icon

Oplatí sa otvoriť eshop s detským oblečením?

art1991
Dnes o 17:45

Ahojte, dlho sa pohrávam s myšlienkou vlastného eshopu s detským oblečením, časom možno aj kamennú predajňu. Mám nejakú víziu, som tomu veľmi naklonená.
Ak sa tu nájde niekto, kto si prešiel niečím podobným viete mi napísať pre a proti? Či sa to oplatí, či mam do toho ísť a investovať moje našetrené financie?
Ďakujem za úprimnosť a aj kritiku.

Želám pekný večer.

anonym_d649e1
•
Dnes o 17:57

@art1991 Podľa mňa nie, mali sme aj u nás na sídlisku malý, krásny obchodík s detským netuctovým oblečením a neviem či rok vydržal 😥

nattyond
•
Dnes o 18:01

Možno budem niektorými mamičkami skritizovaná, ale ako mama 2 ročného chalana, ktorý za deň umaže aj 3 tepláky a 2 tričká, lebo pieskovisko, jedlo, atď, nie som ochotná kupovať drahé detské oblečenie, čo teda v takýchto menších obchodoch býva. Priplatím si len za funkčné oblečenie na jeseň a zimu, ostatné som úplne OK so Sinsay, Pepco, Tesco, HMko, C&A. Plus rataj aj s tým, že pôrodnosť klesá, takže menej a menej zákazníkov. Do toho ešte Vinted, kde je halda detského oblečenia, lebo každý sa chce toho zbaviť. Ak by si chcela preraziť, muselo by to byt niečo výnimočné, pripadne by si musela mať veľký mediálny výtlak na soc. Sieťach.

muchotrafka298
•
Dnes o 18:04

Dopredu odsudene na zanik. Detskeho oblecenia su tony a nikto to nechce, lebo to vie zohnat za lacno, z druhej ruky, na bazaroch aj uplne nove. A tie drahe by Ti kto kupoval? Jedna znama byvala tenistka mala v BA obchod s luxusnym detskym tovarom a uz ho zavrela. Preco asi? A ona nemala nudzu o peniaze, ze vedela dat do priestoru, tovaru. Z coho to chces financovat? Vies kolko stoja prenajmy a zriadenie prevadzky? V tovare budes mat tisice a ked sa to nebude predavat co s tym urobis? Budes po par EUR predavat, ked sa toho budes potrebovat zbavit? A nie, nespoliehaj sa na to, ze to pokupia tvoji kamarati,znami,kolegovia, rodina. Nekupia si u teba za plne ceny nic.

anonym_fe72ef
•
Dnes o 18:06

Zlý nápad

Detského oblečenia je mrte, ale že mrte. Lacné, všade dostupné.

zuzubb007
•
Dnes o 18:12

Veľmi zlý nápad, vydržíš možno tak tri mesiace a koniec, toľko lacných obchodov je, že ďalší naozaj netreba, to je už dopredu odsúdené na zánik, ak nebudeš predávať veci po 5eur

anonym_b90992
•
Dnes o 18:18

U nas taky je a funguje uz dlho 🙂 maju naozaj krasne, kvalitne a netuctove oblecenie

anonym_2439f6
•
Dnes o 18:21
@anonym_fe72ef

Zlý nápad

Detského oblečenia je mrte, ale že mrte. Lacné, všade dostupné.

@anonym_fe72ef a už ani zadarmo nikto nechce

anonym_2439f6
•
Dnes o 18:21
@zuzubb007

Veľmi zlý nápad, vydržíš možno tak tri mesiace a koniec, toľko lacných obchodov je, že ďalší naozaj netreba, to je už dopredu odsúdené na zánik, ak nebudeš predávať veci po 5eur

