icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
3. apr 2014

@tygrova a nebylo to v Kauflandu?? 😀 Mě se tam stalo něco podobného - akorát byla prořízlá šlehačka 😝 😝 a já měla na sobě zimní lyžařskou budnu 😠. Nejen že jsem vypadala jako hrozný čuně (páč jsem jí brala z horního regálu a byla jsem zlitá od prsou až po stehna), ale ještě jsem měla takový vztek že jsem nechala nákup nákupem a hned to šla řešit a Kaufland mi zaplatil čistírnu. Ale křída je super nápad - taky musím zkusit. 😉 🙂

caramilla
3. apr 2014

Konečně jsem si po celém dni sedla, konečně mi uslo dítě klidně a v kolébce 😠 Tak házím jen fotky jako pozdrav, že žijeme. Ale zase jsme s Kryštofem v nosítku dali dnes do skleníku semínka rajčat a máme vysázené saláty 😀

koki_melo
3. apr 2014

@caramilla myslela jsem zrovna na vás, slaďouši to jsou oba dva!

mamata
3. apr 2014

@caramilla panečku, to je chlapák!!!

tygrova
3. apr 2014

@a_lexa jasně že v Kauflandu 😀 😀 😀 taky mě odškodnili, to bylo jejich štěstí 😎 😎 😎

sinala
3. apr 2014

@bury @kamishek šla jsemi proto ( nejenom proto) do Janome, že @crawler psala, že to s Hardama šije 😉 , ale jsou tady holky co jim Hardy do COLu nejdou 😀 .

argo1
3. apr 2014

@caramilla Krasne fotky! Jasminka se usmiva jako nejstastnejsi segra v okoli 😵 😉

caramilla
3. apr 2014

@mamata Jo, takhle na té Jasmíně, které je enormně velká, vypadá fakt jak 5měsíční dítě 😀 Na sobě má 56, ale na knap ☹ Bohužel se mi nedaří najít po obchodech vůbec žádné hezk dupačky, takže asi budu muset ušít dupačky, což jsem celý život odmítala 😠

@koki_melo No, včera mi tchýně tvrdila, že polévka, ve které vyvaří květák a já ho vyndám, nenadýmá, když ten květák pak nesním, hádala jsem se, ale jsem slušně vychovaná, tak jsem to snědla a dneska jsem si užila 😀
Včera jsem zase měla náročný den, dopoledne s malým k doktorovi přes celé město, jako ekolog pěšky, odpoledne s Jasmínkou plavání. Sedím takhle nahoře nad bazénem za sklem a úpím si tam bolestí, včera mi bylo hrozně zle, vše mi bolelo a děloha se hodně čistila, takže jsem furt běhala ještě k tomu na WC, koukám přes sklo na své dítě, jak plave ve velkém hlubokém bazénu na žížale bez dalšího zabezpečení, podělaná strachy, nalepená na sklo, ani jsem nedýchala, když tu náhle vidím, jak se mi dítě vysmeklo ze žížaly a u prostřed bazénu šlo pod vodu, vidím, jak se čeří voda, cvičitelky všechny otočené zády. Chvíli jsem se snažila sedět a skenovala pohledem cvičitelky, zda se jedna otočí a dítě mi zachrání, ale nic, tak jsem hystericky vykřikla a běžela na bazén, najednou mě nic nebolelo a bylo mi jedno, že jsem čerstvě po porodu a seskákala jsem dolů na bazén mokré schody, ani jsem si hubu nenabila. Doběhla jsem na bazén a vidím, jak mínu loví, tak jsem začala řvát "žije?" Naštěstí žila, nic se jí nestalo a ani mě nepotřebovala, rychle jsem zase zacouvala, protože by hrozně brečela, kdyby mě viděla. Hodinu s úsměvem doplavala a cvičitelka ji nespustila z očí. Doufám, že si bude pamatovat, že je prostě nejmladší z té sebranky a neumí vůbec plavat. Příště si asi vezmu s sebou kladivo, abych to sklo mohla rozbít a zakřičet na bazén rovnou 😀

