icon

Ako podporiť rečové schopnosti trojročného chlapca?

verkverk
Včera o 10:40

Čo by ste robili ak takmer trojrocny chlapec nerozorava.resp.furt čosi mele ale hatlaniny.
Vie nejake slova, pomenovať veci. Ale máličko na jeho vek.
Neskoro zacal chodit sam az v13m. Rozumie vsetkemu,aj pekne s rovesnikmi je v pohode.len to rozpravanie a teda ma este plienky

anonym_6ec004
Včera o 10:41

@verkverk moj tiez tak, neskoro tiez zacal chodit az v 18stich mesiacoch a ma NKS narusenu komunikacnu schopnost, teraz ma 10 rokov

My sme chodili od 2 rokoch po logo a tam stale ze len cakat a cakat a nakoniec ked rozpraval v 5 rokoch ako 3 rocne dieta tak mu dali NKS. Dovtedy kolobeh vysetreni logo, neurolog vsetko bolo v norme teda okrem tej logo

sara07
Včera o 10:42

smer pediater , a klinicky logoped
rozvija jemnu a hrubu motoriku , dalton cvičenia alebo montessor cvičenia
su aj na tablete rozličené edukačne hry, určite spoločenské hry
špecialna pedagogička pripadne na sedenie + ulohy na doma
na nete je tohod dost postupov ako ist , čo robit
pripadne si pozri blog tichysvet.cz od jednej mamičky ... .

verkverk
autor
Včera o 10:42
@sara07

smer pediater , a klinicky logoped
rozvija jemnu a hrubu motoriku , dalton cvičenia alebo montessor cvičenia
su aj na tablete rozličené edukačne hry, určite spoločenské hry
špecialna pedagogička pripadne na sedenie + ulohy na doma
na nete je tohod dost postupov ako ist , čo robit
pripadne si pozri blog tichysvet.cz od jednej mamičky ... .

@sara07 oki

sara07
Včera o 10:43
@verkverk

@sara07 oki

@verkverk ak ti bude tvrdit že je čas tak nie je , k logo môžu ist už aj dva pol ročne deti , čim skôr sa tomu začneš venovat tym lepšie

verkverk
autor
Včera o 10:45
@sara07

@verkverk ak ti bude tvrdit že je čas tak nie je , k logo môžu ist už aj dva pol ročne deti , čim skôr sa tomu začneš venovat tym lepšie

@sara07 skusim hned tej logopedicke volat.

anonym_21b4bc
Včera o 10:46
@verkverk

@sara07 oki

@verkverk zacala by som skor s tymi plienkami,a cim skor ho naucit na velke wc,lebo ho ani do skolky nezoberu,ak nebude odplienkovany.V skolke sa vsetky deti viac rozrozpravaju.A moj ked mu poviem,povedz cau to povie,zopakuje ale v skolke aspon takyto pozdrav nic,ticho a cakam na to a on nic.Ale povedat to vie,len to povie ked on uzna za vhodne,nie lebo mamicka to chce.

anonym_8451aa
Včera o 10:49

Okrem logopedicky sa treba objednať aj na orl. Treba skontrolovať uši (sluch) a mandľu.

Inak nezačal chodiť neskoro, 13 mesiacov je uplna norma

verkverk
autor
Včera o 11:17
@anonym_8451aa

Okrem logopedicky sa treba objednať aj na orl. Treba skontrolovať uši (sluch) a mandľu.

Inak nezačal chodiť neskoro, 13 mesiacov je uplna norma

@anonym_8451aa na orl sme boli v auguste,kvoli inemu a robila mu aj ine a to ma ok vsetko.
13mi pride aj neskoto,lebo u nas v rodine vsetci okolo 9-10

verkverk
autor
Včera o 11:19
@anonym_21b4bc

@verkverk zacala by som skor s tymi plienkami,a cim skor ho naucit na velke wc,lebo ho ani do skolky nezoberu,ak nebude odplienkovany.V skolke sa vsetky deti viac rozrozpravaju.A moj ked mu poviem,povedz cau to povie,zopakuje ale v skolke aspon takyto pozdrav nic,ticho a cakam na to a on nic.Ale povedat to vie,len to povie ked on uzna za vhodne,nie lebo mamicka to chce.

