icon

Bábätko pije mlieko len v spánku. Ako sa to dá zmeniť?

sofia2008
12. feb 2011

Ahojte..potrebujem poradit, moja mala sa krmi vyhradne, ked spi..ked je hore, tak uplne odmieta flasu..skusali sme vsetko, ale nic nepomaha..stretli ste sa s tym niektora? Ako sa to da zmenit?

kvetinqa
15. feb 2011

@sofia2008 ahoj, no vcera som si myslela, ze uz je lepsie, maly krasne pil a dnes boli opat sceny... Snazim sa ho vsak nejak prekabatit. Kedze v spanku papka dobre, na radu jednej kocky sa ho snazim pred kazdym krmenim uspat, ale moj maly nie je velky spac, takze mi to nevychadzalo... dnes som to vsak riesila vysavacom. Maleho zvuk vysavacavzdy ukludni, tak sme sa krmili dnes iba pri vysavaci... zufale, ale musela som to nejak do neho dostat. rano uz mal uplne prepadnutu fontanelu...

snaz sa ostat kludna, mala vsetko citi. krm ju aj kazdu pol hodinku, len nech nieco v sebe ma..U nas zmena mlieka nema vyznam, kedze v noci mliecko spapa, ocividne mu chuti... skusila som aj sunar a iny nutrilon a zmena nenastala... skor si myslim, ze u nas ide o to, ze maleho zaujima vsetko, len nie jedlo... je prilis zaneprazdneny hrackami, ludmi okolo seba, nabytkom, svetlami... stale vsetko pozoruje, skeri sa na vsetky smery a potom sa mu nechce jest... asi by som mu mala zacat zavazovat oci ked bude papat 😀

sofia2008
autor
15. feb 2011

@kvetinqa ja som dnes dala malej caj, tak ho chuda tak pila, aka bola hladna, ja idem vyskusat BEBU, inak uz neviem, co budeme robit, pojdeme aj za dr. nech ju aspon prevazia..a to pred dvoma dnami tak krasne jedla, ale vcera a dnes hroza, lebo sa mi zacala zobudzat, ked pila mlieko cez den, v noci este vypije celu flasu,ale cez den uz nie, max vypila dnes naraz 70ml, inac iba 50ml a to mi uz pila 120ml..snazim sa byt kludna, ale predstava, ze skoncime v nemocnici na infuzaich a sondou v zaludku..a to sa od 3 do 6 mesiacov najviac vyvija mozog, tak ak teraz malo je, tak sa bojim nejakch nalsedkov ☹

kvetinqa
15. feb 2011

@sofia2008 myslim si, ze zatial zbytocne stresujes, az jed chapem to, ani mne nie je vsetko jedno... dolezite je, ze vypije aspon nieco... ak je mala ziva, spokojna a prospieva, nie je dovod stresovat sa... ja malemu caj ani vodu nedavam, takze to neviem... ak mi cez den vypije50 ml, skusim mu dat o pol hodinku- hodinku znova a vacsinou stiahne dalsiu 50tku...

sofia2008
autor
15. feb 2011

@kvetinqa dakujem, troska si ma potesila aj utesila..ja tiez tak ponukam, ale nechce, ked je hore..vo strvtok pojdeme k dr. nech mi aspon povie, kolko je minimum mlieka na den pre babo v jej veku..zajtra skusim dat Bebu a uvidime..neviem naco mi kazala dr. este doma na SVK davat Nutrilon HA, ked je vraj velmi horky a pritom nie sme alergici ani v rodine nemame alergikov..lebo najprv pila obycajny Nutrilon a potom HA a asi aj od vtedy mame problemy..uz sa nad tym vsetkym az privelmi , hladam mozne priciny a aj tak si nepomozem..pa

