icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
21. nov 2014

@koki_melo jo aha, a já tak dlouho přemýšlela, na co ten příspěvek "kedy to bude" reaguje 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A to jsem se ještě Aleny chtěla ptát "co kdy bude? na co reaguješ?" 😀

Jako dneska to tu je husté, K. celý den ječí, brečí, nadává, třeští mi hlava, a manžel stále není doma, asi přijde z té zas. prahy, až budou obě děti spát. A to odjížděl ráno v 6.
Já nevím, jestli mu rostou zuby, jako ještě nemá ani náznak a je mu 8 měsíců, tak by asi růst už měly...

zuzkasim
21. nov 2014

@caramilla Mám Valco Snap. Nová verze je teď s polohováním nožiček, což musí být super, mám ještě tu starší verzi, kde se na plohování došíval pásek, takže taky vyřešeno během chvilky. Je fakt lehoučký, je to k nám do kopce a mám potíže se zády, potřebuju lehký kočár. Používám od dubna několikrát denně a jsem opravdu spokojená. Cena byla akceptovatelná (nevím, není ten Britax dražší?), polohování do lehu (dítě mi v kočáře na balkóně denně spí), velký koš, který je hlavně přístupný, i když prcek leží (to jsem u starých golfek neměla). Měla jsem staré golfky, takže manžel byl proti kupovat nový kočár, ale když si ho v obchodě prohlédl a vyzkoušel, uznal, že tento je o něčem jiném a dostala jsem i jeho svolení. Měla jsem problém jediný, zlomila se mi zádová opěrka, jsem na 99% přesvědčená, že to udělal muž v autě. I přes to, že jsem kupovala v Brně, vezla jsem kočár o víkendu na reklamaci a ve čtvrtek jsem si ho tady mohla opět vyzvednout s novou zádovou opěrkou. Takže 4 pracovní dny i s tím, že oni to posílali do servisu v Praze. To mi přijde jako naprostý luxus. Jezdím s ním vše, jen vyloženě do lesa bereme sporťák s nafukovačkama. Další výhoda, je vhodný i pro vyšší lidi. Když jsem vybírala, měla jsem v merku ještě Peg perego pliko, ale cenově už byl jinde, nebylo mi sympatické ani skládací maldo před prckem. Ten Britax jsem tehdy buď neviděla nebo byl váhově či cenově jinde, už nevím, ale chtěla jsem golfky těch 6kg. Jinak jsem si všimla, že holky si občas stěžují, že jim jakoby hází kolo, když jezdí doma na rovném povrchu bez dítěte. Popravdě řečeno, tohle jsem nikdy nezkoušela, nemám k tomu důvod. V kočáře mi prostě sedí dítě, na madle mám tašku a po hladkém rovném nemám kde jezdit🙂 Ale asi je to tím, že nejezdím do nákupních center, kde se tohle dá dobře pozorovat. Nevím, jestli Valco dělají Poláci, je to australská značka, nové dodávky trvají vždy několik měsíců a odmítají sem dovážet některé doplňky, které v zámoří k dostání jsou. Říkám si, kdyby to dělali Poláci, tyto problémy by asi nebyly... A jinak jsou to pořád golfky, vymakané, spolehlivé, ale golfky.

caramilla
21. nov 2014

@koki_melo ono asi jsi měla vysoké iso, přijde mi, že ti to hodně zrní a tím pádem je to jakoby zakalené...

alenf
21. nov 2014

@koki_melo 😀 Klári ja som to pochopila hned že to bolo tebe,a hned na to pise o mikine 😀 podľa mňa ani to nepatrilo mne 😀 ,ale tak nech tu reč nestojí si pekne pokecáme 😀

alenf
21. nov 2014

@caramilla 😀 😀 Ja som zvedavá na výsledok tej mikči keď si z nej taká dopletená:D,daj foto potom,prosim:D

koki_melo
21. nov 2014

@caramilla Peti nevím, ale 90% fotek bylo černých, rozmazaných, špatných, strašných. Ale pod strom dostanu stativ, tak budu chodit fotit ven, byť je to na "sídlišti" otravný, protože každej čučí, jestli ti hráblo, že sama sebe fotíš 😕 . Když jsem fotila Káji softku v parku, tak si lidi myslelo, že mi hráblo, že dělám 50 fotek dítěte pod stromy v listí 😀.