@argo1 Jasmínka je zatím úžasná, hezky se stará, umí ho zklidnit i zabavit, furt ho mazlí a když jsem ho dneska ráno chtěla dát spát do kolébky, abych ji pomazlila v klidu, tak nechtěla, že prý tam musí ležet s námi, což mě překvapilo a dojalo. Při kojení žárlí a zásadně ho chce chovat, když kojím, ale to jsou drobnosti. Ale může to ještě přijít. Zatím se snažím jí to vynahrazovat, byly jsme na obědě v palačinkárně a koupila jsem jí preclík a trochu ji rozmazluju 😀

crawler
3. apr 2014

@sinala já jsem zatím u Hardů 5000yd nekápla na barvu,kterou by COL nevzal,nejvíc šiju ecru 307, ale sem tam jsem nucená vyměnit barvu a fakt no problém 😕 😀 @kamishek 😉

ucitelka70
3. apr 2014

@caramilla krásne prospieva "drobček"....

jieff
3. apr 2014

@caramilla tybrďo, drsný drama u bazénu! Kryštof na Jasmí vážně vypadá starší, musela jsem se podívat kdy se vlastně narodil...🙂

koki_melo
3. apr 2014

@caramilla ty kráso...já bych snad tu úču přidržela pár minut pod vodou, jako kdyby případů, kdy se něco stalo nebylo málo. Ufff, ještě, že to dobře dopadlo, chvíli klidu ti matko přeju!

adorbar
3. apr 2014

Holky šila jste některá kalhoty pro děti z kepru? Je to dobrý nápad do školky na zahradu nebo ven na hřiště teď na jaro? Není to moc tuhé? Díky 🙂

caramilla
3. apr 2014

@koki_melo no, zvažuju, zda ji tam ještě příští týden dám. Je tam asi 15 dětí a 4 ženské, některé děti fakt plavou samy už v pohodě. Samostatné plavání je cca od 4,5 let, instruktorka mě přemluvila, abych Jasmínku dala dřív, asi 10x jsem jí opakovala, že se bojím, že jí je jen 3,5 let a že se bojím, že se mi tam utopí, že je maličká a že plavat vůbec neumí, navíc sociálně není vyspělá, neposlouchá někdy pokyny a je mimo, prostě je fyzicky velká, ale jsou jí stále jen 3,5. Doslova jsem jí řekla, že mi krkem ručí za to, že se mi tam neutopí a ona se mi ještě smála, že jsem ustaraná matka a že se jí tam nikdy nikdo neutopil a že ví, co dělá... tak evidentně hysterická matka byla bohužel víc in... Příště jak uvidím, že plave bez pásku, tak běžím na bazén rovnou a je mi jedno, co si o mě budou povídat. Já fakt Jasmínku mám jen jednu a kdybych o ni takhle blbě přišla.. no nemyslet... Zase to bylo včera hezké, protože mi přišlo, jako by se znova narodila, jako by mi Bůh její život dal prostě znova, to si pak člověk váží i toho, když mu dítě překáží v posteli a nemůže spát, protože je vděčný, že tam je a že je v pořádku 😀

caramilla
3. apr 2014

@jieff no, tak můžeme si myslet, že u té fotky trochu hraje perspektiva, Kryštof je blíž a fotím širokoúhlým objektivem 😀 😀 😀 😀 😀

crawler
3. apr 2014

Dneska jsem se celý pitvořila se softshellem - a tuplem nechápu rychlost některých zdejších 😅 😕 Po celém dni,kdy mi byly děti vesměs hlídány mám 1 slovy JEDNY softshellky 😔 a fakt nemají milion aplikací ani poklopec se zipem,ani dvouvýpustkové kapsy na zip...no nechápu😝 JAK TO DĚLÁTE??? 😕 😕 🤐

sinala
3. apr 2014

@crawler kony jsou v pohodě vždycky, ale já mám hodně i menších nití a hlavně u 200 m záleží na barvě, když je špatná, tak se trhá všude, když je dobrá, tak mi šije ve všech strojích dobře 😀. Když se mi trhá i v rovnostehu, tak to už je znamení 😀 😀 😀 , protože můj rovnosteh bere všechno 😀