@zuzubb007 mojej kamoške aj detský sekáč skrachoval. A to mala fakt krásne veci

wolf_
•
Dnes o 18:27

Ktovie. Ak by to malo byť "len" o otvorím si/založím eshop, kupujte, tak súhlasím, že veľmi pravdepodobný zánik/živorenie.
Ak je za tým ale aj hlbšia vízia - odlišnosť od konkurencie, výborná marketingová stratégia (kam spadá veľmi široké spektrum vecí), atď. tak úplne v pohode by som si za tým išla a nenechala sa odradiť 🙂

zuzubb007
•
Dnes o 18:27
@anonym_2439f6

@zuzubb007 mojej kamoške aj detský sekáč skrachoval. A to mala fakt krásne veci

@anonym_2439f6 sa nečudujem ja detské veci buď darujem, alebo dám na handru

beata_k
•
Dnes o 18:29

@art1991 Mas predstavu kolko by si musela vrazit do reklamy aby sa o tebe vobec niekto na internete dozvedel?

totatimeka
•
Dnes o 18:43

Súhlasím s komentármi vyššie. Toho detského oblečenia je toľko že by si musela mať fakt niečo extra... Ja pracujem vo firme ktorá má viac e-shopov a máme aj eshop s detskými vecami ale skôr hračky a detské potreby a čo počúvam kolegyne tak mamičky sú dosť náročné zákazníčky väčšinou 😅
Ak chceš ísť týmto smerom detských veci tak ja by som sa zamerala na topánky s kamennou predajňou lebo skôr si myslím že mamičky investujú do nových kvalitných topánok 😊

anonym_f50b81
•
Dnes o 19:03

@art1991 Predstava je to pekna ale realita bude horsia. Na to aby si bola uspesna musis ponukat nieco co na trhu nie je. Proste prist s niecim vynimocnym. Ak mas na mysli ze nakupis nejake bezne pekne veci z nejakeho velkoskladu a budes aj lacnejsie predavat, tak nesla by som do toho lebo je tu kopa retazcov, doslova tony oblecenia a ty nemozes konkurovat Pepcu, Sinsay, F&F, Primark, kde su bezne ceny par eur a vo vypredajoch doslova jak zadarmo. A ludia radsej nakupia u nich ako v nejakom neznamom novom eshope, zvlast, ked sa bude jednat o podobny tovar. Musel by to byt nejaky specificky tovar ale zas pokial to nebude pre beznu spotrebu, tak kolko ze by si uz toho predala. Toto by bol super podnikatelsky plan v 90-tych rokoch ked tu nic nebolo, ludia kupovali v trzniciach a u cinanov ale v dnesnej dobe tazko. Uz tu bola tema aj o zalozeni sekaca, detto odsudene na zanik. Ale tak ked ti nebude vadit aj pripadny neuspech, tak to skus.

anonym_1ef03a
•
Dnes o 19:56

Za usetrene peniaze chod radsej na dovolenku.

anonym_c75547
•
Dnes o 20:08

Ak nie si velmi specializovana na nieco, po com je realna zhanka, tak sa to v dnesnej dobe a hlavne na slovensku fakt neoplati.

anonym_bbe308
•
Dnes o 20:16

@art1991 pracujem už 20r v predajni s detským tovarom. Od oblečenia, hračky, kočíky, nábytok. Za 20r mojej praxe v tej istej firme za ostatné 2 roky veľmi cítiť pokles firiem, od ktorých sme nakupovali. Nejde ani tak o to, že by sme nechceli, ale už skoro nemáme čo. Všetky tie veľké firmy, dodávatelia skrachovali. Pár sa ich drží, ale mám pocit, že pár rokov majú už len to isté. Dokonca už aj Poliaci, čo sa niekedy dalo od nich nakúpiť dobrý a aj kvalitný tovar, skončili. Takže za mňa neodporúčam. Jedine že budeš šiť a predávať vlastnú značku.

anonym_34aa40
•
Dnes o 20:59
@anonym_1ef03a

Za usetrene peniaze chod radsej na dovolenku.

@anonym_1ef03a za usetrene si moze kupit ostrov 🙂 🙂

otvorit kamenny obchod s tak prachobycajou vecou - to zozerie peniaze ako Lada benzinu...