Septoplastika: Skúsenosti, priebeh a kde ju vykonať?
Ahojte, je tu niekto kto to absolvoval ? Prípadne kde vám to robili a aký bol priebeh 🙂 Ďakujem
Ja idem do Nitry, ževraj 7 dní potom býva niejaka dlaha v nose ?
Ano, mna operovali poobede, takze som tam bola aj cez noc a na druhy dne rano mi vybrali tamponadu (to su take tampony/kusky obvazu, ktorymi akoby vypchaju nos po operacii, potom som isla domov a o tyzden som prisla na vyberanie dlah. Tie dlahy budes mat z oboch stran prepazky, budu ti to drzat pokope. Ale to vyberanie to ti pen stiknu stehy a vyberu, to je nic.
@surama lebo povedali že jeden deň ráno treba prísť na 7, na druhý deň operácia a na 3. Deň domov ... a že v prvú noc dajú do nosa tampónádu.. a že po operácii 7 dní.. to ste dýchali celý čas len ústami ? Nebolo to bolestivé celý ten priebeh až kým ste to mali zahojene ?
Moze to byt u vas na 3 dni, mozu to mat inak nastavene. Mna teda prvy den operovali poobede, potom som sa zobudila po operacii uz s tou tamponadou a na druhy den rano mi ju vybrali, cize prvu noc som dychala len ustami. A ked mi na druhy den rano vybrali tamponadu, tak aj mi poodsavali krvne zrazeniny, takze trochu sa dalo dychat nosom, ale viac menej stale len ustami a potom kazdym dnom to bolo lepsie. Preplachovala som nos Vincentkou a postupne aj opuch ubudal aj sa mi cim dalej, tym lepsie dychalo.
@surama ďakujem pekne za informácie
@surama a neviete náhodou že či sa po operácii môžu dať aj klasické kvapky ?
Neviem ci sa mozu, ale ja som nedavala. Mala som nakazene len Vincentkou preplachovat. Ono to postupne odpuchalo.
@surama dobre ďakujem 🙂
Ahojte ženy, vo štvrtok mi robili septoplastiku a turbinoplastiku. Včera mi vyberali tamponadu ešte ma čaká vyberanie dlahy. Povedzte mi prosím že to nebude take nepríjemne ako ta tamponáda.
A ešte jedna otázka. Preplachovali ste vincentkou a zakaždým ste aj vysmrkavali krvavé kúsky?
@46tatiana93 Tie dlahy uz boli nic oproti tamponade. Neboj nic, bude to uz len lepsie 🙂
@surama Ďakujem, ukludnila si ma, lebo tie tamponady boli strašne nepríjemne.
@46tatiana93 ahoj. Aj ja som po operácii 30.1. a dnes mi vybrali tie tampóny.
@46tatiana93 ahoj. Aj ja som po operácii 30.1. a dnes mi vybrali tie tampóny.
@evaveva ahoj, prosím ťa kde ťa operovali a aj si platila za to? Ako to celé prebieha? Ja mám vybočenu prekážku a už sa na to chcem dať, mám 40r a čím ďalej tým horšie sa mi aj dýcha. Len sa neskutočne toho bojím
@evaveva ahoj, prosím ťa kde ťa operovali a aj si platila za to? Ako to celé prebieha? Ja mám vybočenu prekážku a už sa na to chcem dať, mám 40r a čím ďalej tým horšie sa mi aj dýcha. Len sa neskutočne toho bojím
@babe19 ahoj. 30.1.2025 ma operovala pani doktorka Kucejova v Považskej Bystrici. Aj ja som dlhé roky zvažovala operáciu,ale poviem ti,že to stojí za to. Konečne dýcham. Dýcham nosom.Nebudem ťa klamať,že to nebolelo. Aj som si poplakala keď som bola sama.
Ano, mna operovali poobede, takze som tam bola aj cez noc a na druhy dne rano mi vybrali tamponadu (to su take tampony/kusky obvazu, ktorymi akoby vypchaju nos po operacii, potom som isla domov a o tyzden som prisla na vyberanie dlah. Tie dlahy budes mat z oboch stran prepazky, budu ti to drzat pokope. Ale to vyberanie to ti pen stiknu stehy a vyberu, to je nic.
@surama ahoj. A to vyberanie tých dlah nebolelo? Ja som deň po operácii. Na budúci týždeň mi tie dlahy budú vyberať

Robili mi septoplastiku a turbinopalstiku v Humennom. Kludne sa pytaj 🙂