@anonym_21b4bc hej presne,ked mu poviem povedz tak povie ne ne. A sam od seba cudzích ze aoj a pa pa.
Ked si predstavim ze starsia v 1,5r zacala dvojslovne vety a maly nic.... 😑

verkverk
autor
Včera o 11:21
@anonym_6ec004

@verkverk moj tiez tak, neskoro tiez zacal chodit az v 18stich mesiacoch a ma NKS narusenu komunikacnu schopnost, teraz ma 10 rokov

My sme chodili od 2 rokoch po logo a tam stale ze len cakat a cakat a nakoniec ked rozpraval v 5 rokoch ako 3 rocne dieta tak mu dali NKS. Dovtedy kolobeh vysetreni logo, neurolog vsetko bolo v norme teda okrem tej logo

@anonym_6ec004 och...snad to bude fajn

anonym_21b4bc
Včera o 11:40
@verkverk

@anonym_21b4bc hej presne,ked mu poviem povedz tak povie ne ne. A sam od seba cudzích ze aoj a pa pa.
Ked si predstavim ze starsia v 1,5r zacala dvojslovne vety a maly nic.... 😑

@verkverk daj mu cas,a daj ho do skolky,tam sa chyti raz dva,aj pri detoch.Maly si stale sam pre seba opakuje mena spoluziacok.
A minule som pre neho isla do skolky,povedala meno a priezvisko a p.ucitelka mi doniesla ineho chlapca.Sa divam,ze to neni maly.A jaj,boze chodia spolu ako dvojcata vsade,takze nasiel si kamosa a asi si rozumeju aj bez slov.

anonym_8451aa
Včera o 11:45
@verkverk

@anonym_8451aa na orl sme boli v auguste,kvoli inemu a robila mu aj ine a to ma ok vsetko.
13mi pride aj neskoto,lebo u nas v rodine vsetci okolo 9-10

@verkverk norma je do 18 mes, ale to už tu písali. 13 mes. je úplne v poriadku

evkatk
Včera o 12:23

Ako môže mať trojročné plienky a nerozpráva plynule? Je to nejaká vážna psychická porucha (autizmus,...) alebo veľmi zanedbaná výchova. Deti v jasliach sú odplienkované do 1,5 roka a od 2 rokov plynule rozprávajú a dokážu zopakovať aj dej rozprávky. Čo si robila do teraz?

tatiana288
Včera o 12:48
@evkatk

Ako môže mať trojročné plienky a nerozpráva plynule? Je to nejaká vážna psychická porucha (autizmus,...) alebo veľmi zanedbaná výchova. Deti v jasliach sú odplienkované do 1,5 roka a od 2 rokov plynule rozprávajú a dokážu zopakovať aj dej rozprávky. Čo si robila do teraz?

@evkatk Krásne podporujúci a inteligentný komentár. Veľmi empaticky a nápomocne si to zhrnula. Ešte že si sa ozvala, určite to autorke pomohlo.

janickacrazy
Včera o 12:53
@evkatk

@evkatk ty si dobre mimo, niektoré deti nejdú podľa tabuliek a môžu byť v niektorých veciach oneskorené a mamička sa môže snažiť koľko chce, aj tak to nejde. Keď sa ti náhodou také dieťa narodí, tak potom buď múdra.

mogaa
Včera o 14:02
@verkverk

@anonym_6ec004 och...snad to bude fajn

@verkverk tak asi sama vieš že sa rozrozpráva v škôlke.....logopedička nemá zázračný prútik, chodí sa tam raz za 3-4 týždne a cvičiť s ním musíš ty doma....takže ak ti nechce opakovať, tak efekt to mať nebude...skôr musí mať podnet rozprávať....ak na niečo ukáže a povie hatlaninku, skús mu to pomenovať správne a dať až ked to povie správne....ale na každé dieťa platí niečo iné.....škôlka pomôže hlavne preto že deti rozprávajú jednoducho.....uč ho povedať daj, dík, ahoj(pozdrav) -...... jednoduché slová , až neskôr idú vety....

simona92101
Včera o 16:33
@evkatk

@evkatk 2 rocne dieta v jasliach vie prerozpravat dej rozpravky?🤣🤣🤣🤣 srandujes

lucianka222
Včera o 17:05

@verkverk Môj syn takisto rozprával zopár slov, keď išiel do škôlky sa rozhovoril bez problémov. Chodiť začal takisto na 13 mesiacov, ale odplienkovany bol teda na 20 mesiacov úplne.

anonym_b0492d
Včera o 20:08

Môj sa rozkecal po 3.narodeninách. Takže to nemusí mať nejaký problém. Tiez mal aj plienku dlhšie ako jeho sestra, mladšia o 2.5 roka.

verkverk
autor
Dnes o 06:26
@mogaa

@verkverk tak asi sama vieš že sa rozrozpráva v škôlke.....logopedička nemá zázračný prútik, chodí sa tam raz za 3-4 týždne a cvičiť s ním musíš ty doma....takže ak ti nechce opakovať, tak efekt to mať nebude...skôr musí mať podnet rozprávať....ak na niečo ukáže a povie hatlaninku, skús mu to pomenovať správne a dať až ked to povie správne....ale na každé dieťa platí niečo iné.....škôlka pomôže hlavne preto že deti rozprávajú jednoducho.....uč ho povedať daj, dík, ahoj(pozdrav) -...... jednoduché slová , až neskôr idú vety....

@mogaa opakuje,velmi opakuje,stale rozpravame a ideme na to odplienkovanie 😊