Oplatí sa pracovať na živnosť vo firme Adlo?
Dobrý deň pracovali ste niekto vo firme Adlo? Ako to je s tou pracou na zivnost? Oplatí sa to ?
Takáto práca na živnosť nie je v súlade zo zákonom, ani sa neoplatí
@anonym_dd7027 ako viete ? Pracovali ste tam či podľa čoho sudite?
@anonym_autor Nepracovala, prečítaj si niečo o švarcsystéme
@anonym_autor Pracovat pro jednu firmu na živnost je nezákonné, už to tu je napsané výše.
@anonym_dd7027 už je zakázané robiť na živnosť, to odkedy? To som ani nevedela
@anonym_autor Pracovat pro jednu firmu na živnost je nezákonné, už to tu je napsané výše.
@anonym_dd7027
@anonym_cfba10 vyrabaju dvere a montuju ich. ak bude mat zivnost, moze to robit pre nich, pre hocikoho, aj nerobit ak nebude chciet. nie je to zavisla cinnost. bezne zivnostnici pracuju napr. pre stavebne firmy.
@anonym_7bb3f1 nemôžeš robit na szoč len pre jednu firmu alebo odberatela, pokial máš iné zákazky a odberatelov je to v poriadku
je presne definovane treba si naštudovat ...
@anonym_7bb3f1 uz davno a chodia aj velke kontroly a pytaju zmluvy,nie ziv.list,ak budes mat iba zivn.list dostanes aj ty pokutu aj zamestnavatel.
@anonym_dd7027
@anonym_cfba10 vyrabaju dvere a montuju ich. ak bude mat zivnost, moze to robit pre nich, pre hocikoho, aj nerobit ak nebude chciet. nie je to zavisla cinnost. bezne zivnostnici pracuju napr. pre stavebne firmy.
@anonym_883a3b má pravdu,
je to už upravené, robia sa kontroly ...
však si to over
@anonym_7bb3f1 uz davno a chodia aj velke kontroly a pytaju zmluvy,nie ziv.list,ak budes mat iba zivn.list dostanes aj ty pokutu aj zamestnavatel.
@anonym_10c7d9 presne tak, ked sa im to nezda prebehnu aj učtovnictvo alebo urobia kontrolu hlbšiu .. však to nie je tažké dokazat či tam je len 1
Zavislu pracu charakterizuje viacero veci. Bez toho, aby ste videli zmluvu, podmienky, sposob spoluprace a podobne, tvrdit, ze je to svarcsystem je hruba neznalost. A predpokladam, ze mnohe len opisujete odpovede z inych tem.
@anonym_883a3b má pravdu,
je to už upravené, robia sa kontroly ...
však si to over
@sara07 nemusim si overovat. niektore prace nie su zavisle aj ked sa to tebe moze zdat. monter dveri nemusi byt zavisly. moze montovat dvere pre dalsich 10 firiem. napr. kurieri robia na zivnost a nie su zavisli. robotnici na stavbach. a mnoho dalsich.
@anonym_7bb3f1 nemôžeš robit na szoč len pre jednu firmu alebo odberatela, pokial máš iné zákazky a odberatelov je to v poriadku
je presne definovane treba si naštudovat ...
@sara07 no študovať to určite nebudem, ale viem ze na živnosť pracuje plno ludi. Takže tak.
@anonym_7bb3f1 odjakziva, len teraz sa to konečne prisnejsie kontroluje