Podnikanie v oblasti záhradníctva: Kto má skúsenosti?
Ahojte 🙂
Prosim vams ak tu niekto podnika v zahradnicte mala by som par otazok 🙂
@nika123o co konkretne Ta zaujima?
@sashka22 s manzelom podnikame v tejto oblasti ale nie tak ze mame predajnu ale robime ludom zahrady ... Mame prilezitost otvorit si vlastne zahradnictvo ako predajnu ale samozrejme mame aj obavy ci to zvladneme. Ako to byva na jar ? Co ludia najviac kupuju? A hlavne ake trzby si dokaze zahradnictvo zarobit... Oplati sa to dnes?
@sashka22 s manzelom podnikame v tejto oblasti ale nie tak ze mame predajnu ale robime ludom zahrady ... Mame prilezitost otvorit si vlastne zahradnictvo ako predajnu ale samozrejme mame aj obavy ci to zvladneme. Ako to byva na jar ? Co ludia najviac kupuju? A hlavne ake trzby si dokaze zahradnictvo zarobit... Oplati sa to dnes?
@nika123o nepodnikám, ale napíšem ti, že ja milujem záhradníctvo 😁 niekto kabelky, ja " buriny ". Keď nastane jar tak súrne potrebujem x rastliniek . Každý rok, lebo mne všetko skape, takže ja som výborný zákazník, stály. Potom planty. Sama si nepredpestovávam nič, všetko kupujem. Rajčiny,papriky,melóny,cuketu,uhorky- toto každý rok.
Toto kúpim v lokálnom záhradníctve, a také väčšie veci - maliny, hurmikaki, ríbezle, egreše, figovník atď to máme z Plantexu.
@nika123o záhradníctvo, ak by som mala priestor by som si hneď spravila.Je to celoročny dobrý biznis.Jar je najlepšia planty, hlina, kvety, trvalky, letničky, jeseň smútočné vence, jesenné dekorácie, zima vianočné stromčeky, ikebany do bytu.Nase kvetinárstvo v satelite má zatvorené iba január, február a v polovici marca otvárajú.Aj si sami pestujú na konci kvetinárstvo hlavne stromčeky, ihličnany.u nás je jeden problém a to zamestnanci majiteľ okrem toho robí trávniky, a veľké zákazky po celom SK.je záhradník a o záhradníctvo sa stará žena a predavačky.U nás v dedine je pán, ktorý si v záhrade sadi trvalky má aj eshop a celkom sa mu darí.Ma ceny výrazne nižšie ako záhradníctvo stará sa o to sám v dvoch dňoch v týždni sa dá prísť osobne
@nika123o to si polozila tak vseobecne otázku, ja nepoznam priamu konkurenciu v Tvojom okoli, ani kupnu silu obyvatelov/potencialnych zakaznikov. Ak sa pohybujete v tejto oblasti a ovladate pomologie a starostlivosti rastlin, bude to velka výhoda a ludia zacnu k Vam chodit po pomoc. Pri zahradnictve urcite ratajte aj s vydajom na vykurovany sklenik, pre pripad,ze budete chciet predavat planty. Niekto tu este spominal vianocne stromceky, pri tych pozor...uz v kazdom vacsom meste otvoria vianocnu dedinku, kde si ludia chodia vyberat strom. Je velka sanca, ze Vam to zostane na pľaci uschnuté.
@nika123o záhradníctvo, ak by som mala priestor by som si hneď spravila.Je to celoročny dobrý biznis.Jar je najlepšia planty, hlina, kvety, trvalky, letničky, jeseň smútočné vence, jesenné dekorácie, zima vianočné stromčeky, ikebany do bytu.Nase kvetinárstvo v satelite má zatvorené iba január, február a v polovici marca otvárajú.Aj si sami pestujú na konci kvetinárstvo hlavne stromčeky, ihličnany.u nás je jeden problém a to zamestnanci majiteľ okrem toho robí trávniky, a veľké zákazky po celom SK.je záhradník a o záhradníctvo sa stará žena a predavačky.U nás v dedine je pán, ktorý si v záhrade sadi trvalky má aj eshop a celkom sa mu darí.Ma ceny výrazne nižšie ako záhradníctvo stará sa o to sám v dvoch dňoch v týždni sa dá prísť osobne
@anonym_51d834 tak my mame moznost na dobry plac za dobru cenu na prenajom ... Cize asi do toho pojdeme. Rastlinam sa rozumieme aj starostlivosti o rastliny....

@nika123o co konkretne Ta zaujima?