Zapojenie dieťaťa do vysokoškolskej výučby popri gymnáziu
Rada by som zistila, či tu je niekto, koho dieťa chodilo na prednášky na VŠ vo veku 14 - 15 rokov. A ak áno, ako to dávalo a ako to všetko nakoniec dopadlo 🙂
Práve to riešim pre moje dieťa a zaujíma ma taký ten sociálny kontext v rámci kolektívu. Nepôjde o klasické vysokoškolské štúdium, iba o štúdium jednotlivých predmetov - moja predstava je 1deň v týždni rozvrh na VŠ a zvyšné štyri dni pekne vo svojej triede na gymnáziu... Aktuálne je dieťa v kvarte, teda akoby v 9. ročníku. S VŠ som viac - menej dohodnutá, chcú ho prijať, aj upravia rozvrh aby mal prednášku a seminár v jeden deň kvôli dochádzaniu --- len stále zvažujem možné dopady... Jednak ako sa bude cítiť na VŠ keď v rámci krúžku tam bude iba na jednom či dvoch predmetoch, a jednak ako sa bude cítiť v svojej triede na gympli, keď pravidelne jeden deň v týždni nebude chodiť do školy....
@anonym_autor Neposielaj ho tam. Prvy rocnik VS je taky, ze tie decka dostali "kridla" mnohe su na internate bez rodicov. Mozu si robit co chcu a ako chcu. Ani omylom tam nezapadne. Budu ho mat za decko a cudaka.
My sme mali cca 13 rokov dozadu 2 študentov, co studovali v zrychlenom tempe. V 13 odmaturovali a isli na zahraničnú univerzitu. Pamätám si ich mená, ale Google o nich ani nechyruje, nič prevratné zatiaľ neurobili. Ale sociálne správanie mali na úrovni neandertálcov, keďže do skoly chodili robiť len komisionálne skúšky. Nevedeli poriadne ani po slovensky, keďže doma ich od narodenia drilovali zo päť jazykov.
@anonym_38fca4 mozno prave nieco prevratne urobili a su v utajeni 🙂 zartujem. Socialny kontakt je dolezity, rovesnicke skupiny nenahraditelne.
@beata_k preto by iba dochadzal jeden den v tyzdni.
@betulinka1 - toto je velmi pekne povedane. Dakujem.
@beata_k preto by iba dochadzal jeden den v tyzdni.
@betulinka1 - toto je velmi pekne povedane. Dakujem.
@anonym_autor Aj ten jeden den si ho kvalitne doberu. Su to decka a s niektorymi este plieska puberta. Uz vidim ako ho onalepkuju Maly Sheldon.
@anonym_autor Aj ten jeden den si ho kvalitne doberu. Su to decka a s niektorymi este plieska puberta. Uz vidim ako ho onalepkuju Maly Sheldon.
@beata_k nemyslim si. Vzhladovo nemaju absolutne ako zistit, ze bude mat 15.
@anonym_54c6d0 su proste ludia s vysokou inteligenciou, ktorych mozog je schopny dedukcie. Cize lahko spracuvaju informacie, vyvodzuju zavery, dochadzaju im suvislosti. Patrim k takym ludom. Je nas tak 1% populacie. A potom este nad dedukciou je indukcia - co je - neviem, tak 1% z toho jedneho percenta??? A to su ti ludia, ktori menia svet - od pytagorasa cez edisona po currie.... A ked vidis, ze tvoje dieta mozno naozaj realne ma zrovna mozog, ktory tej indukcie schopny je.... je to brutalna zodpovednost - neviem akej oblasti sa syn bude venovat, ale uz odmala bolo jasne, ze to budu prirodne vedy. A kedze jeho znalosti uz teraz presahuju standardne stredoskolske gymnazialne ucivo, VS je logickou volbou, aby pokracoval vo vzdelavani a nezakrnul na mieste. Na to je to dobre.
@anonym_autor ale gramatika ti uniká, ty 1%ntná 😂
@anonym_autor ale gramatika ti uniká, ty 1%ntná 😂
@anonym_ec7d10 kde je gramaticka chyba? Isto, uz sa mi stalo ze v rychlosti som dala miesto s z, vynimocne mi unikne ypsilon, avsak zrovna v prispevku na ktory reagujes ziadnu gramaticku chybu naozaj nevidim.
@anonym_autor Ty si myslis, ze to utajis? Ze na inych prednaskach v skupine nebude? Ze im to ucitel sam nepovie? Take veci sa nikdy, ale nikdy neutaja.
@beata_k ak na to kyvne, ide o predmet v tyzdennom rozsahu 4h prednaska a 2h seminar, a druhy predmet 2h seminar - co si uz ale myslim ze by bolo realne iba v pripade, ak by 4h prednaska bola rozdelena do dvoch dni a teda realne by polovicu vymeskal. 8 hodin realnej vyucby v jeden den je moc, strop je tych 6 podla mna. A preto tam ten priestor na nejaku "sikanu" nevidim.
Chudák dieťa. Fakt mu to nerob. Nechaj ho byť aj lenivým, vtedy často prídu najlepšie nápady. Na štúdium, vedu a objavy bude mať dosť času aj neskôr, nemusí sa trhať v pätnástich.
@anonym_ec7d10 kde je gramaticka chyba? Isto, uz sa mi stalo ze v rychlosti som dala miesto s z, vynimocne mi unikne ypsilon, avsak zrovna v prispevku na ktory reagujes ziadnu gramaticku chybu naozaj nevidim.
@anonym_autor písanie vlastných podstatných mien

Povie mi niekto aky zmysel ma tato diskusia okrem ód mamy na syna? 🤔
Ty si percenton z populacie,on je percento z percenta populacie.My ta oznacujeme za premotivovanu,tebe je to jedno.