Ako motivovať 2-ročné dieťa viac chodiť?
Ahojte, ako ste motivovali 2-ročné dieťa viac chodiť?
Dcéra vie normálne chodiť, ale strašne rýchlo sa začne pýtať na ruky alebo do kočíka. Niekedy mám pocit, že keby chcela, zvládne toho oveľa viac, len je pohodlná.
Skúšali ste niečo, čo na vaše deti fungovalo? Nejaké odrážadlo, hry, motiváciu alebo to proste prišlo samo časom?
Jednoducho, kočík nechať doma a nebrať na ruky, nájsť blízke viditeľné ciele pokiaľ má prísť /strom, stĺp, auto a pod/
Jezis, zeny, ja vam tak zavidim... to moje dieta ani za svet do kocika. Ked sa mi podari ju tam dat (po dlhom boji), tak reve jak tur. Vsade chce len sama chodit a obcas potrebujeme ist aj fakt normalnym krokom, nie slimacim tempom a zastavovat sa kazde 2 metre.
@anonym_autor sledovali sme okolie. Listy, chrobáky atd.
@anonym_autor naši mali 21 mesiacov, keď som otehotnela s tretím, takže nosenie už nešlo, ale u dvojičiek sme praktikovali preteky
Nemotivuj. Chyť za ruku a ideme. Bez diskusii.
Ked nebude mať na vyber, nebude vymyslat.
Moja mala 1,5 roka, ked už mala brata. Zvládli sme to bez surodeneckeho kocika.
@anonym_autor chodili sme na prechádzky, ale synovým tempom. Ja som bola tehotná, na ruky som ho nebrala vôbec. On sa hocikde zastavil, pohral, niečo zaujímavé našiel, nemali sme jasný cieľ. Ale takto sme sa pomotali aj dve hodiny, chodili sme každý den. Nechcela som kupovať súrodenecky kočík, tak som ho naučila chodit pešo. U nás to fungovalo.
u nás pomohlo veľa chodiť na menšie trasy
každy deň prejsť viac a viac avšak treba ratat aj s cestou spať
napriklad do obchodu, poštu, dmka a pod
Možno hlúposť, ale kamoška to mala podobne a zistila, že jej syna len tlačia topánky.Skús pozrieť či jej sedia.
Odrazadlo urcite, lahke plastove, zoberies do ruky/na plece, ked prejde na neho chut.. a nemat velke ocakavania, nastavit sa, ze proste idete len kratku vzdialenost.. ono sa to bude zlepsovat.. v tom veku dieta malo oublubenu jednu kratku trasu a len tou chcelo chodit.. ani do prava ani do lava, len presne po tej.. a vzdy... taka istota jeho.. na porazenie 🙈😃
Vzdy je vsetko len obdobie..
Proste nenosim dvojrocne dieta. A to dieta to vie velmi dobre. Predstav si, ze pekne ide ked ideme sami. A ked ideme s niekym, pyta sa na ruky a robi sceny (tej druhej osobe), lebo vie, ze ja ho proste nenosim 🤷 Nevidim dovod ho nosit, ak sme na prechadzke ktoru fyzicky nema dovod nezvladnut... Nie su hlupucki 😉
hovorím mu, že ma špinavú bundu zo zadu, a takého ho nebudem nosiť na rukách :D
Moj syn chcel chodit vzdy, skor bol opacny problem, ale uz pred 2. narodeninami zacal jazdit na cykloodrazadle woom a prejde na nom aj 20 km denne - keby to nevidim, tak neuverim, mne idu nohy vliezt do zadku, ale vsade sme dost rychlo a efektivne🤣
U nás 20mesacny rozdiel, čiže ak som tlačila kočík, 2rocneho už som nechcela nosiť (ale boli také prípady, podla situácie, proste niekedy si tak vyčerpaná psychicky, ze ďalší rev nezvládnes a radšej chvíľu ponosis - ale to som ho po pár krokoch položila, že je ťažký). Inak co nám pomohlo, že keď sa pýtal na ruky, zastavila som sa, klakla k nemu, vyjadrila som súcit, ze je unavený. povedala som, že na ruky ho zobrať nemôžem, ale môžeme sa objať a počas toho si oddýchnuť. A to 3-sekundové objatie väčšinou vždy pomohlo, aby na čerpal sily a zvládol kráčať ďalej.
