Skúsenosti s plastikou nosa
Ahojte, tí čo máte skúsenosti s rhinoplastikou, ako veľmi a dlho je potom oblasť nosa bolestivá? Mám na mysli celkovú úpravu, čiže zásah aj do kosti, nie len operáciu mäkkej časti.. Doktor mi totiž tvrdil, že tento typ operácie nebolí, ale to mi nepríde veľmi pravdivé. Ďakujem za každú info.
Ahojte, pripájam sa k diskusii a pridávam moju skúsenosť. Ja som bola 19.12.2022 na rhinoplastike makkej aj tvrdej časti v Brne na klinike Leticia u dr.Hyžu (nie je veľmi fungujúci na sociálnych sietať). Za mna 🔝doktor, prístup aj všetko s tým spojené. Termín konzultacie: 3/4 roka od telefonátu, termín operácie: 3/4 roka od konzultácie. Vybookovaný, lebo je to špička v ČR. Ale priebezne konzultácie sa už dali dohodnúť takmer kedykoľvek aj medzi operáciami, ktoré pán doktor prevádzal a mal pauzu.
Bolesť po operácii ŽIADNA, ale že absolútne. Nechutne bolo sucho v ustach a krvavé hlieny tesne po operácii a potom ešte cca 6-7dni, ale to už bolo znesiteľné. Vyplachovala som tantum verde, aby sa hrdlo upokojilo, do nosa striekala morskú soľ (to dr.odporučil)a pila som cez slamku, nebolo mi komfortne piť priamo z pohára (ale to len prvých 7dni). Keďže boli sviatky, kontrola a odstránenie dlahy sa konalo po 2tyz. Noštek prirodzený, hrbol odstránený, nos užší, špička nadvihnuta (prirodzene) ale ešte naliata a taká tuhá/pevná alebo ako to opísať a samozrejme citlivá…citlivá asi tak, že keď sa chcem namaľovať a prejsť štetcom od pudru, tak to cítim.. je to znesiteľné, ale nepríjemne. Dlahu mám nosiť ešte 3tyz na noc, ale ja ju nosím aj počas dňa, keďže som doma a do prace zatial nechodím. “Inštalujem si ju sama”. Kontrola o mesiac.
Starostlivosť pred/po operácii: milý personál, sestričky, doniesli aj colu co sme si s pacientkami na izbe vyžiadali.
Absolvovala som konzultáciu (len na porovnanie a vnútorný klud) pár tyz pred operáciou aj u dr.Boháča (ten celebritny lekár z extrémnych premien), čo sa týka popisu od brnenskeho pana dr., to mi všetko “odobril”. Cena na SK takmer raz taká vysoka ako v ČR, ale asi to bude individuálne.
Mna by napríklad zaujimalo? Vy tu spomínate dr.Sičaka, je to odborník špecializovaný na nosy? Na ktorej klinike pôsobí? A ceny “vašich zákrokov”?
@lucia_lucka13 vďaka za skúsenosť.Super.Dr.Sičák je v Rk a ešte aj v Lipt.Mikuláši,tuším.Cenník neviem,možno má na stránke..
