Ako podporiť rečové schopnosti trojročného chlapca?
Čo by ste robili ak takmer trojrocny chlapec nerozorava.resp.furt čosi mele ale hatlaniny.
Vie nejake slova, pomenovať veci. Ale máličko na jeho vek.
Neskoro zacal chodit sam az v13m. Rozumie vsetkemu,aj pekne s rovesnikmi je v pohode.len to rozpravanie a teda ma este plienky
smer pediater , a klinicky logoped
rozvija jemnu a hrubu motoriku , dalton cvičenia alebo montessor cvičenia
su aj na tablete rozličené edukačne hry, určite spoločenské hry
špecialna pedagogička pripadne na sedenie + ulohy na doma
na nete je tohod dost postupov ako ist , čo robit
pripadne si pozri blog tichysvet.cz od jednej mamičky ... .
smer pediater , a klinicky logoped
rozvija jemnu a hrubu motoriku , dalton cvičenia alebo montessor cvičenia
su aj na tablete rozličené edukačne hry, určite spoločenské hry
špecialna pedagogička pripadne na sedenie + ulohy na doma
na nete je tohod dost postupov ako ist , čo robit
pripadne si pozri blog tichysvet.cz od jednej mamičky ... .
@sara07 oki
@sara07 oki
@verkverk zacala by som skor s tymi plienkami,a cim skor ho naucit na velke wc,lebo ho ani do skolky nezoberu,ak nebude odplienkovany.V skolke sa vsetky deti viac rozrozpravaju.A moj ked mu poviem,povedz cau to povie,zopakuje ale v skolke aspon takyto pozdrav nic,ticho a cakam na to a on nic.Ale povedat to vie,len to povie ked on uzna za vhodne,nie lebo mamicka to chce.
Okrem logopedicky sa treba objednať aj na orl. Treba skontrolovať uši (sluch) a mandľu.
Inak nezačal chodiť neskoro, 13 mesiacov je uplna norma
Okrem logopedicky sa treba objednať aj na orl. Treba skontrolovať uši (sluch) a mandľu.
Inak nezačal chodiť neskoro, 13 mesiacov je uplna norma
@anonym_8451aa na orl sme boli v auguste,kvoli inemu a robila mu aj ine a to ma ok vsetko.
13mi pride aj neskoto,lebo u nas v rodine vsetci okolo 9-10
@verkverk zacala by som skor s tymi plienkami,a cim skor ho naucit na velke wc,lebo ho ani do skolky nezoberu,ak nebude odplienkovany.V skolke sa vsetky deti viac rozrozpravaju.A moj ked mu poviem,povedz cau to povie,zopakuje ale v skolke aspon takyto pozdrav nic,ticho a cakam na to a on nic.Ale povedat to vie,len to povie ked on uzna za vhodne,nie lebo mamicka to chce.
@anonym_21b4bc hej presne,ked mu poviem povedz tak povie ne ne. A sam od seba cudzích ze aoj a pa pa.
Ked si predstavim ze starsia v 1,5r zacala dvojslovne vety a maly nic.... 😑
@verkverk moj tiez tak, neskoro tiez zacal chodit az v 18stich mesiacoch a ma NKS narusenu komunikacnu schopnost, teraz ma 10 rokov
My sme chodili od 2 rokoch po logo a tam stale ze len cakat a cakat a nakoniec ked rozpraval v 5 rokoch ako 3 rocne dieta tak mu dali NKS. Dovtedy kolobeh vysetreni logo, neurolog vsetko bolo v norme teda okrem tej logo
@anonym_6ec004 och...snad to bude fajn
@anonym_21b4bc hej presne,ked mu poviem povedz tak povie ne ne. A sam od seba cudzích ze aoj a pa pa.
Ked si predstavim ze starsia v 1,5r zacala dvojslovne vety a maly nic.... 😑
@verkverk daj mu cas,a daj ho do skolky,tam sa chyti raz dva,aj pri detoch.Maly si stale sam pre seba opakuje mena spoluziacok.
