icon

14 mesačný synček ešte sám nebehá

ocko78
25. okt 2012

ahojte kocky..poradte ako 14 mesacne babo motivovat aby sa same pustilo behat..???....bezka iba za dve rucky...ked mu druhu odmietnem dat sekne sa a jednoducho nejde dalej alebo sa ritkou oprie o mna a mrauci kym mu nedam aj druhu , ked si ho z manzelom chceme pustat aby behal od jedneho k druhemu mrauci kym ho nechyti jeden z nas kym neciti istotu sa nepusti

Strana
z2
kivinka
30. okt 2012

kazde dieta zacne behat inokedy, nema zmysel porovnavat. tiez by som sa snazila ho co najmenej vodit za ruky, stvornozkovanie je super na chrbticu, ale viem ze sa to lahsie radi ako realizuje. a uplne chapem ze sa uz nevies dockat, kedy sa rozbehne sam 🙂

kay2s2
31. okt 2012

ked bude pripraveny,sam sa pusti, motivuj, trenuj, ale nenut... Ak chces, aby sa ta drzal len 1 rukou, skus mu do druhej dat nejaku hracku. On potrebuje mat pocit, ze sa niecoho drzi. Nas sa zacal pustat v 15 mesiacoch, najskor chodil popri ohradke, drzal sa 2 rukami, potom sa 1 pustil a potom sa sam pustil aj tou jednou rukou. Chodil popri ohradke a ked potreboval, tak sa pridrzal a siel takto dalej. Trvalo mu to asi mesiac. 🙂 Este jedna vec, najskor sa naucil chodit a az 2 tyzdne nato vedel sam stat :D

biancarv
31. okt 2012

@ocko78 môj syn začal chodiť až ako 14 mesačný sám a vôbec som to nijako neriešila, proste to prišlo z ničoho nič a pustil śa sám v obývačke a bolo to 😉 nestresuj a užívaj si bábo

ocko78
autor
31. okt 2012

vdaka babulky za vsetky skusenosti 🙂)

arieska
15. apr 2013

my sme si mysleli, že ten náš tiež nikdy nezačne, až potom mu manžel povedal (zo srandy, veď také dieťa to ešte nechápe)...ak sa nenaučíš chodiť, nejdeš na dovolenku k moru...presne mesiac pred začatím dovolenky začal chodiť, takže do dovolenky už bol skúsený "chodič"...a to sme mali 15,5 mesiaca

lenkasalayova
15. apr 2013

Ja som tu tiež nedávno písala, že môj synček ešte nechodí. Bude mať čoskoro 17 mesiacov. Mamičky ma ukľudnili, že je v norme ak 16 mesačné dieťa ešte nechodí samo. A Tvoj synček sa aspoň chytí nábytku a tak precupká, alebo?

Strana
z2