icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
20. jan 2015

@caramilla to tričko je fakt krásný a úžasně ti sekne, a Kryštof, ty oči, ten je k sežrání 😵

laeela
20. jan 2015

@koki_melo myslím, že ani zdobit nemusí, já tady minule měla otevřenou diskusi a péťa měla fotku v tričku, ale už jsem měla šouplou stránku a byl vidět jen spodek a prsa bez hlavy a DH na to kouká a říká - tu znám. 😀
Jsem mu jednou ukazovala na Fleru, jak Petra šije. 😀

laeela
20. jan 2015

@caramilla a tričko je opravdu krásný a moc povedený, já ty tvoje kombinace fakt žeru a někdy mám radost, že ty látky mám a někdy mě mrzí že nemám. 🙂

katka82
20. jan 2015

@caramilla šmankote Krýša je fakt úžasnej 😵 😵 a tobě to taky sluší 😉
@bury díky 😉 držím palečky ať je malej brzy zdravej 😉

caramilla
20. jan 2015

@koki_melo NO, ta sviňská zelená vůbec nešla vyfotit. A to ještě na tu kalibraci bílé podle bílé čtvrtky ty barvy byly ještě horší. Asi ho ještě zkusím někdy přefotit.

caramilla
20. jan 2015

@laeela Bezva, že ho zdravím 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A co, ukazovalas mu můj hrášek, nebo to má zakázaný? 😀 (Můj manžel můj hrášek ještě neviděl! 😨 )
A jinak děkuji! Tričko vzniklo vlastně tak, že jedna zákaznice chtěla tričko zelené, tak jsem hledala a fotila zelené látky, tyhle jsem jakoby chtěla vyfotit každou zvlášť, a dala jsem je na sebe a zjistila, že jako jo 😀 Jinak by mě to možná ani nenapadlo, i když možná třeba jo. Zákaznice si nakonec vybrala tričko růžové a protože to jsou moje barvy a dneska jsem neměla co na sebe, tak jsem se rozhodla, že zákaznici ukážu, že udělala chybu 😀

koki_melo
20. jan 2015

@caramilla Přitom ta srdíčka...tak to je opět látka z kategorie "nikdy bych nekoupila, o ničem"...a je skvělá v té kombinaci...to je jako zelené kapky...samy o sobě nic a v kombinaci pecka.

caramilla
20. jan 2015

@koki_melo a naopak ty orientální květy přišly a já málem padla do mdlob, že to je fakt hardcore! Fakt husté barvy a ještě takový mega vzor, na fotce z katalogu vypadaly jemněji a menší, tak jsem byla nešťastná, co s tím jako budu dělat. Ale takto doplněno tím jemným vzorem, tak dávají naopak dokonalý šmrnc 😉

palosek
20. jan 2015

@caramilla 😵 dokonalost sama 😵 😵 😵 modro-kuliočko 😉 😉 A zelené triko je taky eňo- ňuňo. 😉

zuzkasim
20. jan 2015

@caramilla Paráda, nikomu z mého okolí takhle nesluší brčálová zelená🙂

sufik1
20. jan 2015

@zuzkasim ale to není brčálovka. Tahle zelená je moc příjemná a Petře moc sluší.

zuzkasim
20. jan 2015

@sufik1 Však právě zírám, jak moc jí sluší. Já jako podzimní typ si podobnou zelenou můžu dovolit max. na kachličkách v koupelně, ač ji mám ráda (tak máme zelené aspoň ty kachličky). Navíc se obě látky k sobě parádně hodí.

argo1
20. jan 2015

@caramilla Tvůj syn je k sežrání!!! 😵 😵 😵 Fotky a jeho výraz je skvělý!
edit: triko ti náramně sluší, ale já furt koukám na to úžasně fotogenický dítě. Toho bych pusinkovala od rána do večera 🙂

aerin
20. jan 2015

dik holky🙂
to jo, barevny to je dost 😀 ja myslela jako nuda, ze zas jenom samy merino a pyzama 🙂

@palosek diky diky 😵

@vondandy ty kohouti jsou taky cely pyzama, pro tri sestricky Kohoutkovy 🙂 a jo, tyhle pyzama mi jdou hodne na odbyt 🙂

