Registrácia na finančnú správu bez eI😨 Ako na to?
Čaute, od Septembra 2025 mam otvorenú živnosť, idem riešiť prvé daňové priznanie a mam v tom strašný chaos :D účtovníčka (kamošova mama) povedala že to zamňa spraví ale že mi treba prihlasovacie údaje do portálu finančnej správy, chcel som sa tam zaregistrovať (alebo už len prihlásiť neviem ako to je pri živnosti) online pomocou eID no nemám BOK kód takže to nešlo, niekde som videl že keď prídem priamo na daňový úrad a vyplním nejaký registračný formulár alebo čo tak mi tam rovno pridelia ID a heslo na prihlásenie do finančnej správy, máte s tým niekto skúsenosti? :D sorry možno sa pýtam hlúposti ale fakt s tým nemám žiadne skúsenosti
Potom je aj možnosť je splnomocniť účtovníčku aby všetko spravila za klienta
@aalexxx888 pletieš jablká s hruškami sorry
máš elektronický OP a bok nie? Máš ho vôbec aktivovaný? Pozor po čase to je el.op neplatný
Lebo tak ti ID a heslo netreba.
Pri podávaní žiadosti na FS sú dve možnosti buď ID alebo eID, iba spôsoby sa daju žiadať z pohodlia domova/kancelárie.
Pokyny ti prídu na mail. Podľa toho treba postupovať
aha okej takže keď sa FS zaregistrujem online podľa registračného formulára tak sa dostanem k ID a heslu na prihlásenie aj z pohodlia domova?
Registrácia áno. Ale zvyšok bude pekne napísané v maily od FS. Už pri registrácii sa zadáva heslo.
(Ale toto mala pani účtovníčka ovládať)
Podľa pokynov v maily, treba vyplniť dohodou o elektronickej komunikácii s FS, na základe ktorého na registri overia žiadateľa podľa OP a pridelia ID.

@aalexxx888 pletieš jablká s hruškami sorry
máš elektronický OP a bok nie? Máš ho vôbec aktivovaný? Pozor po čase to je el.op neplatný
Lebo tak ti ID a heslo netreba.
Pri podávaní žiadosti na FS sú dve možnosti buď ID alebo eID, iba spôsoby sa daju žiadať z pohodlia domova/kancelárie.
Pokyny ti prídu na mail. Podľa toho treba postupovať