozaj az tak netrapi, aj ked si to niekedy myslime. Ty si mala na tvari nieco, co sa ti nepacilo, mala si z toho komplexy, chapem, ale ini to fakt nemuseli na tebe vnimat ako nieco skarede. Proste to neriesili. Alebo si im tak sadla ako osoba, ze aj keby mala akokolvek deformovanu tvar, neriesia to. Ta operacia mala priniest zlepsenie a psychicku pohodu hlavne tebe, nie inym. Ak sa stale necitis byt spokojna, najdi si dobreho psychoterapeuta.
Lebo vela ludi si mysli ze vyliecia niekoho komplex vetou- ved nie je to take zle, mnoho ludi to ma horsie a ziju.🙈🙉. Jedno slivenske prislovie hovori- ze syty hladnemu nevery. A npr- niekto s malym nostekom nikdy nepochopi ako je to zit s velkym nosom- a budu tvrsit ze nie je velky/krivy. Dolezite je to co citis a vnimas ty- teraz si spokojna a ine by som neriesila.
@anonym_autor napadlo mi, ze som mala spoluziaku, ktora si dala upravit nos. Poznala som ju dlhe roky s tym nosom, mne napriklad neprisiel ani tvarom nijak nepekny/zvlastny.. Pravda je ze bol vacsi, no chudy/uzky, ale ziaden extrem to nebol. Ona si ho dala zoperovat, novy bol malinky a sirsi a z mojho pohladu sa jej vobec nehodil.. Zmenu som si pochopitelne vsimla, no nepochvalila (ani nejak extremne neriesila), lebo za mna bol stary nos lepsi ako ten novy 🙂 No podstatne predsa je, ze ona bola s novym spokojna 🙂
Robila si to koli sebe? Ak ano, ak si spokojná ty ostatný by ma netrapili. Ja som si tiez dala spravit jednu plastiku ale nie na tvári, a je mi jedno kto si co myslel robila som to pre seba 😉)
@ariannazara jasné že kvôli sebe. Len ma mrzelo že som nemala podporu lebo som sa toho bála a že som sa nemala s kým o tom porozprávať
@anonym_autor v tvojom pripade zrejme ide o vyhodene peniaze. S upravoubaj si spokojna ale napriek tomu to potrebujes mat odklepnuta aj z vonka... Radsej si mohla investovat do nejakeho kurzu sebavedomia
Lebo vela ludi si mysli ze vyliecia niekoho komplex vetou- ved nie je to take zle, mnoho ludi to ma horsie a ziju.🙈🙉. Jedno slivenske prislovie hovori- ze syty hladnemu nevery. A npr- niekto s malym nostekom nikdy nepochopi ako je to zit s velkym nosom- a budu tvrsit ze nie je velky/krivy. Dolezite je to co citis a vnimas ty- teraz si spokojna a ine by som neriesila.
@zuzinka888 trafila si zákrok aj reči
@anonym_autor napadlo mi, ze som mala spoluziaku, ktora si dala upravit nos. Poznala som ju dlhe roky s tym nosom, mne napriklad neprisiel ani tvarom nijak nepekny/zvlastny.. Pravda je ze bol vacsi, no chudy/uzky, ale ziaden extrem to nebol. Ona si ho dala zoperovat, novy bol malinky a sirsi a z mojho pohladu sa jej vobec nehodil.. Zmenu som si pochopitelne vsimla, no nepochvalila (ani nejak extremne neriesila), lebo za mna bol stary nos lepsi ako ten novy 🙂 No podstatne predsa je, ze ona bola s novym spokojna 🙂
@anonym_2d807a presne toto isté moja spolužiačka. Dala si operovať nos, teraz ho má súmerný, no ja si na to neviem zvyknúť a je to už cez 30 rokov
@zuzinka888 lenže niekomu sa úprimne môžu tie nosy páčiť. Ja milujem ľudí s veľkými nosmi, čiže ja pochválim väčší nos aj krivý nos a je to pochvala myslená naozaj. Jean Reno je môj idol 😁
Nerieš. Rozumiem, že ťa to zamrzelo, no prvoradá si ty. Si spokojná? Si.
