icon

Skúsenosti s augmentáciou kostí a implantátmi

zuzanka560
15. okt 2025

Dobrý deň prajem! Prosím Vás má niekto osobné skúsenosti s doplnanim kosti, čiže augmentácia? Ide o vrchné kosti, po augmentácii budú následne implantáty dané. Ďakujem.

minenkaa
15. okt 2025
gabika100
15. okt 2025
zuzanka560
autor
15. okt 2025
@minenkaa

@minenkaa ako ste to zvládli? Mám z toho obavy 🥹

zuzanka560
autor
15. okt 2025
@gabika100

@gabika100 tak dalo sa to vydržať?

minenkaa
15. okt 2025
@zuzanka560

@minenkaa ako ste to zvládli? Mám z toho obavy 🥹

@zuzanka560 uplne v pohode ,muz bol v ordinácii a vravel ,ze on mal nepríjemnejšie pocity ako ja
Brali mi kosť z lica a dávali do čeľuste ,nič som necítila a ani potom to nebolo nič hrozne ,jedna tabletka proti bolesti ,päť dni marodka aspoň som si oddýchla

gabika100
15. okt 2025
@zuzanka560

@gabika100 tak dalo sa to vydržať?

@zuzanka560 pri samotnom zakroku som necitila nic, ani potom neskor. Ale mala som velky opuch a podliatinu - na to ma ale upozornili, ze to asi bude

zuzanka560
autor
15. okt 2025
@minenkaa

@zuzanka560 uplne v pohode ,muz bol v ordinácii a vravel ,ze on mal nepríjemnejšie pocity ako ja
Brali mi kosť z lica a dávali do čeľuste ,nič som necítila a ani potom to nebolo nič hrozne ,jedna tabletka proti bolesti ,päť dni marodka aspoň som si oddýchla

@minenkaa tak to teda znie optimisticky ☺️

zuzanka560
autor
15. okt 2025
@gabika100

@zuzanka560 pri samotnom zakroku som necitila nic, ani potom neskor. Ale mala som velky opuch a podliatinu - na to ma ale upozornili, ze to asi bude

@gabika100 tak, ale časom to odpuchlo ☺️

minenkaa
15. okt 2025
@zuzanka560

@minenkaa tak to teda znie optimisticky ☺️

@zuzanka560 naozaj to nebolo nič strasne a ani bolestivé,ja som napríklad nemala modrinu a aj opuch bol veľmi maly

zuzanka560
autor
15. okt 2025
@minenkaa

@zuzanka560 naozaj to nebolo nič strasne a ani bolestivé,ja som napríklad nemala modrinu a aj opuch bol veľmi maly

@minenkaa následne Vám dávali implantáty?

minenkaa
15. okt 2025
@zuzanka560

@minenkaa následne Vám dávali implantáty?

@zuzanka560 nie ,musím pól roka čakať,teda dorábali mi na dvoch miestach,a to kde dávali moju kosť,tak tam musím čakať ,bol to celkom veľký kus

anonym_2af1f6
15. okt 2025

Samotny zakrok bol ok, ale cca 2 dni po nom som bola mimo. Uplne slaba, malatna, mala som obrovsky opuch. 2 tyzdne som jedla len polievky, smoothies. Kym mi mohli dat implantat, otehotnela som 🙈 (snazili sme sa 2 roky a nic a zrovna potom to vyslo), takze implantat mi nemohli dat, medzicasom kost zase ustupila a caka ma to opat. Normalne rozmyslam, ze si dam mostik a bude.
Kamaratke pred 2 tyzdnami vymienali implantat, lebo sa jej po 2 rokoch zlomil. To mi tiez nepridava na odhodlani. Vravela, ze to bolo nieco strasne. Myslela si, ze jej dolamali celu sanku.

petah82
16. okt 2025
@anonym_2af1f6

Samotny zakrok bol ok, ale cca 2 dni po nom som bola mimo. Uplne slaba, malatna, mala som obrovsky opuch. 2 tyzdne som jedla len polievky, smoothies. Kym mi mohli dat implantat, otehotnela som 🙈 (snazili sme sa 2 roky a nic a zrovna potom to vyslo), takze implantat mi nemohli dat, medzicasom kost zase ustupila a caka ma to opat. Normalne rozmyslam, ze si dam mostik a bude.
Kamaratke pred 2 tyzdnami vymienali implantat, lebo sa jej po 2 rokoch zlomil. To mi tiez nepridava na odhodlani. Vravela, ze to bolo nieco strasne. Myslela si, ze jej dolamali celu sanku.

@anonym_2af1f6 kamarátke sa zlomil zub či srob implantátu? Vyťahovali jej cely srob von? Mne povedali, že vytiahnutie srobu v nutnom prípade je jednoduché… no moc neverím….

anonym_2af1f6
16. okt 2025
@petah82

@anonym_2af1f6 kamarátke sa zlomil zub či srob implantátu? Vyťahovali jej cely srob von? Mne povedali, že vytiahnutie srobu v nutnom prípade je jednoduché… no moc neverím….

petah82
16. okt 2025
@anonym_2af1f6

@anonym_2af1f6 Och, no teda. Takze to nie len take jednoduché vysrobovat, aj som si myslela… ako sa môže zlomiť srob? S tým som ani nerátala…

zuzanka560
autor
16. okt 2025
@anonym_2af1f6

@anonym_2af1f6 och 😥

anonym_2af1f6
16. okt 2025
@petah82

@anonym_2af1f6 Och, no teda. Takze to nie len take jednoduché vysrobovat, aj som si myslela… ako sa môže zlomiť srob? S tým som ani nerátala…

@petah82 3 krat jej museli nasadzovat korunku, lebo sa jej povolila. Pri tretom raze to asi nejak presvihli a poskodilo srob.

petah82
17. okt 2025
@anonym_2af1f6

@petah82 3 krat jej museli nasadzovat korunku, lebo sa jej povolila. Pri tretom raze to asi nejak presvihli a poskodilo srob.

@anonym_2af1f6 to je hrozný príbeh! Veľa šťastia kamoska do budúcna!