Bábätko pije mlieko len v spánku. Ako sa to dá zmeniť?
Ahojte..potrebujem poradit, moja mala sa krmi vyhradne, ked spi..ked je hore, tak uplne odmieta flasu..skusali sme vsetko, ale nic nepomaha..stretli ste sa s tym niektora? Ako sa to da zmenit?
@awalancha3 ahoj..mne to povedala dr., ze malo 😒 tak je hlavne, ze sa ti chce kojit, mas mliecko a neodmieta 🙂 kym po troske pribera, tak je dobre..aspon tak mi vravia vsetci okolo..drzim palce, aby to dobre dopadlo 😵 😵
@sofia2008 tak vyzera to tak, ze my sme prisli na pricinu. je neuveritelna, ale zatial to vyzera tak, ze nasmu synovi vadila poloha v ktorej sme ho krmili. Povodne sme ho krmili tak, ze bol polozeny na nohach, rukou som mu podopierala len hlavu, krk, pliecka. Zrejme sa musel v tejto polohe niecoho zlaknut, lebo akonahle ho dame do tej polohy, siroko roztiahne ruky a nohy, vyplesti ocka a zacne plakat... neskor sme skusali lehatko, postielku... Vcera som ho intuitivne vzala do narucia a zacala som ho krmit tak. Za 15 minut mi zbodol 200 ml. Raz mal tiez taky moment, akoby sa zlakol, ale to som ho zacala mojkat a bozkavat a pekne pil dalej... Odvtedy pijeme kazde 4 hodinky 150tku minimalne... dufam, ze to nezakrikneme, ale zatial to vyzera tak, ze nase chudatko sa len zlaklo, ked ho niekto krmil...
@shybaby
@katkavv
@kvetinqa
Ahoj. chem sa opytat, ci sa vam podarilo vyriesit problem s papanim... u nas to zacalo pred vyse tyzdnom. syn ma 12 tt. najprv len vyplul flasku, ked vypil asi 3/4 davky a zvysok dopil po minutke dvoch oddychu... o den vypil menej a teraz je to tak, ze do neho nieco dostanem uz len ked spi..., ale ked zase zaspi tvrdo, uz nic nevypije... som zufala. mali sme krasny rezim a teraz je to vsetko prec. niekdy mu trva aj tri hodiny, kym do neho dostanem jeho davku a to by uz mal v podstate pit dalsiu. uplne vytlaca cumle z flasky. inak pije moje mliecko, od malinka sa nevedel prisat, mali sme aj laktacnu doma a nepomohlo... skusili sme tri rozne flasky, dokonca aj poharik a nic. u dr bol vysetreny, boli sme na usnom, ma vysetrenu stolicu, porobene vytery a vsetko ok. inak sa javi ako zdrave a veselie dieta, len proste zacal odmietat flasku. ako ste to vyriesili? dakujem
@cuculik1 Ahoj, v podstate ano. To jeho odmietanie mlieka bol stav docasny, ale trval asi 2 mesiace, dospeli sme az do tej fazy, ze sme to do neho museli tlacit striekackou kazdych 20 minut, aby nieco vypil... paradoxne, ked presiel na prikrmy, tak sa zase nevedel mlieka dopit... Nebol vsak nikdy velky jedak. Zacina tak normalnejsie jest az teraz, a to ma 3 roky 🙂 .
My sme vtedyy skusali tiez rozne flase, rozne mlieka, nic nepomohlo... Nebud zufala, ono to casom prejde... dieta nemusi zjest odporucane davky, niektore deti jednoducho nie su velki jedaci. Ak nepomoze to, ze ho nechas tie tri hodky bez jedla a potom sa aj tak nenaje, tak jednoducho mu davaj papat po troskach... drzim palce.
@cuculik1 ahoj,
ja som bola z toho na prasky... trvalo to dost dlho, mozno aj do dvoch mesiacov.... potom to zo dna na den preslo... tiez sme chodili po lekaroch, menili flase, cumle, dokonca aj mlieko.... pila len v spanku alebo, ked som jej spievala a zabavala ju.....
chce to asi trpezlivost, aj ked viem, ze je to tazke.... treba sledovat vahu, ci nie je velky ubytok... moja na vahe dlho stala a ani teraz nie je velky jedak....
ale co ma tesi, doteraz rano a vecer stiahne plnu flasu mlieka....
Pozerala som tu rozne temy a problemy a ma s tym vela deti problem... asi to patri k tomu... so synom som ale tento problem nemala nikdy....
drzim palce
@katy2
@kvetinqa dakujem dievcata. Pisem teraz z nemocnice. Nas drobcek skoncil na infuziach . Paradpxne den po inf. Pil cely den po 130 v bdelom stave no teraz sme kde sme boli. Pitie v spanku. Inak ma vsetky vysledky ok. Chcem sa opytat kedy ste zacali s prikrmom a co ste presne davali. Kase, alebo co? Myslim akym sposobom ste nahradzali tekutiny. Dakujem. My sme len na zaciatku boja. Zatial to trva dva a pol tt.
@kvetinqa...dobry vecer...ako ste vyriesili tento problem s papanim? Mam taky isty problem. Dakujem
necitam vsetky komentare. ked som lezala s dcerou v nemocnici, tak tam bolo take babatko, co jedlo len v spanku. nezistili mu nic, nepomohli nijako. vraveli sestricky, ze mali aj dvojcata, ktore jedli, len pocas kupania. preslo to samo potom

malinka sa narodila ako 4060 kg a 53 cm, a kazda sestricka ju stipla do toho buclateho licka a vsetky chceli kupat tu "malu zlatu buchtičku"...... no a po mesiaci v poradni sa ukazalo ze namiesto 150-200 g za tyzden pribera len 100 za tyzden a na dalsi mesiac le 50-70 tyzden............. je stale iba kojená, hoci ja som si povedala ze po mesiaci dvoch jej dam UM....... jasne ze po tych prevazeniach doktorka zahlasila ze ju treba dokrmovat, tak teda slavnostne sme kupili bebu, flasku a zarobili...... totalne odmietla, tak sme kupili inu flasu a ine mlieko a zase to iste.......ani MM ani UM z flase nechcela a nechce, ani suplementor nepomohol, ani lyzicky ani striekačky.......takže jediné čo mi zostávalo a zostáva je zvyšovat svoju dojivost a kojiť........ kojit az do chvíle kým nebude schopná piť z poharika alebo z niečoho ineho......prikrmy mi nepomozu uplne, lebo si neviem predstavit ako mi bude pit vodicku resp caj.... technicky si to neviem predstavit...........ideme na ockovanie zajtra a ak odmietne prsnik, amen tma- rovno mozeme ist na infuzie...........strasne sa bojim, a zavidim mamičkam čo strčia flašu do papulky dietatka a to si veselo cucká...........Pozitívne je že som zacala mat dost mlieka a tak malinka evidentne pribera, uvidim zajtra na prevazeni