@zuzinka888 lenže niekomu sa úprimne môžu tie nosy páčiť. Ja milujem ľudí s veľkými nosmi, čiže ja pochválim väčší nos aj krivý nos a je to pochvala myslená naozaj. Jean Reno je môj idol 😁
@anos18 predstav si že ty ako žena máš veľký krivý nos. Chlap môže mať tam je to niekedy aj pekné
Vieš čo ja som istý čas tiež rozmýšľala nad operáciou nosa (mám na ňom taký hrb akoby, celkovo je podľa mňa taký zvláštny, má úzky koniec a pôsobí tak nezensky) a vyskakovali na mňa z každej strany fotky pred a po.. a čím viac som videla tych fotiek po, tým viac som si začala uvedomovať že väčšinou sa ten nos proste k tej tvári hodí, aj keď sám o sebe nie je ukážkový. Tak ma to odradilo. Ale tak mne sa nikto nikdy nesmial, vždy mi všetci hovorili že je úplne normálny, len ja som bola voči sebe dosť kritická.
Keď už to máš za sebou, kašli na to čo hovoria druhí, možno si len musia zvyknúť, lebo sa to nezdá ale nos vie veľmi ovplyvniť celkový výzor. Teraz si proste asi len nevedia zvyknúť.
Cítiš sa nepochopená, lebo si si myslela, že ľuďom sa nepáči tvoj starý nos, tak ako sa nepáči tebe. Lenže pravda je taká, že s ním si to bola ty a ostatným bol šuma fuk. Mali ťa radi takú aká si. To ty si ho nemala rada. Tak čo ti na to teraz majú povedať? Očividne túžiš po tom, aby ti niekto povedal, že ti to pristane. A ono to aj napriek novému nosu neprichádza. Lebo ostatným ľuďom na tom naozaj nezáleží, aký máš alebo nemáš nos. Mali ťa radi takú aká si a keďže zmena nosu znamená veľkú zmenu vzhľadu, zrazu je pred nimi iná osoba a oni možno nechápu prečo. Teraz čo? Pôjdeš na ďalšiu operáciu a budeš dúfať, že ťa niekto pochváli? Tak to predsa nemôže fungovať. Mrzí ma, že si nemala podporu od muža, mal pri tebe stáť a snažiť sa ťa pochopiť. Ale možno to pre neho bolo úplne mimo jeho chápania, že on si ťa vybral, takú aká si, tak prečo sa máš potrebu meniť?
@anonym_autor nie vždy bude okolie reagovať tak, ako si to ty želáš, ani tí najbližší. Ale to už je tvoja vnútorná práca sama na sebe aby si to dokázala zvládnuť bez pocitov smútku. Tvoje okolie nemá pravdepodobne ani tušenie ako sa ty cítiš, vyjadria čo si myslia a to je celé, tam je to o nich.. to čo si ty z toho zoberieš je o tebe. Zameraj sa na to, že ty si spokojná, tebe sa to takto páči, robila si to pre seba 🙂
Cudzím ľuďom tvoj nos vôbec nevadil práve naopak, s ním si to bola ty. Pár porovnávačiek som videla a mne to pripadá ako na prvej fotke osobnosť a na druhej rovnaká osoba ako všetky ostatné. Tiež neviem ako by som reagovala, asi v zmysle keď sa sama sebe viac páčiš tak to neboli vyhodené peniaze.
ja som proti trendovym upravam, ako su tie kacacie pery - nastastie sa to zacina otacat a uz si ich cajocky davaju rozpustat, lebo pochopili, ze prirodzeny vyzor bude vzdy v mode viac, ako umelina. Co sa upravy hrbateho nosu tyka - uplne tuto upravu u zien chapem, niekedy velky alebo krivy nos na mensej zenskej tvari krici 🙂 tazke bud rada, ze si teraz spokojna so svojim vyzorom a nedaj sa odradit chybajucim aplausom okolia ;)
ja som proti trendovym upravam, ako su tie kacacie pery - nastastie sa to zacina otacat a uz si ich cajocky davaju rozpustat, lebo pochopili, ze prirodzeny vyzor bude vzdy v mode viac, ako umelina. Co sa upravy hrbateho nosu tyka - uplne tuto upravu u zien chapem, niekedy velky alebo krivy nos na mensej zenskej tvari krici 🙂 tazke bud rada, ze si teraz spokojna so svojim vyzorom a nedaj sa odradit chybajucim aplausom okolia ;)
@sowhat áno toto bol môj prípad, útla menšia tvár a nos Banášovej 🙂 som spokojná to áno, nevravím že by ma nepotešila pochvala niekoho kto ma pozná alebo pochopenie typu že dobre že si do toho šla aspoň sa cítiš lepšie.
