icon

Koľko zarábate na hodinu pri práci na živnosť?

Včera o 17:36

Ahojte tí ktorí pracujete na živnosť koľko máte cca na hodinu? Zvažujem ísť na živnosť Ďakujem

anonym_758d96
Včera o 17:46

Čo? Na akú hodinu? Za akú prácu?
🙈

anonym_4fa96c
Včera o 18:11

Ved si vypytas kolko ty chces, podla nakladov a druhu prace, co robis.

anonym_dcc439
Včera o 18:11

@anonym_autor mám fix z agentúry + 3 bokovky. Keď to zrátam je to tak 20-25€/hodina. Keby som nemala bokovky, tak pracujem iba ako zamestnanec a nijak inak, lebo si potom zaujímavý terč pre daňový úrad.

mmonika
Včera o 18:16

@anonym_autor však ty musiš vediet aká je cena tovjej práce.+ čas ktorý stráviš nad prácou.. Alebo ako sa hýbu ceny v tvojom odvetví.. Niekto može mať cca 15 eur na hodinu , iný 100 eur.

autor
Včera o 18:54
@anonym_758d96

Čo? Na akú hodinu? Za akú prácu?
🙈

@anonym_758d96 oplati sa ísť za 12eur na hodinu na živnosť?

anonym_e9fb06
Včera o 19:46

Prosim Ta, to ides robit co na zivnost?

Precitaj si prve, co vyplula AI:
Podla mna ides robit nieco, co by si mala robit normalne na zmluvu, ale zamesrnavatel spekuluje...

Závislá práca je podľa Zákonníka práce (§1 ods. 2) činnosť vykonávaná osobne vo vzťahu nadriadenosti zamestnávateľa a podriadenosti zamestnanca, podľa pokynov zamestnávateľa, v jeho mene, za mzdu a v pracovnom čase. Od 1. 1. 2026 sa definícia sprísňuje a vypúšťa sa nutnosť určenia pracovného času zamestnávateľom, čo má obmedziť „švarcsystém“.
Kľúčové znaky závislej práce:
Subordinácia: Vzťah nadriadenosti a podriadenosti.
Osobný výkon: Prácu vykonáva fyzická osoba osobne.
Pokyny: Práca sa riadi pokynmi zamestnávateľa.
Meno zamestnávateľa: Činnosť sa vykonáva v mene zamestnávateľa.
Odmena: Práca je vykonávaná za mzdu alebo odmenu.
Odlíšenie od živnosti (švarcsystém):
Ak činnosť vykazuje uvedené znaky, musí byť uzatvorený pracovnoprávny vzťah (pracovná zmluva, dohoda), nie zmluva so živnostníkom. Skrývanie závislej práce za živnosť sa považuje za nelegálne zamestnávanie, za čo hrozia vysoké pokuty, pričom od roku 2026 sa kontrola zameriava na podstatu práce, nie len na časovú flexibilitu.

anonym_e8c263
Včera o 20:35
@anonym_autor

@anonym_758d96 oplati sa ísť za 12eur na hodinu na živnosť?

@anonym_autor predstav si, moja bývalá šefka platila rozne podľa projektov ale priemer vyšiel 5 eur/h pred pár rokmi