basky
15. feb 2011

Ahojte,
nestiham sa dnes rozpisovat, ale mame rovnaky problem. Niektora z Vas pisala, ze po ockovani to zacalo. Presne aj u nas, v 3. mesiacoch ockovanie a nastala zmena, odmietal moje mliecko aj umele, prikrmovala som od ukonceneho mesiaca Nutrilonom a pekne papal.
Ja som potom mliecko stratila, kedze odmietal, ked zacal odmietat aj Nutrilon, vyskusali sme 9 druhov, bolo to hrozne obdobie, len v spanku vypil a najlesie mu sadlo ALL 110, je najmenej sladke.
Pil do polroka okolo 5OO az 7OOml, 4 - 5x za den, v noci odmietal. Prespi nam od 3. mesiaca celu noc, 11- 12h vkuse. Teraz uz mame prikrmy, ale ziadna slava, chutia mu len jogurty biele, ma rano a vecer, potom 2x mliecko na dobedny a poobedny spanok, to je po 3O min, inak nespi vobec a obed musime bojovat, zabavat, aby aspon nieco zjedol, ked nechuti, tak pridam jogurt a nieco len zje. Vypije v tom spanku 15O - 18O ml, ale ked je hore, nehrozi ani kvapka. Inak ja mam pocit, ze on hladny ani nebyva, ani to 4-5h, ja to nechapem, a vsetko to prislo od toho ockovania. Keby sa to dalo vratit spat .... Ked pocuvam, ako ine deti jedia, ovocie, prikrmy, mleicko, kase ... a u nas nic, je mi z toho smutno. Starsi syncek tak krasne papal, a vsetko, sice v 8. mesiaci obmedzil mliecko len na noc, ale 5x za den jedol a krasne ..... ja tomu nerozumiem. Inak ma 9 mesiacov a 9,5kg, cize v poho, ale keby som sa mu tolko nevenovala, nezabavala a neuspavala na mliecko, tak ozaj neviem, ako by vyzeral. A robili mu rozne vysetrenie, cez gastro, orl, krvne testy, stolica, moc atd ..... je uplne ok, zdravy ako buk 🙂

basky
15. feb 2011

@sofia2008 ja by som na tvojom mieste uz od 4. mesiaca zacala pikrmy.
Ja som tiez skusala, ale do 6. mesiaca ci ho odmietal, napinalo ho to, tak sme sa trapili s uspavanim a pitim v spanku. Potom po 6. mesiaci nam chvilku pekne jedol zeleninku aj ovocie, kase, no prisli na rad zubky a prikrmy sa velmi pokazili, len jogurty by teraz jedol a mlieck o v spanku zrazu aj 180 ml.
Ja som ho inak este nezazila, ze by mi plakal od hladu, on je velmi zivy, vsetko ho zaujima, nema cas jest. Sedi sam od 6. mesiaca, stoji pri nabytku a pochoduje od 7. mesiaca, od 6,5 mesiaca stvornozkuje ako drak stale nahana starsieho brata, sikovny je velmi, len keby aj nomalne jedol ... 😒
@kvetinqa my mame tize takeho certika, co nema cas jest 🙂 Cucne si 2Oml cistej vody - ine nic nepije - a spokojny ako keby zjedol 25O prikrmu.

vitalka1
16. feb 2011

sofia2008 moja drahá len kľud, a to keď vravím ja, je to čo povedať, lebo keby si mňa videla niekedy tak zaplačeš aké som ja mala nerváky. Nebojkaj sa bude dobre, ale ľahko sa to vraví viem, no ver že mne sa to nevraví až tak ľahko, lebo sme si svoje prežili tiež. Inak koľko ma tvoja malá? A na ľudské priblblé reči, že koľko váži, a či dobre priberá, a prečo nekojíš doslova kašli, ja som sa preto veľmi trápila a nemá to zmysel. A poviem ti, že najviac ma vytáčali tie super skúsené mamičky a babičky a radili čo bolo dobré pred sto rokmi musí byť aj teraz, nepočúvaj to, lebo sa viac nazlostíš a neber to osobne. Každá matka chce pre svoje dieťatko len to najlepšie, určite aj ty. mňa všetci odsudzovali, že som kojila 3 mesiace, a prečo nie viac, ale nikto nevie ako som sa trápila a so slzami v očiach odsávala každú hodinu mlieko, prsia ma príšerne boleli, ale takému človeku to nevysvetlíš. Môj Gregor je príšerne zlé dieťa, stále plače od narodenia ešte neprestal, vystrája v noci aj cez deň, málilinko spinká a dnes ráno keď sa už zobudil, skúsila som mlieko znova, no nechce a nechce, ta čo ho zabiješ? prinúťiť 6 mesačné dieťa neviem. je presný opak toho prvého syna, o tom sme nevedeli, že ho máme, nijaký problém s ním nebol, od pôrodnice spal celú noc, žiadne hajkanie na rukách, cez deň spinkal po 4 hodiny , no ukážkové dieťa.

kvetinqa
16. feb 2011

@sofia2008 ja som plynule presla na nutrilon 1, lebo HA je fakt dost horky a presne ako vy, ani my nemame ziadne alergie... co sa tyka mnozstva, niekde som citala, ze ked vahu svojho dietata vydelis 6, dostanes dennu davku, ktoru ma vypit...
Neboj sa, vsetko bude dobre...