@caramilla Krystof je bozi 😵 ja na zelenou moc nejsem, takze se mi libily vic jiny, ale slusi 😵

zikie
20. jan 2015

@aerin Bože, vždyť ty vypadáš jako holčička!!!! Kam se moje břicho musí hrabat na to tvoje...

argo1
20. jan 2015

@aerin jaká nuda a šeď? vždyť aplikace jsou skvělý, hezky nakombinovaný barvy a hvězdy, kohouti krásný! Jen ty fotky jsou trošku ponurý, ale to dělá světlo, foťák, photoshop, atd 😉

caramilla
20. jan 2015

@zuzkasim Já ani nevím, jaký jsem typ, asi brčálový 😀

caramilla
20. jan 2015

@argo1 díky, to je největší pochvala ze všech, že 😵 😵 😵 I když napůl patří manželovi 😀

aerin
20. jan 2015

@zikie hehe.....kdyby to tu nebylo uplne verejny, tak ti ho vyfotim 😉 Freddy Kruger je proti me zabar 😀

@argo1 tak fotak zas tak spatnej nemam, Nikon D5100, sice se setovym objektivem, ale i tak...asi to bude rukama 😀 hlavne proste nemam kde fotit, no :-/

argo1
20. jan 2015

@aerin Chápu, já nemám co říkat, já mám ruce levý na šití i na focení 🙂 Světlo dělá hodně 🙂

mooncaa
20. jan 2015

@kamishek Nevím jestli Ti to pomůže s kuklou, máme podobné kupované a vypadá to takto:
http://shop.progress-cz.cz/produkt/d-ts-kuk-lyz...
Ten spodek jde dát pod bradu, pod pusu i až pod nos. Při použití helmy a lyžařských brýlí kouká jen nos ven.

macin73
20. jan 2015

@caramilla sákryš, já už konečně budu muset vyfotit juniora nějak líp a ne furt v pološeru... ať má taky tak pěkný fotky... 😀 😀 😀

mooncaa
20. jan 2015

@caramilla Kryštof je k sežrání.
A miluji tvé kombinace látek a čuch, které koupit.
Já už několikrát naházela látky na sebe a koukám, koukám a nic, tak jsem je zase uklidila. Asi mám málo látek. 😀

caramilla
20. jan 2015

@macin73 jasně, ať má taky tak pěkně nasvícený voči jako Kryštof 😀 Jsem si ho dneska vytahla na ranní měkké světlo 😀 (jinak je to focené, když dával prádlo do sušičky, takže tam v tom koši, co je ořízlý, jsou na originálech vidět naše fusky a spodky 😀 )

caramilla
20. jan 2015

@mooncaa Moni, do jisté míry tohle opravdu je o tom, že máš málo látek! Fakt! 😀 😀 😀 😀
Mám taky pár látek, co prostě ukombinovat nejdou a pak přijde něco do kombinace a je to. K těm srdíčkům jsem teda už něco měla vymyšleno kdysi, ale nebyla to pecka, tak to zůstalo neušito 😉 Ale třeba ty orient květy, s těma jsem tu včera poctivě chodila a hledala něco jiného a nenašla jsem vůbec nic.

Takže vzhůru do syslení! Já nejsem kombinátor roku, já jsem sysel roku!

macin73
20. jan 2015

@caramilla no je to výzva 😀

zikie
20. jan 2015

@aerin nevěřím
@caramilla je to prostě božan! Už víš,čím budeš odhánět nápadnice?

kamishek
21. jan 2015

@mooncaa díky 🙂 To fakt nevypadá špatně. Ukládám a třeba se manžel do 5 let dočká 😀 😀 😀

caramilla
21. jan 2015

@zikie o to se postará Mína - starší nesnesitelná sestra 😀

bury
21. jan 2015

@caramilla - opravdu krásný tričko a chtěla bych teda vidět celou partu, jak jste se sešli v doma šitých tričkách 😉
a závidím, i když jste nebyli v Praze, ale v díře u Prahy. Nic není větší díra, než to, kde bydlím já 😀
Venku je dneska nádherně, napadl sníh, sluníčko svítí, mrzne a my musíme trčet doma a koukat na neumytý okna 😝 😀