Ako nájsť prácu z domu počas rodičovskej dovolenky?
Ahojte nájde sa tu práca z domu? Som na RD inak pracujem v zdravotnictve ako sestra. Hladam pracu z domu na privyrobenie len nie žiadne predaje katalogove a vstupné vklady s tým nemam dobrú skusenost. Ak je tu niekto kro vie o niečom bude rada. Dakujem
Ďakujem všetkým ozvať sa už nemám načo kedže tu vlastne nebolo nič napísané čo by stálo za komentár naspäť. Prajem všetko dobré.
@simonam2205 dostala si tipy. Napríklad mnou spomíné call centrá sú ideálny job na prácu z domu, ak človek nemá kvalifikáciu. Je tam možné určtovať si uväzok aj čas (doobeda, poobede). Predpokladám však, že o dieťa sa ti nemá kto starať. Tu je potrebné uvedomiť si, že ak hľadáš prácu z domu, skutočný job, tak práca z domu neznamená, že popri starostlivosti o dieťa niečo urobíš. Nie. Práca z domu znamená, že pracuješ a dieťa je zabezpečené inak.
Tiež som ti poradila, aby si si v časti "práca a zamestnanie" vyhľadala všetky diskusie na tému práca z domu (stačí jeden klik a máš stovku diskusií). Môžeš sa v nich inšpirovať. Takže dostala si aj tipy. To, ako reaguješ, že vlastne nemáš čo odpísať, je tiež preukázanie nejakých schopností.
@luccys nikto nieje nahnevaný ja som nečakala že dostanem 100 tipov alebo čo i len jeden skusila som sa slušne spýtať kedže určite sa najdu ženy alebo aj muži ktorý sú na RD a pracuju a dostala som odpovede slušne podané ale zaroveň svojim spôsobom vysmech akokeby tak čo tu mam teraz na každy jeden komentar odpovedať a obhajovať sa. Každý sme iný každý ma iný názor a pohľad na vec iné kapacity čo sa mu dá a nedá popri deťoch či niečom inom. To je všetko viac nemám ako reagovať nie kvôli hnevu ale kvôli tomu že už nemám čo povedať a že nevidím dôvod na nejaku obhajobu mojej osoby k určitým komentárom nie každý je taký človek že silou mocou potrebuje sa vyjadriť ku každej jednej odozve keď vie ako to je v skutočnosti tak načo sa obhajovať pred inými. Ďakujem pekný víkend vopred prajem
@simonam2205 áno, mnohí rodičia na RD pracujú z domu. Ale zväčša robia to, čo robili normálne pred RD, akurát to robia na skrátený úväzok z domu. A samozrejme majú kvalifikáciu na niečo, za čo je niekto ochotný zaplatiť, hoci budú sedieť doma. A ľudia, ktorí takúto kvalifikáciu majú, zväčša o tom vedia a nepýtajú sa. Prípadne začnú ľudia podnikať z domu, ale tu opäť platí to, že musíš vedieť niečo, po čom je dopyt, čo nevie každý a z čo niekto bude platiť. Ak vieš niečo, v čom môžeš podnikať, je po tom dopyt, tak zase platí, že ľudia o tom vedia, že niečo také ovládajú. Mimochodom, ja napríklad mám takmer stále v ponuke nejaký job full remote. Ale vždy sú tam minimálne 2 jazyky s certifikátom C1.
Ešte jedno odporúčanie ti dám - využi čas na RD k tomu, aby si sa napríklad učila minimálne jazyky. Premýšľaj, či sa po RD chceš vrátiť k pôvodnej práci a ak nie, už teraz rieš rekvalifikáciu. Pretože často sem píšu ženy, že boli doma pár rokov na RD, k pôvodnej práci sa nemôžu vrátiť a čo majú robiť, ak nechcú ísť robiť do Tesca. Na to je potrebné myslieť hneď na začiatku RD a už počas nej sa na to pripravovať.