@basky no moj je presne taky isty, teraz vypil 40tku a tvari sa aky je plny 😒 😀

sofia2008
autor
16. feb 2011

@kvetinqa ahoj 🙂 my sme dnes skusili BEBU, ale jasne, ze nechcela..tak sme kupili ten Nutrilon 1 ako aj ty..vypila v spanku 50ml, tak sa zobudila a koniec, vysmiata jak leco 🙂

kvetinqa
16. feb 2011

@sofia2008 my pijeme tak isto od rana. po 50tkach... a tiez je vysmiaty :D bohvie co do toho nutrilonu davaju 😀 😀

nanulik
16. feb 2011

@sofia2008 tak my máme presne ten istý problém. skúšala som už aj mlieko zmeniť, ale žiadna zmena. malého ale nekrmím v spánku ale pred jedením ho zaspím a ked ide jesť tak s ním začnem jemne hýbať že je síce hore ale nevládze protestovať. dúfam ale že ho to čoskoro prejde lebo ja pri tom mám nehorázne nervy kým zaspí

julienka
16. feb 2011

Baby, trosku citam spätne tuto debatu.. akosi som vycitala, ze vam deticky zacali odmietat prsnik a prechadzali ste pomaly na UM po ockovani, vsak? nam sa stalo to iste...... 😢 😢 😢

sofia2008
autor
16. feb 2011

@kvetinqa no hej, len my sme rano o stvrtej vypili 60 a o desiatej 50 a koniec..uz je po jedeni..no co sa zabijem?

sofia2008
autor
16. feb 2011

@nanulik tak to mate este dobre, ze ti zje ked je hore..mne vypije, len ked spi a aj to malo..no nic sa neda robit, len mat svatu trpezlivost 😒

sofia2008
autor
16. feb 2011

@julienka no asi tak, ale ked ti bude pit aspon UM, tak to je super..co by som ja zato dala, aby chcela aspon UM..ja nechapem, co je tym detom 😠 druhe revuu od hladu a moja.nic, keby som jej cely den nedala, tak by ani cely den nejedla

nanulik
16. feb 2011

@julienka my sme dávno bez kojenia a od očkovania už ubehol nejaký čas. ale máme soplíky. dr. povedala že malý nechce jesť lebo je zahlienený po noci. ale on nehcce ani cez den. ale ked mu dávam kašičku tak po nej sa len tak vrhne 😕

julienka
16. feb 2011

@sofia2008 no u nas to bolo tiez komplikovane po ockovani.. prestali sme chciet cicik, tahali sme mozno len pol minuty - minutu, UM sme vypili max 60 ml.... az casom sa to vratilo do "normalu", co u nas znamena vypit tak cca 120 ml mliecka. ale ostali sme len pri odsavanom MM a sem tam, ked ho je malo, tak zarobime UM...

sofia2008
autor
16. feb 2011

@julienka tak to mate v pohode..my sme uz pili v spanku 100-120ml, ale pred troma dnami koniec, max 60ml, lebo sa mi zacina budit 😒 tak cely den beham s flasou, aby sme dosiahli aspon 500ml na den 😒

julienka
16. feb 2011

@sofia2008 velmi dobre to poznam.. robili sme to iste.....

kvetinqa
16. feb 2011

@sofia2008 no my sme o 6 vypili 70 ml, o 9 20 ml, 10 80ml, 11:30 60 ml. skusam mu to davat chudacikovi kazdu hodinu

sofia2008
autor
16. feb 2011

@kvetinqa ved tebe krasne pije, ja skusam tiez, ale bez vysledku 😒

kvetinqa
16. feb 2011

@nanulik nam tiez povedali, ze je to soplikmi, ale to je blbost

sofia2008
autor
16. feb 2011

@julienka no co narobime, nic ☹

kvetinqa
16. feb 2011

@sofia2008 jaj moja, ale my uz sa zlepsujeme. minuly stvrtok mi rano vypil 60 a potom az vecer o 4 90!!

kvetinqa
16. feb 2011

inak nam to nezacalo po ockovani, na to ideme az o dva tyzdne. my sme zacali trucovat z nicoho nic

sofia2008
autor
16. feb 2011

@kvetinqa tak ja uz tym detom nerozumiem..no musime vydrzat 🙂

kvetinqa
16. feb 2011

@sofia2008 neboj, bude to dobre

julienka
16. feb 2011

urcite, jedneho dna sa tak rozpapaju, ze budeme davat pozor, aby tolko nepapali 😉)))

julienka
16. feb 2011

inac, ked tak rozmyslam, nam sa upravilo papanie, ked sme zacali s prikrmami...

sofia2008
autor
16. feb 2011

@kvetinqa 😵