icon

2,5-ročná dcéra nevie rozprávať

5. feb 2023

Ahojte, mam 2,5 rocnu dceru, ktora nerozprava.
Chodime na logopediu, logopedka s nou krasne pracuje chyta sa ale aj tak uz mam absolutnu depresiu z toho, ze stale nevie hovorit…
Ked vidim niektore mladsie deti skladat vety a normalne komunikovat chce sa mi plakat.
Stale len hm hm hm cely den dookola, proste sa opustam a chyta ma uz aj zlost na nu. Neopakuje, mam pocit, ze je to cele zle.
Kazdy mi hovori, ze v skolke sa rozrecni ale aj z toho mam hrozu, ze co tam bude robit ked nevie rozpravat. Deti jej nebudu rozumiet ako sa budu hrat?
Citame si, rozpravam jej od rana do vecera ale aj to je frustrujuce ked je to ako keby som sa rozpravala sama so sebou.
Existuje nieco ako jej pomoct? Myslite, ze moze nehovorit poriadne aj ked pojde napriklad do skoly?

Strana
z2
autor
Včera o 07:52
@lienka951

@anonym_autor dobry den citam vas prispevok nakolko je starsi zaujima ma ako ste sa posunuli nakolko momentalne riesim presne to iste s dcerkou 2,5 rocnou

@lienka951 dobry den. Rozrospravala sa postupne. Skolka velmi pomohla si myslim a dnes rozprava pekne cisto. Nic jej nechyba. Som rada, ze sme chodili na tu logopediu vela tipov mi dala vzdy ako komunikovat. V mojom okoli mi vraveli, ze to skoro riesim ale dnes ked vidim jej kamaratov tak rozprava najkrajsie.

lienka951
Včera o 11:14
@anonym_autor

@lienka951 dobry den. Rozrospravala sa postupne. Skolka velmi pomohla si myslim a dnes rozprava pekne cisto. Nic jej nechyba. Som rada, ze sme chodili na tu logopediu vela tipov mi dala vzdy ako komunikovat. V mojom okoli mi vraveli, ze to skoro riesim ale dnes ked vidim jej kamaratov tak rozprava najkrajsie.

@anonym_autor ja som bola s malou u Logo minuly tyzden kedze mi prislo ze jo od inych deti dost pozadu(moj odhad tak 8m) ale pomaly sa chyta ale pomaly,tiez mi hovoria ze je skoro na logo ale mne to nepride,myslim ze kazdy pozna svoje dieta a vie odhadnut situaciu,budem s nou chodit nadalej a verim ze sa to zlepsi,skolka urcite pomoze ale ta bude az v Sep

Strana
z2