@elizabeth88 aha tak chápem.. tak veľa stastia.. ja už mám po a teda spolojnost najväčšia 👌🏼
@lucia_lucka13 velmi pekne vám ďakujem za radu
lekára a skúsenosť
😊 už niekoľko rokov zvažujem operáciu nosa ale strašne moc sa bojim aby to nedopadlo zle to myslím skôr z hľadiska dýchania Pretože nos už horší hádam ani nemôžem mat 🤦🏼♀️ na vrchu hrboľ dlha kulata špička 😥
Nemám na to odvahu ale momentálne som na materskej tak stále uvažujem či to nevyužiť pokial nechodím do práce
@emaann chápem Vás. Tiež som nad tým roky uvažovala a odhodlavala sa..na materskej bol čas, ale teda taký obnos peňazí veľmi nie…teraz ako pracujem peniaze sú, ale čas už pomenej…môžem Vam garantovať,že za 2tyz môžete ísť do prace…ja som si to dala týždeň pred Vianocami, zároveň som malej vykryla prázdniny, čerpala som dovolenku a po 2dni P na seba a dcéru. Po operácii bude na Vás pohľad prvý deň ako po autonehode, ale kým prídete domov tak len leukoplasty a nič strasne…dýchanie prvý týždeň ustami len, neskôr už aj nosom, ja mám mesiac po a akurát som absolvovala saunu (mám pocit,že sa mi snáď aj lepšie dýcha ako doteraz) a sme na lyžovačke a ani zima nevadí…a môžem Vam garantovať, žiadna bolesť..ani po prebudení z anestezy…len tie krvavé hlieny a hrdlo ako keby ste mali angínu (ale to po týždni prejde), ja som vyplachovala a zvlhcovala tantum verde a nos morskou solou (žiadne iné kvapky nie sú ani povolené)…cena (ale dojednaná v 08/2022) 3400€ v Brne, na SK napr u MUDr.Boháča 6500€ 🫣 neviem ako na iných klinikách…
ja mám síce nos v normále,takže plastiku nosa mi netreba ale videla som raz v telke chodila taká relácia s ním s Mudr Tomášom Doležalom z Prahy a to je podla mňa ozaj top plastický doktor na každú oblasť aj má velmi dobré recenzie.Každý nos čo operoval spravil krásne a to aj ozaj ak ten nos bol fakt že škaredý.Takže ja keby mám nejaký vážnejší estetický problém idem iba k nemu.
@lucia_lucka13 ja som sa zatiaľ informovala u lekára Boháča a podľa fotiek vravel 5500€ tak to je fakt rozdiel
No ale je to veľmi dôležitá časť takze som ochotná zaplatiť len aby to dobre dopadlo
Ale určite sa skúsim nakontaktovať aj tam
Veľmi moc vám ďakujem
Dúfam že aj ja tak dopadne. 🙏😃
Som rada že sa vám to podarilo
Veru n materskej je to ťažko ja aj tak ešte kojím tak u mna mozna operácia až tak o pól roka len by som to chcela mat naštudované a vybavené zatiaľ
@lucia_lucka13 ešte som sa chcela spýtať tam sa teda veľmi dlho čaká na termín aj na konzultáciu ? Koľko ste platili za konzultáciu? Pred operáciou ste nemali asi žiadne problémy ?
@emaann konzultáciu treba absolvovať tak či tak a následne si dohodnúť termín zakroku, ktorý by napr v tom Brne nebol skôr ako o polrok, na druhej strane treba zvážiť či chcete ísť pod nôž v lete, hoci v tomto prípade sa jedna o 2tyz PN, a žiadna pigmentacia koze či otvorene rany nie sú…tiež je potrebné pripraviť sa na to, že pri dojednaním termínu sa plati záloha…
@emaann interne vyšetrenie dopadlo na 1. Jeden deň mi brali krv a o 2dni zvyšne vyšetrenie to trvalo asi 10min. Nepamätám si sumu za konzultaciu, ale pri dohodnutí termínu som platila zálohu 15tis kč, teraz to bude asi o čosi viac, lebo menili cenník. Na konzultaciu som cakala trištvrte roka, dohodnutú som ju mala od 05/2021 a absolvovala som ju v 02/2022. Na operáciu som mohla ísť 08/2022, ale to som nechcela keďže dcéra išla do školy a potrebovala som byt “na poriadku”…takze som si zvolila vianočný termin…
Ahojte. Máte niekto skúsenosť pri plastike nosa , s použitím chrupavky z ucha alebo rebra ? Cca ako prebiehala rekonvalescencia ? Čaká ma septo rhino plastica ale zrejme mi budú brať aj chrupavky kedže predchádzajúci doktorok mi nos pokazil . Ďakujem za info

@hejyou preco nie k dr Sičákovi,prosím.?Zaujíma ma to,chcem ísť k nemu na vyšetrenie nosa.