zivot ostatnych sa netoci okolo tvojho nosa to treba pochopit. kazdemu je to jedno a prepac, aj tvojmu muzovi.
isla si tam kvoli sebe alebo aby ta ludia chvalili? nerozumiem tej casti ze cakas pochopenie? ako keby si v nejakej tazkej situacii alebo co? proste si si dala urobit nos, teraz co?
Ja som si dala pery zväčšiť lebo boli úplne úzke. Okolie nechápalo ze to vraj nebolo tak zle. Ale väčšina zvykla občas poznamenať keď sme sa bavili o niečom takom ako kozmetika makeup atď ze ved máš ich úzke.. Alebo veľmi tenké atď, nepáčili sa mi. Teraz som s tým OK a mam u prdele ze sa to nikomu neľúbi 🤣hlavne ze mne je OK. Ak si to robila pre seba užívaj si to a kašli na ľudí
zivot ostatnych sa netoci okolo tvojho nosa to treba pochopit. kazdemu je to jedno a prepac, aj tvojmu muzovi.
isla si tam kvoli sebe alebo aby ta ludia chvalili? nerozumiem tej casti ze cakas pochopenie? ako keby si v nejakej tazkej situacii alebo co? proste si si dala urobit nos, teraz co?
@anonym_0a4b6a áno to je pravda. Prehanam to, škoda že sa téma nedá zmazať
Ja som si dala pery zväčšiť lebo boli úplne úzke. Okolie nechápalo ze to vraj nebolo tak zle. Ale väčšina zvykla občas poznamenať keď sme sa bavili o niečom takom ako kozmetika makeup atď ze ved máš ich úzke.. Alebo veľmi tenké atď, nepáčili sa mi. Teraz som s tým OK a mam u prdele ze sa to nikomu neľúbi 🤣hlavne ze mne je OK. Ak si to robila pre seba užívaj si to a kašli na ľudí
@sszuzu8 môžem sa spýtať kde si si dala zväčšiť pery? Moje sú tiež dosť úzke ja by som chcela veľmi prirodzené
Tak vieš, ak budeš so sebou po operácii spokojná, narastie ti sebavedomie a to chlapov desí 🙈
@anonym_autor možno sa to tvojmu partnerovi až tak veľmi nepáči a nechce ťa uraziť, tak sa k tomu radšej nevyjadruje. A možno by si mala popracovať na svojom sebavedomí, keď čítam ďalej, že nie si spokojná ani s perami. Partner sa do teba zaľúbil do takej, aká si bola. Tieto drobné nedokonalosti mu nevadili.
hm. no vyzera to tak, ze si to robila kvoli uznaniu okolia, to je dost zla motivacia. predpokladam, ze k peram sa postavia este horsie, kedze u vacsiny zien je to fakt blbina.
@anonym_autor nepochopena si preto ze vela ludi nema gule na to dotiahnut to az sem - operacia realna zmena. Ludia sa zmieria s tym co maju a radsej maju depky alebo sa lutuju...patris do odvaznejsej skupiny ktora v tom nieco podnikla. Bud na seba hrda zvladla si to aj sama bez podpory. Nepotrebujes schvalenie druhych len preto aby si sa citila lepsie...bolo by lepsie mat vo svojom okoli podobnych ludi...vedeli by ste sa podporit...
Inak autorka, mne príde fajn sa sama seba spýtať, ak by som bývala sama na opustenom ostrove , mala by som potrebu si dať zväčšiť pery? Asi nie, však. Načo.

@anonym_autor si bola na plastike preto, aby si mala ty lepší pocit alebo aby si dostala uznanie od okolia? 🙂 trošku si to zrovnaj v hlave