Čo vybaviť, keď chcem robiť rozvoz potravín z domáceho skladu?
Chcela by som mat len sklad potravin a cez telefonicke a internetove objednavky balit robit rozvoz potravin. Sklad by som chcela mat v garazi rodinneho domu. Uz bol v minulosti prwrobeny na obchodnu prevadzku. Co musim ohlasit, vybavit? Nebude to kamenna predajna.
Dakujem za info
ak si niekto chce objednať tak sú reťazce-etesco, edelia, Košík kde má každý široký výber všetkého a reťazce dávajú aj nejaké zľavy, aby ľudí nalákali. Takže tadiaľ podľa mňa cesta nevedie. Snáď si nemyslíš, že niekto bude mať záujem objednať si od teba nejakých pár trvanlivých potravín, lebo rýchlokaziace tam predávať nemôžeš.
ak si niekto chce objednať tak sú reťazce-etesco, edelia, Košík kde má každý široký výber všetkého a reťazce dávajú aj nejaké zľavy, aby ľudí nalákali. Takže tadiaľ podľa mňa cesta nevedie. Snáď si nemyslíš, že niekto bude mať záujem objednať si od teba nejakých pár trvanlivých potravín, lebo rýchlokaziace tam predávať nemôžeš.
@3009
Kosik penzistom vozi zadarmo a este ma pre nich daktore ceny ako za komunistov rohliky 9 centov
@vecierka1976 Tesco, Edelia, Lunys - firmy, ktoré robia v tvojej lokalite dovoz potravín a majú sklady, na ktorých majú zásoby za stotisíce eur. Tak ma zaujíma, aké potraviny a kde chceš nakupovať, ak chceš konkurovať týmto veľkým firmám. Plus ak pripočítam firmy ako Košík a Wolt/Bolt, ktoré donesú čokoľvek odkiaľkoľvek - čo špeciálne chceš dovážať a predávať, čo vyššie spomínané firmy nemajú? Pretože ak budeš robiť to, čo oni, budeš to robiť drahšie. Pretože napríklad jablká - ty nakúpiš 3 prepravky, Tesco nakúpi 3 kamióny jabĺk, takže je zrejmé, za ako výrazne nižšiu cenu bude nakupovať oproti tebe.
Garáž - nie, toto takto ozaj nefunguje. Na sklad potravín musíš mať priestor schválený hygienou a tam musíš začať tým, že ovocie zelenina majú svoje priestory, mäsové výrobky svoje, mliečne a syrové výrobky každé zvlášť. Takže nie, toto sa ozaj nedá robiť v garáži. Ty nemôžeš mať v jednej miestnosti všetko.
Máš urobený podnikateľský plán? Určite nie. Ak by si mala, tak by si už dávno vedela, že toto je absolútne nereálny nápad - od nákladov, cez nevyhovujúci priestor po konkurenciu, ktorú sama z domu a bez mega nákladov nevieš preskočiť. Takže, ako som písala pred chvíľou v inej diskusii, rada podporím každého, kto chce podnikať. Ale nie každý podnikateľský nápad je realizovateľný a ono sa dosť aj na základe toho nápadu dá odhadnúť schopnosť podnikania. Toto nie je cesta.
Nemôžeš mať v garáži potraviny na jednej kope. Všetko musí mať zvlášť priestor. Zelenina, pečivo, mäso, trvanlivé potraviny to všetko oddelené.
Priestor musí mať povolenie to nieje ako predajňa.
Ako ťa vôbec napadol tento podnikateľský plán? Dosť nereálne a to nejdem písať o konkurencii ktorá existuje. Také ceny nikdy mať nebudeš. Pohybujem sa už roky v tomto biznise, poznám nákupné ceny a toto nemáš šancu.

Neviem ci je to šťastný nápad. Potravin je mrte. Hygiena ta zlyncuje. Najprv si to zisti, ako musíš mat uskladnené potraviny. A ake bude mať v tom sklade? Neviem si to predstaviť. Kto si bude od teba objednávať? Ako? Eshop?