Ako dlho ste odvykali deti od plienok?
maminky chcem sa spytat konkretne kolko tyzdnov,mesiacov,rokov 😀 trvalo,kym sa odnaucili od plienok.Ci uz na zachod,na nocnik to je jedno.Som zvedava na ten realny "trening",ked ste si povedali,ze no teraz zacneme.My sme malu zacali najprv ako polrocnu,aby si zvykla na nocnik,no nechcela tam byt ani zasvet.Tak som to nechala tak.Skusila neskor,ziaden uspech.Nenutila som ju.Cize toto este neratam.Skutocnu oducanie sme zacali toto leto,ked mala nieco cez dva roky.V zivote nechcela sadnut na nocnik ani na zachod.Tak som jej plienku jednoducho zobrala a nechala bez nej.Doma aj vonku.Ked zacala cikat.nocnik som pod nu len polozila,aby pisa nebola po celom byte (napriek tomu u nas to smrdi ako v starobinci,sama stacka 😠 ).Zapacilo sa jej to,a zrazu z jedneho dna na druhy zacala sama od seba cikat na nocnik.Aby som ju v tom udrzala,kupila som jej nalepky a za kazde cikanie dostala jednu a mohla si ju nalepit na nocnik.Pekne piskala,dokonca aj kakala obcas,cely tyzden.Bola som uplne v nebi,ze aka je sikovna.No zrazu prisiel zlom.Neviem co sa jej stalo,ale odvtedy sa zatala a nechce cikat.Su aj cele dni,ze sa pocikava,potom si raz sadne a vycika a potom zase cele dni nic.Som z toho strasne smutna,nechapem preco uz nechce cikat.Pritom viem,ze pisku zadrziava takze mechur uz ovlada.Len je strasne tvrdohlava a ked si ona povie ze nie,tak nie ☹ .Leto pomali konci a potom to uz nebude take jednoduche,teraz vyperiem jedny nohavicky,ale ked bude chladnejsie,zase jej nebudem mat co obliect,lebo vsetko ocika 😠
@margarita to že ma nezaujímajú reči druhých patrilo k tomu, ako si písala, že je tlak z okolia, odplienkovať atd.. takéto reči ma nezaujímali.. Oni tie plienky nekupovali, tak to neriešila čo si myslia... Túto vetu nechápem: a preco Tebe vadi, ak "Toto nie je o tvrdohlavosti dieťaťa", ale o matke? Čo mne vadí? Mne nič nevadí.
A posledná vec.. ak sa založí diskusia, tak sa diskutuje.. Načo by bolo potom celé toto forum, keby sa nediskutovalo? Mám skúsenosti s vela deťmi a okrem iného existujú aj štúdie, ktoré jasne dokazujú kedy je dieťa pripravené sa odplienkovať.. Dovtedy je to len o šikovnosti matky, že to stráži.. Nie je to len z mojej hlavy..
Evidentne ale vidím, že vy tu nestojíte o diskusiu, ale len o takzvanom potlapkávaní sa po ramene.. Ok, je jasné, že si v podstate urobí každá tak ako chce a ja tu nikoho nenútim, ako píšeš, že sa to musí robiť podla mňa..Ja tu do vás ani nerýpem, ani vás neodsudzujem, normálne diskutujem, lebo chcem pochopiť prečo to niektoré mami tak robia.. Dieťa sa pocikáva mesiace, ale oni sa aj tak snažia a snažia. Ja ak počujem iný názor, ako mám ja, tak sa nad ním trošku zamyslím a snažím sa ho logicky spracovať a rozširujem si obzory.. Vy ste len presvedčené o tom, že robíte správne, ale pritom sa sťažujete, že vám byt smrdí cikanicami.. Neodpoviete ale na to, prečo sa to dieťa pocikáva, keď je podla vás pripravené.. Chcela som len pomôcť aj vám, aj deťom, ktoré sa proste pocikávať budú, až dokial nepríde ich chvíla. A stačilo napísať, nemáme záujem o iný názor ako je náš. Majte sa.
@zuzana581
nechapem sice, preco sa urazas - neviem, ci si zvyknuta, ze s Tebou a Tvojimi nazormi na vychovu vzdy vsetci suhlasia 🙂
ano, myslim si, ze TATO diskusia nie je o BKM ani o teoriach o odplienkovani, tema neznela AKO (sposob) ale len AKo dlho? 😉 zdielat sa, podporit sa, nestracat nervy...kazda priemerne inteligentna zena si sama na nete vyhlada info a
nikto tu na Teba neutoci, len mam pocit, ze dookola opakujes to, co tu vsetky prispievajuce vedeli,
a ak mas skusenosti s tolkymi detmi, snad aspon jedno jedine bolo aj od povahy tvrdohlave, ci nie?
😵
@margarita vôbec som sa neurazila nemám prečo, ale ak vás moje názory rozčulujú, tak idem, nepotrebujem sa s nikým hádať..
A ak je niečo, čo chceš vyťahovať z inej diskusie, tak mi to napíš do súkromnej správy, rada s tebou o tom popíšem, lebo diskusia ohladom mobilu mojej dcéry sem naozaj nepatrí a odpoviem ti kludne tam, alebo súkromne cez IP.. Pekný deň.
moja dcerka ma dva roky a dva mesiace a stale nosi plienky ...nedari sa mi ju oducit od plienok....aj zo zubkami ma zavedene ...po roku jej vysiel len prvy zubok a este stale sa jej tlacia...co sa tyka jedla nechce mi papat maso...pordte co mam robit 😉
Už sa nemôžem dočkať kedy sa mi narodia dvojičky 😀 ,aj kedto bude dievcatko a chlapec 🙂 .Budu to moje prve deti 😒
ani niesom pripravena.Ach!pomôzte mi prosim :c
Páčia sa mi príspevky typu - toto ssíce nevieme, ale v inom sme popredu.
Tak mamičky hlavu hore, každé dieťatko je iné a každé vyniká v niečom inom. My sme síce od 2 rokov bez plienk , slečna sa rozhodla, že je už "veľká baba", ale nám pomohlo to, že má 3 staršie sestranice - príklady tiahnu. Zato sa mordujeme so spánkom - lepšie s jeho nedostatkom a verte mi občas by som to s vami asi rada vymenila 🙂 Prajem vám veľa trpezlivosti. Čaká ma 2-hodinový maratóm uspávania /a to len tú staršiu nezbedu 😀 😀 😀 /
moja mala ma 22 mesiacov, nocnik vobec nehrozi a ani to neriesim, ved este nikto nesiel v plienkach do skoly

@zuzana581 a ty to odkial vies,ze keby @mahmulienka zacala pred dovrsenim 2,5 roka odplienkovat,tak by to mala za par dni???Ty si asi neaka jasnovidka alebo co.Toto ma vie riadne nahnevat,len zato,lebo tvoje sa takto naucili,to neznamena ze to tak bude u kazdeho.Ale ty to asi nevies pochopit.No a druha vec,zrazu uz nevadi ze ona by zacala odplienkovat pred 2,5rokom.Ale hlavne ze moja ma uz viac ako 2,5roka a riesit to tak velmi,ako by som chcela odplienkovat babatko.A dalsie,pisala si,ze neprispievas do temy BKM lebo s tym nesuhlasis.Tak preco prispievas sem,ked ani s touto temou nesuhlasis????