icon

20 mesačný syn sa skrýva, keď ide kakať

jankaferancova
14. okt 2012

Ahojte maminky,potrebujem poradiť.Svojho 20 mes.syna už učím na nočník,ešte sme v takej prípravnej fáze,do nočníka sa pekne vyciká,ešte sa síce nevie pýtať,musím ho tam dávať sama,ale snáď sa dostaneme aj tam,no problém je v tom,že keď ide kakať tak sa musí skryť napríklad pod stôl či pod posteľ,proste na miesta kde sa len veľmi tažko za ním dostanem,ja už viem kedy sa chystá kakať,keď mu chcem dať dole plienku,tak vystrája,plače,nechce ju dať dole.už sme mali nočník aj pod stolom pár krát sa tam aj pekne vykakal,ale nechcem aby to bolo tak,že keď kakať tak len schovaný a poviem Vám nieje to bohviečo keď sa mám tam za ním krčiť aj s nočníkom Smile nepoznáte nejakú fintu ako sa s tým popasovať?Aj Vaše detičky potrebujú súkromie?Alebo je ešte nezrelý na nočník??? Ďakujem Vám rady

bambina1009
14. okt 2012

@jankaferancova presne toto máme za sebou, aj môj syn toto robil, skryl sa za záclonu alebo záves, a keď som ho pri kakaní vyrušila, proste prestal kakať, a trvalo aj dva dni, kým zasa tlačil. U nás to bolo spojené s ťažkým kakaním, mal veľmi tvrdú stolicu a asi to bolelo, preto to skrývanie. Potom si postupne zvykol, že niekto bol priňom a silno ho držal, a veru dlho trvalo kým z toho vyrástol. Tak vám držíme palce

koralinka
14. okt 2012

ťažko povedať či je nezrelý moja sa pýtala kakať od 12 mes - došla za mnou a začala akože tlačiť - pekne počkala na nočník a bolo to trvalo asi 2 mesiace a teraz ja neviem prečo už mesiac zasa kaka do plienky - upozornujem že som ju nijak nenutila ani predtým alebo ,,neučila" proste som ju davala od pol roka na nočník pred kupanim a nejak to šlo a teraz sa tiež schová a vykaka do plienky - nijak to ešte neriešim má len 15 mes - ona nerobí scény ked ju tam idem dat ked ju vyruším dokaka na nočníku nie su scény ani nič ale nechápem prečo zasa začala do plienky

skús ho dať kakať už na záchod na ten podsedák - že je už akože velký chlap - ja ked mala nechce dať čiapku alebo nejaké oblečko tak ju nablaznim že je modelka a hýkam nad nou že je čača a tak tak skús hýkat :P ked pôjde kakat - aspon na moju tak platí

luciferkax
14. okt 2012

Na tvojom mieste by som to pár dní, týždnov, neriešila, nech kaká schovaný, aby si na neho veľmi netlačila... môj to robil tiež, potom podrástol, tak som ho dala sadnúť na nočník a odišla 🙂 musel byť sám, rteda, doteraz musí 😲 😲

akina20
14. okt 2012

Moja neter takto kakala do 3och rokov, na cikanie sa pýtala, na kakanie si sama prišla vypýtať plienku. A to od 2,5 roka chodila do škôlky a vždy hneď ako prišla domov chcela plienku, schovala sa do izbičky a kakala. Moje deti našťastie takýto problém nemali, ale keď dcérka v 21 mesiacoch skončila s plienkami zo dňa na deň (odmietala si dať plienku aj na noc), nastal problém s kakaním, držala 3-4dni a potom s plačom kakala tak kým jej to nevyšlo doslova samé. Náš druhý drobec je od 18mesiacov bez plienky a zvládol to úplne na parádu.
Ja by som to nijak neriešila, jednoducho keď sa mu lepšie kaká do plienky, nech tam kaká, žiadne nasilu. Sám z toho vyrastie. Akurát si privodí problémy s kakaním. U každého dieťatka je to inak 🙂

