icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
27. feb 2012

@kuna jo lemuju je na OL je to hesčí, když to olemuju prešíváním tak videt jak krive šiju 😝 Ale cvičím si lemování dvojjehlou zatim si nato netroufnu 🙂

kalman
27. feb 2012

@maly_prcek ahoj , moje skušenost s Ottobre je stejná. šila sem si tričko pro sebe a je o dve čísla vetší a pro púlročního ssen chtela troko s raglánovími rukávmi a strih velikosti 74 mi vydal asi velikost 104 , ted už všechno premeruju 😠

kalman
27. feb 2012

bodyčká sú odskúšané a sedia úžasne 😀 😀 😀

animal
27. feb 2012

@boudova já mám zkušenosti s profi focením u 2 fotografek a ta první byl teda velký omyl. Ale ta druhá 1000,- vyhrazeno na nás 1,5hodiny času a fotek máme haba kůk (musela bych to spočítat) a kvalita od té druhé fotografky dobrá. Fotky nejsou tištěné (o což jsem taky ani nestála) pouze na DVD

animal
27. feb 2012

u těch velikostí u Ottobre to taky může být NĚKDY materiálem. Pokud budete šít tuniku, kde píšou zhotovte z tkané látky a vy použijete úplet, tak to budete samozřejmě muset upravit.
Já si šila mikinu , která byla šitá z flízu a byla střižena hodně na tělo, takže místo 38 velikosti jsem si střihla 42 😀 😀 a někde by to sneslo i víc 😀 (jelikož mikča je z teplákoviny a nechtěla jsem ji tak upnutou na tělo, jako je originál). Jinak dětské oblečení - ke střihu přiložit koupené oblečení a zjístit jak velikost odpovídá

animal
27. feb 2012

a jinak přeji hezký den 🙂 už zase jsme nespali 😀 😀 chudák manžel - vstává 4:15 😠

dugyna
27. feb 2012

tak slubene foto saticiek ale este tam idem nasit srnku 🙂

boudova
27. feb 2012

@animal prosím pošleš mi odkaz? na obě, abch věděla, koho se vyvarovat .-)

terezita
27. feb 2012

@boudova poslala jsem ti v IP kontakt na kamaradku 😉
@kuna jo jinak u farbenmixu mi prijde, ze ty strihy jsou velikostne taky posouple, misto 86-92 to je podle me 92-98 a tak dale. tricka nam na sirku sedi, ale musim obcas zkracovat rukavy..

animal
27. feb 2012

@boudova ty nejsou Pražské ☹ ta jedna byla u našich na Moravě a ta druhá tady u nás v Písku. Kdo má webovky, tak se koukej po tom, jaké má fotografické vybavení. Telefonicky se poptej co je v ceně či jak to probíhá. Kolik fotek z toho budeš mít, kolik času na vás bude mít. A dále jestli fotky budeš mít vyvolané či na DVD nebo kombinaci. Mě vůbec nezajímá mít doma fotky v "ruce" já je dále zpracovávám, takže mě stačí dívko. Zeptej se, zda fotograf běžně retušuje i skupinová fota. Na každé focení si beru několik oblečení pro dítě i sebe v 5 měsících jsem marečkovi vzala akorát plyšáka, ale v 10měsících už jsme táhli chodítko, traktor, plyšáka a spoustu oblečení. A další oblečení, doplňky či kostýmy mají fotografové a ty si vybereš, jestli to dítěti pblečeš nebo ne. To se v průběhu focení budete domlouvat. Aby fotky měly šmrnc, tak doporučuji veselé oblečení (barvy). První focení mám celkově takové tmavé a nelíbí se mi.Tady najdeš některé naše fotky https://www.modrykonik.cz/fotoblog/animal/album...

boudova
27. feb 2012

@animal ahá, díky. Ale do písku bych si zajela, to je hezký město 🙂

caramilla
27. feb 2012

Včerejší tréningáče.

PPL půjde dneska, kdo máte výstuhy, zítra už můžete tvořit 😀

dugyna
27. feb 2012

foto so srnkou

komisakpd
27. feb 2012

@caramilla jej krasne..to vsetko sama...ty mas aj eshop vsak?

zojec
27. feb 2012

@caramilla pocuj, vo vnutri su cim podsite tie treningace? suede? a naco je to dobre? mozno hlupa otazka, ale fakt neviem :( a stale neviem ci nejake usit, ci na to kaslat , lebo b. ked sa rozhodne, tak pusti celu davku a to nepomoze ani 20 vrstiev bambusu 😒

kuna
27. feb 2012

@dugyna krasne saticky! A srnka nadherna, to je vliesofixem?
@caramilla pockej, ty jsi mela byt na dovolene, ne? Ty fakt nejsi normalni 😀
@sufik1 jsem zvedava na tu tvou oboustrannou mikcu, ja mam taky na jednu strizenou. Ale ta moje bude takova zuzu cunarna, ze se tady nekterym bude chtit, velebnosti, blejt 😀

Kdo pouzivate Vliesofix, cim to strihate? Ja jsem chtela pouzit sve krasne nove nuzky KAI, ale na zadni strane je ten papir, tak mam strach to tema nuzkama vzit, abych si je hned neztupila. Tak jsem dneska strihala aplikace normalnima kuchynskyma ☹. A to jsem si extra kvuli aplikacim ty male kupovala...jak to delate vy ostatni?

