icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
3. apr 2014

@koki_melo hm, tak to mi nic neříká, tak mi to buď (zatím) nedělá nebo (a to pravděpodobněji) mi to začne dělat, jakmile ušiju volnější triko... já doteď šila všechny vcelku upnuté na tělo... ale teda chytám depresi z tvé rychlosti šití, u mě by to byla produkce tak za půl roku ne-li delší časové období 😝

argo1
3. apr 2014

@koki_melo Holky jsou fesandy a ty jsi ultrarychla svadlena a tvoje vytvory jsou cim dal hezci!!! Urcite o nekolik levelu lepsi nez moje 😉 @bury to ja nepatrim ani do patecni kategorie - nesiju mesice a pak za 2 dny spatlam nejake sisate triko a teplaky. Ale bavi me to, no, tak co mam delat 😀 😀

betelgeuzz
3. apr 2014

@kamishek to mě taky pobavilo, že moc jsem toho za březen neušila a vyjmenuje asi 10 věcí 😀 Já si musím každou pečlivě rozmyslet, koupit materiál a pak to 2 týdny šiju 😝

arlette
3. apr 2014

@koki_melo ha ha ha 😀 tak tomu říkám, fakt slabota! 😀
Taky omezuju produkci ze svých 4ks/rok na nulu. našich 4000m2 zahrady mi stejně nedovolí 😝 Potřebovala bych nějaké podpůrné lentilky, abych nemusela spát nejlíp až do konce podzimu 😀

ucitelka70
3. apr 2014

@koki_melo spodný lem sa netočí, ak podhneš 2 cm a viac, ja podhýnam 3 cm..... potom sa dá ešte predlžiť.... takže radšej viac látky strihnem a dlhšie ponosí....

mahafi
3. apr 2014

@bury já jsem ještě pátek.... 😀 navíc teď nemám na šití nějak nervy a elán.. mám na zítra schované jedny kalhoty s velmi infantilním vzorem... 😀 (potřebovala jsem testnout střih) 😀.

betelgeuzz
3. apr 2014

@bury taky se hlásím k pátku, ale vzhledem k mojí rychlosti maximálně 1x za měsíc. 🙂 Teď jsem doháčkovala čepice, čeká mě výšivka, kterou mám rozdělanou 3/4 roku a příští týden zajdu do bazárku, jestli se mi prodaly nějaké věci a z toho pak objednám nějaký materiál.

sinala
3. apr 2014

@kamishek myšleny jsou spodní lemy a mě se přetáčí. když málo zahnu, ale přetáčí se mi jen u dětských triček

ucitelka70
3. apr 2014

viete mi žienky poradiť? k narodkám mám dostať sušičku ovocia a zeleniny, aké máte skúsenosti?

kamishek
3. apr 2014

@sinala jo, já pochopila, že jde o spodní lemy 🙂 jen jsem nechápala, jak vypadá to přetáčení, protože to u trik zatím nepozoruju... ale beztak to ještě přijde 😀 i když ty dospělácké trika zahýbám tak na 3cm a dětské zatím nešiju, tak třeba to bude ok 🙂
a když mi jdeš takhle do rány 😀 používáš do COL Hardy nebo jiné nitě? a jestli Hardy, tak by mě zajímalo, jestli jsou ok nebo jestli blbnou... začínám vymýšlet, jak přijít ke COL 😀 tak jen ať vím, jestli bude třeba potom dopořídit jiné nitě nebo budou ok ty, co mám 😉

sinala
3. apr 2014

@kamishek to málo co jsem zatím šila, tak mi Hardy šijou dobře a když jsem na začátku asi 1 nebo 2 večery testovala různé značky nití, tak Hardy měly nejhezčí steh ( hezčí už měly jen ty původní, ale to si myslím je možná i o vychytání nastavení). A dokonce jsem už šila i s 1000 y a 200 m a dobré.

bury
3. apr 2014

@kamishek - já COL nemám, ale nedávno se mi tady ozvala jedna paní (jak jsem sháněla nějaký nitě do novýho OL), že mi za poštovné pošle nějaké Hardy, že jí se s COL vůbec nekamarádí. Ale nevím, co má za COL, takže jsem takhle přišla k nitím 😉

kamishek
3. apr 2014

@sinala díky 🙂 tak to zatím nechám plavat a až se jednou poštěstí COL, tak to začnu řešit teprv pak, kdyby byl s Hardama nekompatibilní... ale třeba to bude ok jako u tebe 🙂

@bury já to slyšela už z více stran, ale víš jak, doufat se musí 😀 a jak vidno, minimálně sinale to funguje 😉

bordino
3. apr 2014

Jášulka mi přes zimu vyrostl úplně ze všech bodýček, syčák 😀

zuzkasim
3. apr 2014

@bordino Jáchymek se má! Krása, musím se odhodlat taky do nějakého pustit. Nevadí mu, že se bodýčka přetahují přes hlavu? Jako že tam není žádné zapínání...

zuzkasim
3. apr 2014

Já se dnes pustila do příprav na Velikonoce. Mám pro kluky tašku na koledu, zatím jen jednu, čekala jsem na vyjádření, jestli se bude vůbec líbit. Prý jo, tak snad večer zvládnu ještě i druhou.