jkadankova
14. okt 2012

Presne to robil aj môj syn 🙂 A to mal už 2 roky. Schoval sa a len som videla ten neprítomný pohľad, hneď som vedela, ktorá bije 🙂 Pravidelne to robil aj vonku, presne na jednom mieste, schoval sa za múrik a bolo - asi 10 metrov od nášho bytu a podotýkam - hneď ako sme vyšli von :D U nás nočník veľmi nefungoval, chytil sa cikaním aj kakaním na veľký záchod. Nechaj mu čas ešte. Či má plienku, či nemá, proste ho prezleč, umy, buď na to pripravená. Či dnu, či von. Nekrič naňho (aj keď viem, že to môže byť občas na nervy), vysvetli, že sa má pýtať a ide sa ďalej. Myslím, že kým zmaturuje, už bude vedieť, kde sa chodí na potrebu ;) Trpezlivosť prajem.

dadka232
14. okt 2012

Mne to robil aj syn aj dcéra...syn dlhšie obdobie, dcéra kratšie, tá to všetko rýchlejšie pochopila 🙂 Chce to len čas a vela trpezlivosti, to prejde po čase, len treba vela, vela vysvetlovať dookola a hlavne vela chváliť, ked sa mu náhodou zadarí aj do nočníka. Nám ked sa podarilo do nočníka, tak sme tlieskali, tancovali od radosti okolo nočníka a to sa deťom páči, boli na seba ohromne hrdí 🙂 Vela trpezlivosti prajem 😉

sante81
15. okt 2012

@jankaferancova nechaj ho tak, zvládnite najprv cikanie a postupne príde na to ze aj kakat treba do wc. automaticky dieta ked začne zadrzovat cikanie- prestane vedome aj kakat. u nas sme bojovali 3 mes čo nekakal vôbec, potom kakal iba počas spánku do plienky, a potom iba do plienky ale musel byt v izbe sám. trvalo mi to asi rok ho naučit na záchod. čím viac budes tlačit na pilu, bude vám to dlhsie trvat. a nezabudni vzdy vychválit, aky je sikovny ked sa vyciká.

rainbow0508
15. okt 2012

Aj my sme mali tento problem. Na cikanie sme ho dostali v pohode...doniesol si aj sam nocnik, naucil sa dat si dolu plienku, ale ked chcel kakat, tak nejaky cas len do plienky a schovany...za skrinou, v rohu tak, aby ho nik nevidel. To sme uz vedeli, ktora bije 🙂 . A ked sme skusali dat plienku dolu a ist kakat na nocnik, bolo to s krikom, placom...a vacsinou sa nepodarilo ho "ukecat". Chlapci su v tomto trosku svojskejsi ako dievcata. Takze sa priklanam k nazoru @luciferkax @jkadankova @sante81 a tiez tvrdim, daj mu cas, netlac na neho. Spokojne ho uc len cikat na nocnik, ci zachodik, ale to kakanie mu este dopraj do plienky....on si najde moment, kedy zacne s kakanim aj do nocnika. Nie je to ziadna tragedia. Bud pokojna 😉