A miluju Soluweb, je to skvely na vrstvene aplikace, kde nechci mit mezi vrstavama jeste dalsi material. Toto se pri prani rozpusti a je to pryc. Ale bacha, nesmite u toho jist jabko jako ja, nebo si do toho pak rukama vypatlate diry 😀.

zojec
27. feb 2012

@kuna vliesofix striham malymi noznickami co som mala pri velkych krajsirskych 😀 mam friskars 🙂 ale kym som ich nemala, strihala som starymi manikurkami.. krajcirske si nenic 😉

dugyna
27. feb 2012

@kuna vdaka.ne srnku som si vystrihla podla ottobre celu ako je a prispedlila na saticky a obsila cik cakom 😀

monr
27. feb 2012

@lilly2711 ach jaj, myslím na vás, aby ste všetko prekonali, držte sa

ostatným hromadná pochvala, nebola som tu vyše týždňa, len som nakúkala cez telefón, tak som od rána lúštila skoro 40 strán, uffff

caramilla
27. feb 2012

@kuna dovolená skončila ve čtvrtek 😝
Mě soluweb vymizela Jasmínka ocucanýma prstíkama. Však taky z firmy přišly ty role hustě obalený igelitem a zatavený, ani to nešlo rozdělat (hlavně, když pod tím byl ten mikrotenkej materiál!), asi vědí, že kdyby to poslali jen v papíru, došla by jen ta vnitřní oblemcaná rulička 😀 😀 😀

monr
27. feb 2012

kočky, prosím o radu, chcela by som objednať kráčajúcu pätku, mám singer 1507, ktorú z týchto dvoch by ste mi poradili? resp. pôjde mi na môj stroj? ďakujem kočky
http://www.uniaspecial.sk/index.php/Patky-a-zak...
http://www.uniaspecial.sk/index.php/pre-rotacny...

michamicha
27. feb 2012

ahoj, jsem dneska dolaďovala tabulku, přidala jsem tam ještě další list s atlasovýma stuhama, kterých se zbavuju, protože mi to tu zabírá místo (po tom co jsem zrušila svůj e-shop) 😝 je to převážně Stoklasa a něco málo z VTC, ceny za který to prodávám jsou standardní VO ceny. V kamenné galanterce si jinak počítají za 1 metr kolem 4 Kč 😝 😝 😝 Tak kdyby měl někdo zájem, tak se podívejte, poslala bych pak společně s nitěma. Jinak u VTC si pro sebe budu objednávat ještě prádlovou gumičku (až budu šít ty spoďáry ze sportovního úpletu z ŠD a inspirovat se podle spoďárů od @caramilla 😅 😀 ), takže nabízím ještě možnost přiobjednat "několik málo" položek tohoto typu. Bude-li zájem, tak písněte do IP a já to do tabulky naházím 😉 Ale předem upozorňuju, že bych byla velice nerada, kdyby se to zvrhlo podobně jako MTX, chudák @membri
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

kalman
27. feb 2012

Prvé nosítko mei tai čo som učila 😀

monr
27. feb 2012

@kalman jeeej Kati, super, môžeš malú nosiť až až, dokonca aj Adelku ešte 😉

kalman
27. feb 2012

@monr Adelka je tažká tá nech ide po vlastných 😀 Dávno si tu nebola , bola si u rodičov?

monr
27. feb 2012

@kalman jj, trošku som dovolenkovala u našich, relax a kľud, škoda, že tie prázdniny netrvali aspoň 3 týždne 😀

veronik77
27. feb 2012

@caramilla zítra jedou patenty do Benešova, manžel počítá s odpolednem. napiš mi prosím raději pro jistotu tel.č. do IP (někam jsem ho zahrabala - moc děkuji!)

animal
27. feb 2012

dobrý večer děvčata, chci se zeptat. Měly byste zájem o VELUROVÉ NAŽEHLOVAČKY?? Je nutné ale vzít minimálně 10kusů a více od motivu a barvy. Pár motivůjsem si navkládala do "tabulky" ještě jich pár vložíma napíšu ceny a mohly byste se na to kouknout. Je nutné to ale spáchat do konce března (kdo by potřeboval platbu odložit třeba o měsíc, tak by to snad šlo se mnou domluvit) - pouze známé "tváře" 😀

stassy
27. feb 2012

@animal Pokud to nebude nějaká brutální cena, tak já jsem za. 😀

maya84
27. feb 2012

@animal pokud se můžu teda počítat mezi "známé tváře"🙂 tak bych byla rozhodně všema deseti pro, máš někde přehled, jaké motivy jsou k dispozici?