koki_melo
3. apr 2014

@kamishek No jó, jenže já mám "dovolenou", takže během dne taky někdy něco stihnu ušít nebo střihnout. Chodit do práce, tak nezvládnu vůbec nic
@betelgeuzz já moc času na rozmýšlení nemám, takže jdu do skříně a stříhám. To je výhoda toho syslení, že i v neděli v půlnoci máš z čeho šít 😀. Jinak já se rozhodla nekupovat oblečení, co to půjde a obě dvě děvčata nemají na jaro/léto nic, takže chca nechca musím šlápnout do pedálu. Mě to baví...právě proto mě už o to míň baví vycvaknout tři kilča za jedno tričko někde v Lindexu, když vím, že za ty prachy mám dvě a ještě zbyde na legíny 🙂.
@mahafi těším se na kalhoty! 🙂

bury
3. apr 2014

@bordino - Jáša se má, takový krásný námořnický bodýna 😵

laeela
3. apr 2014

@anastazieb šiješ coverem?

laeela
3. apr 2014

@anastazieb a mě to dělá pouze jednolíc, ty těžší věci ne.

bury
3. apr 2014

@koki_melo - to máš pravdu, že když má člověk nasyslíno, tak se to hnedka dělá líp. Není nad to, když chceš něco ušít a chybí ti nějaká blbost... natož kus látky 😀

macin73
3. apr 2014

@bury já jsem páteční, akorát jsem fakt marná... jak jsem rozpárala tu softku, tak se zaboha k tomu nemůžu dostat a zařekla jsem se, že dokud ji nedám dokupy, nebudu šít nic jiného... nakonec to dopadlo tak, že jak jsem včera byla výjimečně v OC Letňany a šla tam mrknout v Marks and Spencer do potravin (mimochodem tam zrovna měli akci na bezlepkovou mouku!!!), míjela jsem tam stojany s dětskými body a overaly ve výprodeji a jak myslíte, že to dopadlo??? ale jako 5 ks bavlněných body za 229, nebo 2 overalopytle (tuším, že tu něco podobného šila PetkaSv) za 99 Kč... no nekupte to, žejo... aby aspoň něco prcek měl... 😝

mahafi
3. apr 2014

@macin73 tys to fakt párala? teda to máě můj obdiv, já když se konečně dohrabala k výsledku, co vypadal jako bunda, co se dá jakžtakž nosit tak jsem byla šťastná a párat by mě to nikdo nedonutil 😀.

kamishek
3. apr 2014

@koki_melo mi je úúúplně jasné, co za "dovolenou" to máš 😝 😀 já bych i měla čas, když dojdu z práce dom (tak kolem šesté), ale vařím si teď obědy na další den, sem tam něco uklízím a občas si odskočím na drobnou operaci 😀 (jo, já vím, to bylo akorát teď 😝 ), takže se k tomu prd dostanu... a když už si na to vyhradím odpoledne, třeba včera - tak manžel přišel s tím, jestli se nepůjdeme projít, tak zas nic 😀 a když už se k tomu fakt jako fakt dostanu... tak jsem pomalá jako šnek 😝 ale to přijde, já věřím, že se i k té rychlosti jednou prošiju 😀
teď si aktuálně chci ušít mikinu, tak schválně mi to můžete stopnout, za jak dlouho sem lípnu foto hotové mikči 😝

kamishek
3. apr 2014

@bordino teda, ten si ale dovoluje, drzoun jeden, klidně si vyroste 😝 😀 ale ty nové bodyna jsou krásné 😵

mahafi
3. apr 2014

tak jo.. mám chvilku čas, tak sem dám zítřejší fotky už dneska.... 😀. střih jsem dělala podle kalhot, co mám jako 3/4, jsou to takový s volnějším sedem a nohavicema, trochu upravila a udělala ho na dlouhý kalhoty. látka je infantilní, potřebovala jsem zkusit střih na něčem, čeho mám hodně a bude to bolet nejmíň 😀. ale do lesa nebo na zahradu snad dobrý... 😀 (hlavně madle se líbí, chodí za mnou a říká sovyyyy sovyyyyy 😀) (škoda, že na její hadry to moc není, měla by tam tak jednu dovu na nohavici ☹ ). fotky fotil manžel a nějak mi přijde, že na všech fotkách od něj vypadám o třicet kilo těžší 😀 (no dobře, možná to nebude tím foťákem 😀).

anastazieb
3. apr 2014

@laeela nešiju, šiju normálně dvojjehlou. A mám většinou jednolíc, oboulíc snad jen z wendy a tam dělám do pasu ještě užší lem (na pyžamu).

bordino
3. apr 2014

@zuzkasim nevadí, je cvičenej 😀

katka82
3. apr 2014

@mahafi jůůů ty jsou super 😵 😵 to věřím že se v nich Madlence líbíš😀

endousek1
3. apr 2014

Ahoj holky,
jen chci dát info těm, které jste u mě objednávali z VTC, čeká se na tři nitě, balík mi pošlou asi v úterý, tak doufám, že v pátek odešlu první balíky.
Jinak na lillestoff plánuji uzavírku teď v neděli, tak kdo se chce ještě přidat, má šanci, mají nové potisky 🙂