kamishek
3. apr 2014

@crawler @sinala holky, díky za zkušenosti 🙂 zní to povzbudivě 🙂

anastazieb
3. apr 2014

@caramilla to je drsný drama teda... ale já pořád věřím, že by se neutopila... ale nechápu teda, jak můžou být čtyři instruktorky otočený zády 😕
My chodíme na plavání do malého bazénu pro miminka (je to pro 4 maminky+4 děti) a Vilémek už plave "sám" (jakože do vody nemusím), jen tam sedíme a koukáme na ně. Asi dva kluci co s ním plavou (všichni jsou o hlavu větší, ač zhruba stejně staří 😀 ) už dokážou plavat sami, přeplavou ten bazének. A neexistuje, že by instruktorka z nich spustila oči (je teda většinou na břehu), když mají činnost, která vyžaduje její pomoc (třeba plavání na zádech), tak se vždy věnuje jednomu a ostatní tři musejí stát na mělčině a čekat.

a_lexa
3. apr 2014

@caramilla ☹ ☹ ježiši, ještě že se jí nic nestalo. Já bych asi v první moment také hodila zpátečku, aby se dítko nepolekalo, ale potom bych bez dítka udělala pěknej bugr!!! 😠 😠 Jako nechápu jak se můžou bavit mezi sebou - to si snad můžou potom zajít na kafe a pokecat!!!!!

kamishek
3. apr 2014

@caramilla fuj, to je hrozné, takový nervák 😔 Ale normálně i mě zabylo zle od té představy, co se mohlo stát. Ani si neumím představit, jak muselo být tobě v tu chvíli 😖 Hlavní je, že je Jasmínka v pořádku! Já bych asi raději byla za hysterickou matku pokaždé, pokud by je to donutilo být víc ve střehu a neotáčet se k dětem v bazénu zády 😠

jitu22
3. apr 2014

Beránek se nám krásně plní, takže já bych zítra poslala objednávku, ať se to nevleče dýl, než je nutné. Vezmu víc, než je předobjednáno a případné přebytky pak budou u mě k dispozici

mooncaa
3. apr 2014

@caramilla Moc jim to spolu sluší, ale teda ten zážitek u bazénu z toho je mi úplně špatně.
U nás jsou na 15 dětí 2, ale většinou těch dětí není víc jak 8. Jedna je u vlezu dětí do vody a druhá u výstupu z vody a děti pořád lezou do vody a vylézají, takže většina jich je na břehu a instruktorky ve vodě + tam je ještě plavčice a sleduje dění.

mooncaa
3. apr 2014

@kamishek U mě hardy taky super, dokonce mám spíš pocit, že nitě (obecně) mi spíš dělají neplechu v OL než v COL.

laeela
3. apr 2014

@mooncaa ono s tou plavčicí je to vůbec šikovné řešení, páč ta neřeší nic konkrétního s dětmi ve vodě a může hlídkovat a počítat.
Zatímco když jsou jen instruktorky ve vodě, tak tam už je snažší přestat chvilku bedlivě hlídat.
Mě jednou takhle zaplul pod vodu filip, ve vířivce, prostě chtěl ke mě a zapoměl, že ten zvýšený okraj je jen po stranách. A zaplul tam tak elegantně, že já koukala, jak je pod vodou a hezky plave, než mi došlo, že je to jaksi divné a vytáhla jsem ho. Ale přesně v první chvíli mozek podal informaci - podívej, jak to dítě hezky plave pod vodou. 😀

koki_melo
3. apr 2014

@caramilla po téhle akci si asi dámy dají pozor, ale stejně...

macin73
3. apr 2014

@mahafi jo, párala... jsem prostě pošuk, co si permanentně generuje práci, abych se náááhodou nenudila... 😀 😝 😔

mooncaa
3. apr 2014

@laeela Já bych potřebovala plavčici i doma, jsem si včera trochu přitopila dítě v kýblu při koupání. Stojím, koukám na ní, pak koukám někam jinam (něco mě v koupelně asi zaujalo) a najednou slyším jak kucká. Já bych nemohla dělat plavčíka.

mooncaa
3. apr 2014

@macin73 Já došila softku pár dní po Tobě a teda párat bych jí nechtěla. Já teda párala už při šití a to mi stačilo. Jsem ráda, že už mám došito.

macin73
3. apr 2014

@mooncaa taky to párání mi zabralo víc času, než to šití 😠