@anonym_autor Chod na fizio nech sa pozru ci nie je hypotonicka. My sme cvicili na hypotoniu ked bolo syn babatko. Vsetko sa upravilo, ale teraz v 6 rokoch som zistila ze stale tu hyponoiu ma. Prejavuje sa to tak ze dieta sa rychlo unavi ked robi tu istu cinnost, ako chodza, ale statie.
Neber kocik von vobec, ked zacne vymyslat chodte domov. Nauci sa, ze ak chce byt vonku musi pouzivat tie nohy, ez. Kedze si na rodicaku, nemas sa co kam ponahlat, kocik absolutne netreba. V 2r som predala kocik a bolo, ak nie je dieta postihnute, nevidim dovod ho v nom vozit.
Este sa nachodi v zivote …moja zacala v 2r do jasiel chodit - s kocikom .😅 neskor kolobezka je z neu normalne dieta co sa nezastavi.
Ked nevladze tak nevladze .
Ja som to zväčša robila tak, že vždy keď sa dieťa pýtalo na ruky zobrala som ho, ale dopredu mu povedala "vezmem ťa, ale len po tu červenú znacku/po lampu/ po koniec chodníka atď a potom pôjdeš sám. Každé dieťa malo také obdobie, dokonca sa aj spájali a ja som jeden čas nerobila nič iné len striedala deti na ruky na prechádzke. Potom pred 3timi narodeninami už som zväčša vôbec nepoužívala kočíky a chodili sami. Nosila som však odrážadlá, to pomáhalo. Dnes sú už skoro všetci pubertaci a chodia radi.
Syn zacal viac chodit asi ked mal 3,5roka, skolka to zlepsila. :D boo veelmi kocikove dieta, ja som sinto uzivala, co teraz pri dcere nemozem povedat. :/
Pozor, malé deti sú veľmi živé pohyblivé a ak nechcú chodiť a rýchlo sa unavia, chyba môže byť v srdiečku. Stáva sa, že sa po narodení neuzavrie ducta a okysličená krv sa vracia späť, mieša sa,...v dôsledku neuzavretiu tepennej spojky (Botallovej ducty) mezi aortou a pľúcnicou po narodení. To spôsobuje, že ak má dieťa energiu a rozbehne sa a vzápätí nevládze, pýta sa na ruky, do kočíka,.... Ak ho budete nútiť sa ďalej hýbať sa, môže skolabovať a aj na mieste zomrieť. Dajte ju vyšetriť kardiológom. Operovať je najlepšie do puberty, potom je záťaž veľmi silná a môže mať fatálne následky. Pri bežnom vyšetrení u obv. pediatra sa to nedá zistiť, nespôsobuje to šelest ani iné dostupné príznaky. Presný rozsah sa zisťuje katetizáciou a kardio vyšetreniami. Dg: Ductus botalli apertus. Mali sme to v rodine a malá dokonca pre lenivosť dostala aj na zadok, za čo nemohla. Častejšie je to u dievčat. Po operácii je úpne zdravá a príležitostne aj športovala.
@anonym_autor kocik uz nechcel...chodili sme pomaly alebo malu loptu kopal a chytal " km" v nohach

Ja sa pripnem som na tom s dcérou rovnako, snažím sa stále niečo vymyslieť ako “ideme behať po ten strom” alebo “poď ešte do konca chodníka” ale proste niekedy to nejde a začne hneď plakať a plače celú cestu až domov 🥲