Mna fascinuje, ako zeny na RD zistia, ze nemaju peniaze a ze by sa nejake zisli. Ved ano, o to pokoj, ale vyska RP nie je tajny udaj a kazdy vie, kolko dostane. Uz davno pred porodom. Tak sa bud uskromnim, alebo dam dieta do jasli/skolky a idem pracovat. Ale tieto napady, ze teraz som s dietatom doma a mam hodinu cas, kym spi= dajte mi HO, tak je to je amen. Treba sa trosku zamysliet. TROSKU.
no za mna jedna rada, najprv si ujasni, ci chces pokracovat v tej praci , co robis, alebo chces uplne zmenit zameranie.
ak chces zostat v zdravotnictve, tak to HO praca moc nehrozi..... ale privirobit by si si urcite vedela, predpokladam, ze ako sestra kurz prvej pomoci mas, dokazes a vies zdravotnicke postupy a tak by som hladala vyslovene "brigady", kratkodobe, kde potrebuju cloveka s kurzom prvej pomoci. Verejne akcie, sportove udalosti .... je to jednorazova zalezitost, kratkodoba, predpokladam, ze v tom case Ti ma kto dieta postrazit a ty zarobis nejake peniaze (aj ked malo), ale nevyjdes uplne zo zdravotnickej rutiny.
a pokial nechces pokracovat v zdravotnictve, tak sa zamysli nad tym, co chces dalej robit, zacni sa vzdelavat v tom novom, co by si chcela robit. lebo bez vzdelania, Ta nikto nezamestna.
a administrativna praca (word , excel) uz davno nie su ziadna vyhoda, je to v podstate nic. musis uz davno ovladat ine typy SW, mat ine zrucnosti.
to call centrum , co tu padol navrh, s dietatom doma vacsinou nehrozi,, nemozes volat zakaznikovi a mat vedla seba pytajuce a kriciace dieta vedla seba.......
@a0 čo prosím ?
@simonam2205 to že sa minimálne raz za týždeň niekto pýta takúto otázku. Pričom si stačí čítať 3784 identických diskusii. Už vyše 30 rokov viem ako je to s prácou popri RD, aj ako sa to vyvíjalo do súčasnej doby. Každý pricetny človek si prečíta a nestrapnuje sa.
Kamaratka je zdravotna sestra, ma 2 deti pod 3 roky, chodi na 16 hodin do nemocnice. Vtedy ke s detmi manzel alebo babky. Pripasne skus hladat privyrobenie ako sestra - pichat inekcie, merat tlak, prevezy..
@luccys ja som stále v údive z tej romantickej predstavy home office a malé dieťa 😅.
@a0 k tomu jeden z reality: potrebovala som riesit IT problem, urobila som ticket na incident pre podporu niekde v dalekej Indii. Prideleny ho mala baba, ktora mi zavolala, aby som jej priblizila vo co go. A v pozadi jej doslova vrieskalo dieta. Non sens. Musela som sa sakra sustredit na to, co som jej potrebovala vysvetlit, a aj tak to nepochopila spravne. Je to vrcholne neprofesionalne
@a0 k tomu jeden z reality: potrebovala som riesit IT problem, urobila som ticket na incident pre podporu niekde v dalekej Indii. Prideleny ho mala baba, ktora mi zavolala, aby som jej priblizila vo co go. A v pozadi jej doslova vrieskalo dieta. Non sens. Musela som sa sakra sustredit na to, co som jej potrebovala vysvetlit, a aj tak to nepochopila spravne. Je to vrcholne neprofesionalne
@zelenykvet ideálne, keď ani nepočuješ a nerozumieš cez rev + ich úžasný prízvuk 😅.
@simonam2205 Baby ak chcete pracovat cez socialne siete ziskavat produkty od firiem zdarma aj mat za to zarobene viac info poslem link na webinar dajte tomi sancu da sa na tom slusne zarobit aj si to rozbehnut napis mi spravu

@lanlan no ani jednu si predstave a vy?
@simonam2205 tak čo chceš robiť z domu keď nič neovládaš? 🤦♀️ presne každý týždeň táto téma.🙄 dotyčné si myslia že 2x denne kliknú myšou a pohrnú sa státisíce.