caramilla
21. nov 2014

@zuzkasim Moc moc děkuji za "recenzi"! Britax je právě cenově stejný, plastová kola stojí úplně stejně, dražší verze je za 7 (nafukovací kola). Ale váhově je výš, Plastová kola 8 kg a ta nafukovací 10,5 kg. Což je už docela dost. Cybex, co mám teď, má 8,5 kg. I se mi s tím Britaxem hůře jezdilo, takový tužší je na jednu ruku. Prostě ten Snap když vezmeš do ruky, zamiluješ se, je to mazec! Má to být vyšší kvalita, ale co jsem četla recenze, tak prý kvalita nic moc. Já kočárek prakticky neskládám, tím si myslím, že je také méně namahaný a déle vydrží (máme Berlingo 😀 ).
Ta opěrka nohou - jsem ráda, že to říkáš, protože všude čtu hlavní negativum tu opěrku, ale já si uvědomuju, že jsem včera v obchodě ty nohy nahoře měla a u toho Britax právě to nešlo. Tak jsem ráda, že jsi mi potvrdila, že se už dělá to polohování nahoru.
S tím Polskem mne pán taky překvapil. Není to tak, že je to Au. firma s výrobou v Polsku? On mi právě i říkal, že to ten Valco okopíroval od Britax (způsob skládání třeba).
Ale já bych asi pána nebrala až tak vážně, něco blekotal o tom, že je nejzdravější způsob polohování, když nohy nejsou do roviny, že to je strašně nezdravé a že dítě by mělo spát v posteli a ne v kočáru a když už v kočáru, tak s nohama podloženýma jako to má iCandy a že to bude v budoucnu povinná norma pro výrobu kočárků. A tím mi chtěl dokázat, že to, že v Britaxu nejde polohovat opěrka nohou, je správně a je to trendy a zdravé. No, ale já si pak uvědomila, že tam, když leží dítě, tak má nohy dolů, prohnutou, visí mu dolů. A Kryštof jel dolů celý. Prostě blbost.
Já jsem u toho pána kupovala v květnu dudlík a to bylo taky, že mi doporučoval nějakou skvělou firmu na dudlíky, jak jsou nejlepší a vychvaloval ho. Beru to tak, že má asi oblíbenou značku tak, jako já mám ráda Desigual, i když co do kvality je to šit 😀

terezita
21. nov 2014

@koki_melo no cilem je, aby ten pulmetr vydrzel do dalsiho dotisku, az budete s pani @kuna opet v NDR prolezat krtince.. no muz rikal, ze proc nenasiju krtka i dopredu.. jsem mu musela sdelit, kolik ten pulmetr stal, aby pochopil, ze dvema nasivkama na jednom hadru preci plytvat nemuzu! 😅 na ta zada prijde jeste zelena etiketa, jeste ale nedorazila kam ma..
@caramilla vitej v klubu.. 😝 cely den mam migrenu, dite spalo 20 minut a starsi prisla ze skolky, zazvonila a juniora samoze vzbudila.. ted tu zas vresti, bo nemuze usnout..

caramilla
21. nov 2014

@koki_melo Jo, od toho se musíš odmyslet, co si myslíš, že si dneska mysleli kolemjdoucí a sousedi, když viděli, že se v 9 ráno fotím v minisukni a na nohou mám zimní Crocky takové ty "dřeváky s kožichem"? 😀 Sama sobě jsem byla pro smích. A to jeli kolem popeláři a hlavy si mohli ukroutit, jak to nechápali. A to jsem se ještě fotila v tom modelu ve křoví 😀 😀 😀
A ještě to celé doplňuje sousedovic vlčák, který nesnáší jakýkoliv pohyb za zdí a celou dobu na mě hystericky štěká /což budí Kryštofa a ten ječí/. Ale tak kdyby ho nebudil pes, budí ho záchranky, dneska jsem byla už tak vytočená, že bych byla nechala všechny ty lidi v záchrankách umřít, jen aby byla hodina klid a on mohl spát... 😠

caramilla
21. nov 2014

@terezita no, tak to bych skocila uz z balkonu, to je sila! Drz se! Me hlava jen boli, migrenu nastesti nemam, protoze na ne netrpim, ale kdybych trpela, tak ji mam dneska taky... muz uz je doma a jak otevrel dvere, K. je hodny, hraje si na zemi s mym hrnkem od kafe 😀 Totalni idylka, nechape, proc jsem hotova. a uz jeci, vlez pod zidli a bouchnul se 😝

kveta007
21. nov 2014

@caramilla Já nad Valcem taky dost uvažovala, ale u nás ho nikde neprodávají, takže koupě jedině přes eshop a když jsem myslím na emiminu na diskuzi četla, jak jim často praskají rámy, kola různě šmatlají, takže to posílají i na několikrát na reklamace, tak jsem šla nakonec do Inglesiny Espresso. Jestli máš tedy prodejnu někde poblíž, abys nemusela chodit s reklamací na poštu, tak to zkus.