A minule som pre neho isla do skolky,povedala meno a priezvisko a p.ucitelka mi doniesla ineho chlapca.Sa divam,ze to neni maly.A jaj,boze chodia spolu ako dvojcata vsade,takze nasiel si kamosa a asi si rozumeju aj bez slov.
@anonym_8451aa na orl sme boli v auguste,kvoli inemu a robila mu aj ine a to ma ok vsetko.
13mi pride aj neskoto,lebo u nas v rodine vsetci okolo 9-10
@verkverk norma je do 18 mes, ale to už tu písali. 13 mes. je úplne v poriadku
Ako môže mať trojročné plienky a nerozpráva plynule? Je to nejaká vážna psychická porucha (autizmus,...) alebo veľmi zanedbaná výchova. Deti v jasliach sú odplienkované do 1,5 roka a od 2 rokov plynule rozprávajú a dokážu zopakovať aj dej rozprávky. Čo si robila do teraz?
Ako môže mať trojročné plienky a nerozpráva plynule? Je to nejaká vážna psychická porucha (autizmus,...) alebo veľmi zanedbaná výchova. Deti v jasliach sú odplienkované do 1,5 roka a od 2 rokov plynule rozprávajú a dokážu zopakovať aj dej rozprávky. Čo si robila do teraz?
@evkatk Krásne podporujúci a inteligentný komentár. Veľmi empaticky a nápomocne si to zhrnula. Ešte že si sa ozvala, určite to autorke pomohlo.
@evkatk ty si dobre mimo, niektoré deti nejdú podľa tabuliek a môžu byť v niektorých veciach oneskorené a mamička sa môže snažiť koľko chce, aj tak to nejde. Keď sa ti náhodou také dieťa narodí, tak potom buď múdra.
@anonym_6ec004 och...snad to bude fajn
@verkverk tak asi sama vieš že sa rozrozpráva v škôlke.....logopedička nemá zázračný prútik, chodí sa tam raz za 3-4 týždne a cvičiť s ním musíš ty doma....takže ak ti nechce opakovať, tak efekt to mať nebude...skôr musí mať podnet rozprávať....ak na niečo ukáže a povie hatlaninku, skús mu to pomenovať správne a dať až ked to povie správne....ale na každé dieťa platí niečo iné.....škôlka pomôže hlavne preto že deti rozprávajú jednoducho.....uč ho povedať daj, dík, ahoj(pozdrav) -...... jednoduché slová , až neskôr idú vety....
@evkatk 2 rocne dieta v jasliach vie prerozpravat dej rozpravky?🤣🤣🤣🤣 srandujes
@verkverk Môj syn takisto rozprával zopár slov, keď išiel do škôlky sa rozhovoril bez problémov. Chodiť začal takisto na 13 mesiacov, ale odplienkovany bol teda na 20 mesiacov úplne.
Môj sa rozkecal po 3.narodeninách. Takže to nemusí mať nejaký problém. Tiez mal aj plienku dlhšie ako jeho sestra, mladšia o 2.5 roka.
@verkverk tak asi sama vieš že sa rozrozpráva v škôlke.....logopedička nemá zázračný prútik, chodí sa tam raz za 3-4 týždne a cvičiť s ním musíš ty doma....takže ak ti nechce opakovať, tak efekt to mať nebude...skôr musí mať podnet rozprávať....ak na niečo ukáže a povie hatlaninku, skús mu to pomenovať správne a dať až ked to povie správne....ale na každé dieťa platí niečo iné.....škôlka pomôže hlavne preto že deti rozprávajú jednoducho.....uč ho povedať daj, dík, ahoj(pozdrav) -...... jednoduché slová , až neskôr idú vety....
@mogaa opakuje,velmi opakuje,stale rozpravame a ideme na to odplienkovanie 😊

@verkverk moj tiez tak, neskoro tiez zacal chodit az v 18stich mesiacoch a ma NKS narusenu komunikacnu schopnost, teraz ma 10 rokov
My sme chodili od 2 rokoch po logo a tam stale ze len cakat a cakat a nakoniec ked rozpraval v 5 rokoch ako 3 rocne dieta tak mu dali NKS. Dovtedy kolobeh vysetreni logo, neurolog vsetko bolo v norme teda okrem tej logo