Práca z domu v call centre: Ako získať flexibilitu?
Ahojte. Pracujete niekto z domu ako operátor? Či už pre mobilného operatora, nejaký eshop alebo čokoľvek iné.
Je takáto práca, kde dostanem laptop a budem tak moct pracovať z rôznych miest mimo domu?
Aktuálne pracujem na home office pre jednu spoločnosť, nechcem špecifikovať pre objektívnosť situácie. Mám firemný PC a teda musím pracovať vyslovene z jedného miesta. Netvrdím, že je to problém, no laptop by bol určite väčšou výhodou- často cestujeme a musím si brat voľno, keby mám laptop, odpracujem si plnohodnotne aj na mieste mimo domu.
Uvažujem ale o zmene prace nakoľko konkrétne tu je to veľmi náročné. Vyhovovala by mi viac zrejme Slovenska firma resp. Menšia ako táto medzinárodná, kde zorientovaní sa v takom množstve informácii, procesov a všetkého je asi nad moje sily. Ten tlak začína byt neúnosny a to ani nejak nepociťujem primárne to, že komunikujem so zákazníkmi. Táto práca by ma aj bavila, no hľadám niečo, kde to bude všetko jednoduchšie. Naozaj len niekomu zavolať, niečo ponúknuť, prípadne spracovať požiadavku v jednom systéme, nie 20tich .
Ďakujem za vaše skúsenosti, ak ma niekto takúto prácu a vie mi poradiť. Pretože sa cítim, že som ostarla tak o 15 rokov.
Dcéra robí v call centre a súhlasím s názorom vyššie. Ešte aj wc si musí kliknúť v systéme, takže tak.
@anonym_autor Co myslis pod pojmom flexibilita? Vyslovene to, ze mozes robit aj z ineho mesta? U nas sa to sice da, ale robis od-do, nemas casovu flexibilitu. A urcite sa to neda robit z kaviarne ci vlaku 😅. A odporucam mat k notebooku aj monitor.. Ja som mala oci odpalene pocas korony ked som cez dva mesiace robila na malom monitore. A robim tiež s viacerymi systemami, nie je to len o jednom.

Väčšina call centier funguje na báze, že chodíš do officu a môžeš robiť aj z domu. Na laptop to nie je, ja mám monitor a laptop, ale chcem dva monitory. Potrebujem aj klávecnicu riadnu, plus myš. Nie je to práca na cestovanie, jednoducho nedá sa to robiť odkiaľkoľvek, potrebuješ kľud, ticho, zákazník počuje čokoľvek za tebou a je to maximálne neprofesionálne ak si niekde mimo (vonku, v kaviarni apd). Ak si v systéme automatického režimu, tak ti chodia hovory jeden za druhým, jedného zákazníka ukončíš a už ti zvoní ďalší a systém ho dvihne a prepojí. Na každom riadnom call centre máš otvorených xy systémov. Ja mám intranet, web stránku, CRM systém, manuály, produktové karty, aktuálne cenníky, naraz zapisuješ do dvoch - do troch súčasne. Pri tom ako riešiš zákazníka si štdujuješ jeho produkty a riešiš, čo mu ponúkneš. Po pracovnej dobe niekedy zostaneš, aby si dorobila veci, čo si v automate nestihla.