koki_melo
21. nov 2014

@terezita a to my zas s paní Kunou vyrazíme! Migréna je hnus, nemám ráda, naštěstí, ťuk ťuk ťuk, nějak po dětech na to netrpím, ale kdysi bléééé, to jsem nevěděla, zda se bolestí dříve po.... nebo po.....☹. Ideálně 2 ibáče a jít spát...ovšem ne s dvěma dětma u zadku ☹.

terezita
21. nov 2014

@koki_melo @caramilla no posledni dobou je mam nejak pravidelne v patek.. 😝 ja je nemela v tehotenstvi s em., to byla parada! s orlikem jsem je mela a to byl des bes, jsem mlatila hlavou pomalu o zed, bo jsem si nemohla vzit zadne pilule..
tak a ted jsem si jeste posichrovala, abych se v noci nevyspala.. upekla jsem chleba (mrkvovy ze spaldy) a je teda lukcucni, sezrala jsem ho ctvrtku na posezeni.. chudak orlik, ten bude mit zase tlaky..

zuzkasim
21. nov 2014

@caramilla Fakt netuším, kde Valco vyrábí. Ale sporťák mám X-Lander, je to polská značka, některé modely tuším částečně kopírovaly Jane, nedám na něj dopustit. Nejen, že vydržel fakt hodně, jezdí 3. dítě, krom toho, že rám je poškrabaný a měl po 2 dětech sjeté gumy, bys nepoznala, že není nový. Všichni si mysleli, že máme na dcerku nový kočár🙂 Měli hromadu vychytávek, přicházeli se spoustou inovací mezi prvními, šli na kvalitu materiálů. I když mrkneš na starší, kočáry nejsou vyšisované. Polsko neznamená jen tank Takko (omlouvám se těm, kdo ho mají, ale opravdu je to těžký a těžko ovladatelný tank, v kterém je však prckovi dobře, akorát matka se nadře). Nějaké skupinky ohledně kočárků jsou i na Facebooku, možná bych mrkla tam. Na emiminu ohledně Valca je pár maminek, které se rozhodly, že kočár jim fakt na hladké rovné ploše v obchoďáku hází, když si všimneš, objevují se ty nicky stále dokola. S tím lehem je to teda pěkná blbost. Chtěla bys spát se zadkem dole a nohama nahoru? Když vidím takový kočár, je mi těch dětí líto, nevím, na pohled to vypadá divně. Tak zkus vzít do obchodu manžela, dej mu vyzkoušet oba kočáry a ať ti poví, co si o tom myslí on. Oni ti chlapi mají kolikrát úplně novátorský pohled na věc🙂

mitape
21. nov 2014

@macin73 vesta je strih ottobre 3/2012 model 22
@caramilla pochvala od teba poteší 🙂 s @terezita pekne kombinujete vzory, ja nato nemám cit. aj teraz ste pekne pošili obidve 🙂
@ucitelka70 rozmýšľala som akou farbou skombinovať, mala som malo ked som davala aj na vestu. ružovú som už nechcela tak som riskla bielu do škôlky a zatiaľ faj 🙂
@zojec a všetky ktoré ste mi dali páči, ďakujem, poteší to. pri strihani nad tym maturujem ako zlatnícky učeň aby som to pekne skombinovala 😀
@mehlo je to šité postupne cca 3 mesiace ( medzi tým ešte aj obšívanie širšej časti rodiny :D ) tak ako sa len pri 4 detoch dá, aj ked dve su uz veľké
ta prvá vesta je cvaknuta mobilom, rovno do správ na FB , čiže odtial stiahnutá, takže nič moc ale v skutočnosti krajšia.
@sunnyday28 tričko pekné a modelka ani nevravím 🙂

maly_prcek
21. nov 2014

@caramilla Tak až tu mikinu přezmenšuješ, tak já mám XS velikost 😉 😀

koki_melo
21. nov 2014

@caramilla Valco ti můžu půjčit na vyzkoušení.

macin73
21. nov 2014

@mitape děkuji za info, lípnu si do časáku papírek 😎

caramilla
21. nov 2014

@koki_melo Fakt? A máš to polohování nožiček? No, ale bála bych se, abych ti s tím něco neudělala:(
@kveta007 Právě, že my máme v Benešově velký obchod s kočárky, vede ho takový 30 letý pán, max 35 let. Právě on mi i říkal, že ho na internetu seženu levněji, ale já ho chci právě tady z Benešova. GT3 mám z internetu (protože tuhle značku tu neprodávají) a po půl roce tam praskla součástka, já jsem to nafotila a poslala prodejci, on mi sehnal náhradní díl a ten jsem mastně zaplatila, reklamaci neuznali, když jsem jim ten kočár neposlala, ale ten opruz s posíláním tak velkého kočáru a to, že měsíc nemáš v čem jezdit, tak to jsem radši zaplatila náhradní díl... Takže kočár už jedině takhle z kamenného obchodu u nás, to souhlasím.

