Ako získať príspevok na podnikanie z úradu práce?
Je tu niekto komu sa podarilo získať tento príspevok? Zaujímalo by ma, ako dlho trval proces od podania žiadosti a ako to prebieha pred komisiou? Čo od nich treba čakať, aké otázky? Ďakujem
@anonym_autor ja som pocula ze ho zrusili.
Sused, cca 20 rocny, dostal peniaze, kupil za ne herny notebook ... zivnost je na calunenie nabytku a stolarstvo. Takze ano, ide to.
@patrike a reálne chlapec robí čo? Pretože ak dostal dotáciu, tak musí mať aktívnu živnosť na uvedené činnosti - samozrejme, môže mať živnosť a nevykonávať ju. Avšak podľa nových pravidiel už bude platiť odvody aj v prípade, že zo živnosti nemá príjem, čiže sa to až tak neoplatí. A v prípade, že mu príde kontrola z úpsvar, pretože námatkové kontroly sa robia, tak bude musieť príspevok vracať. Mne by jedno aj druhé za to riziko nestálo.
@patrike a reálne chlapec robí čo? Pretože ak dostal dotáciu, tak musí mať aktívnu živnosť na uvedené činnosti - samozrejme, môže mať živnosť a nevykonávať ju. Avšak podľa nových pravidiel už bude platiť odvody aj v prípade, že zo živnosti nemá príjem, čiže sa to až tak neoplatí. A v prípade, že mu príde kontrola z úpsvar, pretože námatkové kontroly sa robia, tak bude musieť príspevok vracať. Mne by jedno aj druhé za to riziko nestálo.
@melanta Neriesim, neviem, to je sused z chaty. Obcas nieco susedom urobi s nabytkom, realny prijem zo zivnost netusim, aky ma.
@anonym_autor trvanie ako kedy, ako kde, od 1-2 mesiacov po polroka. Ideálne sa opýtať na tom úpsvar, kde chceš žiadať, že aká je aktuálna situácia. Otázok ani ničoho nie je potrebné sa báť. Ak máš vypracovaný podnikateľský plán a si na to podnikanie pripravená, máš všetko premyslené, tak ťa nemajú čím zaskočiť.
@melanta Neriesim, neviem, to je sused z chaty. Obcas nieco susedom urobi s nabytkom, realny prijem zo zivnost netusim, aky ma.
@patrike ako ja osobne tiež poznám pár ľudí, ktorí sa netaja tým, že získali príspevok a reálne si kúpili zaa peniaze niečo úplne iné. Ale poznám aj 2 prípady, kedy museli príspevok vracať.
Sused, cca 20 rocny, dostal peniaze, kupil za ne herny notebook ... zivnost je na calunenie nabytku a stolarstvo. Takze ano, ide to.
@patrike brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr on nema dokazat na co to kupil? faktury? to sa da dakto lahko oyebat?
brat podával minulý rok - a zrušili to 😏
@biba_18 minulý rok nič ne zrušili... Obmedzili. Mam 2 známe, kt. dostali príspevok. Skonsolidovany.. Tj nižší ako mohli dostať, ale ze dosť ľuďom zamietli.
@anonym_c7ddf5 tak bol medzi tými čo zamietli… výsledok bol rovnaký, venoval tomu tri mesiace a už to mal podané a zrušili mu to… ja som čítala vyjadrenie a tam bolo vyslovene napísané že pozastavili…
@anonym_c7ddf5 tak bol medzi tými čo zamietli… výsledok bol rovnaký, venoval tomu tri mesiace a už to mal podané a zrušili mu to… ja som čítala vyjadrenie a tam bolo vyslovene napísané že pozastavili…
@biba_18 známe 2 rôzne okresy západný východ, jedna živnosť otvárala v júni druhá v júli... Čiže tvoj brat asi neskor riešil a minúte boli peniaze. Ktohovie.