Ako ste zistili, že vaše dieťa je intelektuálne nadané?
Ahojte, minule sa tu niečo riešilo o nadaných deťoch a mňa by zaujímalo, ako ste zistili, že vaše dieťa je intelektuálne nadané a kedy ste začali niečo pozorovať? Otázka je nasmerovaná na matky, ktoré majú takéto detičky.
@ktochytavzite my sme šli do cppp, lebo je septembrova, učiteľky sa sťažovali, že nechce v škôlke spávať, tak sme išli na testy, či nemôže do školy.. tam vyšiel ten test fajn a psychol navrhla, aby sme jej urobili ešte IQ test, ten vyšiel tiež dobre a odporučili ešte jeden na utvrdenie a tam vyšlo, že môže ísť do Aprogenu. Potom som ju dala otestovať ešte v inom cppp v inom meste a tiež jej to vyšlo. Lebo vážne sme rozmýšľali nad aprogenom, nakoniec sme to vzdali kvôli dochádzke..
@alex1212 teraz som sa pobavila, lebo moja dcerka milovala presne cca v tom veku tu basnicku a tiez ju vedela naspamat. Pesnicky, rozpravky tiez vela vedela spamati uz velmi skoro, tiez sme si skoro vsimli, ze pamat ma vybornu. Akurat to sústredenie, casto jej mysel niekam uleti napr v skole ked robia nieco co ju nebavi (nieco vyfarbuju a podobne) ale ucitelka povedala, ze zaujimave ze aj tak vzdy vie pohotovo reagovat ked sa jej nieco opyta. Ale my to cele berieme tak, ze ci je nadana alebo nie, hlavne nech robi to, z coho ma radost a nech ma vesele detstvo. Popravde velmi to uz neriesime.
Ahojte, otváram nanovo tému, prosím neviete mi poradiť či riešiť nadmerný intelekt alebo nie? Dcérka bude mať o pár dní tri roky, no má veľké problémy v škôlke, je taký intelektuál, nevie sa začleniť medzi deti, nie je pochopena, až učiteľky v novej škôlke kde sme boli na "zápis" nám upozornili že javí známky nadmerného intelektu.... Vie počítať do tridsať, vie sa podpísať, vie pár slov prečítať, pozná hodiny, miluje knižky o planétach, encyklopédie, ale zase nevie napríklad piť z pohára, veľmi ťažko sa adaptuje na zmeny, je neposedná, nonstop sa jej človek musí venovať, vkuse milión otázok až niekedy neviem už čo odpovedať... Mám s ňou ísť na nejaké testy? Vraj by to v škôlke chceli mať na "papieri" lebo by radi pracovali s "Mind" dieťaťom 🤔
Ahojte, otváram nanovo tému, prosím neviete mi poradiť či riešiť nadmerný intelekt alebo nie? Dcérka bude mať o pár dní tri roky, no má veľké problémy v škôlke, je taký intelektuál, nevie sa začleniť medzi deti, nie je pochopena, až učiteľky v novej škôlke kde sme boli na "zápis" nám upozornili že javí známky nadmerného intelektu.... Vie počítať do tridsať, vie sa podpísať, vie pár slov prečítať, pozná hodiny, miluje knižky o planétach, encyklopédie, ale zase nevie napríklad piť z pohára, veľmi ťažko sa adaptuje na zmeny, je neposedná, nonstop sa jej človek musí venovať, vkuse milión otázok až niekedy neviem už čo odpovedať... Mám s ňou ísť na nejaké testy? Vraj by to v škôlke chceli mať na "papieri" lebo by radi pracovali s "Mind" dieťaťom 🤔
@milluska ešte je asi malá, ale teda držím palce aby sa vedela začleniť.. naša bola v 5 rokoch a potom ešte v 8 rokoch, ale oficiálne som nepožiadala o integráciu, ide ako ostatné deti. Aj tak je asi najdôležitejšie aby si našla kamosky
@milluska ešte je asi malá, ale teda držím palce aby sa vedela začleniť.. naša bola v 5 rokoch a potom ešte v 8 rokoch, ale oficiálne som nepožiadala o integráciu, ide ako ostatné deti. Aj tak je asi najdôležitejšie aby si našla kamosky
@alex1212 ďakujem, snáď sa začne časom socializovat, zatiaľ jej to moc nejde ale veď ešte nemá ani tri ... ☺️
No ono je to fakt tak, že tieto deti si ťažko hľadajú kamarátov. Myslela som že nás sa to nebude týkať ale predsa .. drzim teda palce.. niekedy rozmýšľam či som ju predsa nemala dať ofic integrovať a priznať papier ale nakoniec sme zvolili klasicky prístup. Kto vie či by sa jej ešte potvrdilo nadanie ako v 5 a 8 rokoch.
No ono je to fakt tak, že tieto deti si ťažko hľadajú kamarátov. Myslela som že nás sa to nebude týkať ale predsa .. drzim teda palce.. niekedy rozmýšľam či som ju predsa nemala dať ofic integrovať a priznať papier ale nakoniec sme zvolili klasicky prístup. Kto vie či by sa jej ešte potvrdilo nadanie ako v 5 a 8 rokoch.
@alex1212 a koľko má teraz? Chodí do bežnej školy?

@alex1212 Inak moja dcera tiez ako mala pocuvala rozpravky a tiez tak okolo 2 r z pocuvania vedela celu naspamat.Ale nasa nie je nadana,aspon sme nic neriesili v skole normalka je prvacka akurat urobila dobre skusky na skolu Juraja Hronca anglicky program ZS ale inak Iq ma asi normalne Ale