@zuzkasim To jsem nevěděla, že x-lander je vyráběný v Polsku. Ona švagrová má kombinaci iCandy, koukala jsem dneska na pořizovací cenu (cca 30 tisíc) a málem jsem upadla. A po půl roce jim praskl komplet ten hlavní rám a byli 4 týdny bez kočáru. Opravili jim to a po měsíci to prasklo zase, tak to zalepili omotali páskou a jezdí takhle. Kočár za 30 tisíc, tak jako pěkně děkuju...
To hrkání prázdného kočáru - nemají ty maminky 3kolku? Protože mě tohle dělá GT3, když je prázdný, tak to kolečko vpředu hází/vibruje.
Moc ti děkuji za tvůj pohled, protože jsem si přeci jen říkala, že ty recenze na netu jsou anonymní a je lepší mít někoho, koho alespoň trochu znám, i když tě jakoby neznám 😀
@maly_prcek Až se nas.. tak čekej balíček z rozstříhanou mikinou na kusy a dělej si s ní, co chceš 😀

aerin
21. nov 2014

holky prosim help!!!!!
je to moc velky shit?? mamce se zlomila stehova deska a ty spodni jehly co zachytavaji nit.....a je na siti existencne zavisla a prachy nema 😖
http://www.raj-siti.cz/overlock-lucznik-620-d/d...

zuzkasim
21. nov 2014

@aerin Nevím, ale jestli je na šití existenčně závislá, tak asi šije hodně a je docela velká pravděpodobnost, že to ten overlock nevydrží. Pokud bych si šitím vydělávala, uvažovala bych o možnosti koupit si pořádný stroj na splátky, protože bych věděla, že si na něj prostě časem vydělám. Teoreticky je ještě možnost ten Lucznik reklamovat, pokud nevydrží záruku, ale v tom případě u prodejce, který s tím nedělá pupínky (ne řeči, že se na něm šilo apod.).

aerin
21. nov 2014

@zuzkasim no abych se vyjadrila presne, ona nema penize VUBEC, jestli ten stroj budem kupovat, budu ho kupovat ja z uspor 😖
takze nejaky splatky nehrozi

zuzkasim
21. nov 2014

@aerin Měla jsem i z tvého předchozího příspěvku pocit, že ho "budeš muset" koupit ty☹ Jestli nemá možnost vydělané peníze ani potom postupně investovat, tak je to asi jediné řešení... nebo projet bazary, ale overlocky se prodávají málo.

a_lexa
21. nov 2014

@caramilla @zuzkasim Valco se vyrátí v číně. 😉

a_lexa
21. nov 2014

@caramilla mělo tam být vyrábí 😠 píšu jako hotentot. 😉 Nechci tu spamovat, tak jsem poslala IP. Kdyby cokoliv, tak se ptej.

jitu22
21. nov 2014

trocha šití a nešití ode mě - lampiony na průvod, na kterém jsme byli minulý týden. Zadání bylo "se žralokem, chobotnicí a želvou". Měli jsme bezesporu největší lampion v průvodu, jeden chlapeček konstatoval, že to vůbec není lampion, ale obyčejná lampa, ale Vojta byl spokojený a to je hlavní. No a Týnka dostala pidilampionek s led světýlkem, svíčku by ještě nezvládla. Až na průvodu jsem zjistila, že už se dávno lampiony se svíčkami nenosí, že se lampiony doma nevyrábí a celé se to kupuje někde v hračkářství už hotové. Příště ale stejně budeme mít zase domácí 😀
No a ještě šestero trenek s autama. ještě štěstí, že nemusely být taky se žralokem, chobotnicí a želvou. To by se mi šilo hůř 😀

a_lexa
22. nov 2014

@jitu22 wow, ty jsi šílenec... ty lampionky jsou božííííííí 😵 A ty trencle jsou naprosto dokonalé. 😵

sufik1
22. nov 2014

@aerin stehová deska se dá koupit jako náhradní díl... zkus strimu, mají tam všechno možné. Je to v řádech cca 400,-

kuna
22. nov 2014

@jitu22 parádní, jak jsi to dělala? Ten lampion jsi komplet vyrobila? Přiznám, že u nás se lampiony kupovaly vždy, i za totáče.... Svíčku jsem naopak neměla nikdy, táta mi vyrobil s žárovičkou na baterky.

evaon
22. nov 2014

@caramilla
No tak toto petrolejovo /limetkove tricko sa mi ozaj paci 😵 😵 😵 Ta cigancina asi predsalen nie je pre mna 😀