vendi77
15. okt 2012

@jankaferancova ahoj janka, my sme mali to isté a urobila som podľa mňa jednu veľkú chybu s tým že som ho stále vyrušovala pri kakaní a nočníkom... dávala som mu dole plienku a rýchlo na nočník , dospelo to tam, že mi malý prestal kakať..... niekedy vydržal aj tri dni zadržiavať, a ked to na neho prišo, rýchlo si sadol na zem a zatlačoval naspäť kaku do riťky_ tak sa vyjadroval. darmo som mu vysvetlovala dookola že to sa nesnie, že nech sa pekne vykaká, lebo ho bude bolieť bruško, nič nepomáhalo, po troch dnoch sa už stolica nedá úplne zadržať, tak si špinil do slipov aj 5 krát za deň. len toľko koľko nezadržal..... a toto prebiehalo všade, nielen doma, aj v obchode sa skryl za regále a sedel na zemi a zatlačoval, čo ale vyzeralo akoby kakal... takže o pohoršené pohľady som mala postarané.... niekedy bolo aj také, že sa nevykakal vôbec 4 dni, bolo už že so zúfalstva som mu už tú plienku dala, nech sa teda vykaká do nej, lebo už sa veľmi trápil, bol strašne nervózny, doslova už kopal do steny.... dočitala som sa, že ked deti zadržujú stolicu, hrubne im hrubé črevo pri zvierači a oni potom majú problém sa vykakať lebo stolica je hrubá.... no, milionkrát som oľutovala moju snahu, naučiť ho na nočník kakať skôr než on sám bol na to vyzretý... moja sestra má dvoch chlapcov, aj oni to robili, ona to vôbec neriešila keď si pýtali plienku dala im ju....a pekne sami začali kakať do nočníka okolo dva a pol roka. môj syn si sám začal sadať na nočník kakať ako tri a pol ročný, dovtedy sme sa trápili.... verím, že keby to nechám celé na neho , tak začne aj skôr. no a samozrejme aj škôlka pomôže 🙂

jankaferancova
autor
15. okt 2012

@vendi77 dakujem za uzitocnu radu,urcite na neho tlacit nebudem a radsej si pockam nech sa sam pre ten nocnik rozhodne.urcite mi to nestoji za to,aby sa mu pomaly vyprazdnovanie zastavilo.Dakujem este raz 😉

jankaferancova
autor
15. okt 2012

@jkadankova veru do maturit to musime stihnut 😉

jankaferancova
autor
15. okt 2012

@koralinka ja som maleho davala na nocnik od konca 6 mesiaca a vzdy sa tam aj vykakal aj vycikal,rano po dojceni ked sme vstali sup na nocnik a bolo aj to aj to.toto pekne trvalo do 12 mes. potom uz len cikame a kakanie len a len schovany.uvidime nebudem ho nutit

iwesska
15. okt 2012

@vendi77 Presne ako pises - ja mam tiez 20 mesacneho a nocnik, ani zachod mu nic nehovoria. Zvykne ist so mnou na WC, ked idem aj ja - on si sadne na serbel - ale obleceny a je spokojny. Ked som sa mu snazila dat dole plienku a podit ho tam, obsedel asi tak 2 sekundy. Otocil sa do rohu, cupol a zacal tlacit. Tak som ho rychlo vzala a posadila na nocnik. Velmi sa rozculil, plakal, ze som ho vyrusila a odvtedy ten nocnik ani vidiet nechce. Tak ho radsej nenutim. Pritom vie pomenovat to co robi - ale to sa vzdy niekde pri pobehovani po byte zastavi a povie "kakam"...ale to je taka bleskovka, aby som ho nahodou na ten nocnik nestihla dat, potvora jedna 😀

lenka_b
15. okt 2012

@jankaferancova Ahoj. Moja mala sa schovavala od kedy vedela lozit. Na 1. narodeniny dostala svoj domcek a to bolo jej miesto na kakanie. Proste potrebovala sukromie. Tak sme jej tam ten nocnik aj nechali ked uz bola starsia. Teraz ma uz takmer 3 roky a ked ide kakat, tak nikto nemoze byt na zachode pri nej. Proste potrebuje sukromie. Taktiez ked sme v shopping centre, alebo niekde von, tak sa musim aspon otocit a napozerat na nu, ked kaka, lebo si to nezala. Ja respektujem jej zelanie. Ved ani tebe by sa nepacilo, keby na teba niekto zizal pocas toho 😀
Neboj, najdete si nejaky system. Skus ho nenutit na nocnik, lebo moze potom trucovat a just sa tam nevykakat.
poloz nocnik do kupelne a ukaz mu, ze tam je a ked budes mat pocit, ze mu treba kakat, tak ho tam dat a privri dvere . Mozno sa tak nauci do nocnika a tiez bude mat sukromie 😉
Vela trpezlivosti