icon

Čo robiť ak mi dvojmesačné dieťa veľa zvracia?

aleangela
12. dec 2010

Ahojte všetky čiatateľky.Chcem sa opytat a poprosit o rady čo mam urobit,aby moj 2 mesačny synšek vela nezvracal.Nutriton nejako nepomahal.Proste nakojim ho odgrgnr si a hned s neho vyjde njake to mlieko,neskor sa to stupnuje.ked ho dam lahnut tak place prehyna sa mi.Normalne aj ked lezi v klude aj po hodine stale s neho nieco vyjde su to neskor zvratky take mlieko ako tvaroh.Miestami ho prichytim ako sa dusi tymi zvratkami velmi s nim nemanipulujem ale on nechce lezat,ani na chrbate,ked ho dam na brusko tak je chvilu spokojny ale zase vyvrati vela von.spinkat na bruchu nebude vobec sa neviem tak usalasit ajked je unaveny stale dviha hlavicku.Prosim poradte mi mam strach o neho.Ist s nim k lekarke?

bea1971
12. dec 2010

ako prve ist s malym k lekarke,ona najlepsie posudi po vysetreni co mu je a podla potreby nasadi liecbu,taketo veci netreba riskovat doma,ze to prejde,ale pre istotu ist k tej lekarke 😉

fiona8
12. dec 2010

asi mate reflux....necakaj a chod k doktorovi....posle vas asi na gastro....chodte co najrychlejsie aby si mu dako pomohla chudacikovi...drzim palce 😉

stanusa
12. dec 2010

ja by som zajtra zasla za detskou lekarkou a ona rozhodne co dalej, urcite by som sama nestanovila diagnozu

zuzlina1
12. dec 2010

ahoj aj ja si mysli ist k lekarovi, moze to byt od obycajnej banality az po uz spominany reflux. moj syn tiez zvracal ale bol mladsi a tam to bolo spojene s nedostatkom mlieka. cize bol chudacik hladny a prehltal vela vzduchu.

sedem
12. dec 2010

Ahoj,
podla tvojho opisu to naozaj vyzera na reflux a mozno ti to uz aj lekarka spominala, ked uzivate Nutriton, ale napriek tomu by som urcite sla opat za lekarkou a poradila sa s nou.. Na tvojom mieste by som kontrolovala malickemu vahu(ak mas tu moznost), aby ti prilis nechudol, ked vela grcka a hlavne kontroluj fontanelku na hlavicke, ak by bola prepadnuta, znamena to, ze je drobcek dehydrovany a to uz moze byt velmi nebezpecne. Pomoct mu mozes asi len tym, ze ho budes co najviac nosit vo zvislej polohe, pripadne mu mozes podlozit matrac v postielke, aby bola hlavicka vo zvysenej polohe a pripadne mi este napada vyskusat umele mliecko Nutrilon antirefluxny, ale ty este asi kojis, tak by som s tym asi pockala, co povie lekarka, mozno sa to bude dat riesit aj inak ako umelym mlieckom..drzim palce, nech najdete co najskor to spravne riesenie, nech sa malinky netrapi,viem cim prechadzas 😔 ☹

arrett
12. dec 2010

Ahoj. Môj syn takto od narodenia tiež grckal. Neriesila som to, lebo pekne priberal. Jednoducho sa vždy tak pazravo nakojil, že mu prebytocne mliecko išlo von. Je jedno ako som ho dala ležať, či sa nosil na rukách. Spinka od narodenia na brusku, aspoň som si bola istá, že sa nezadusi tým mlieckom. Hneď ako sme začali s prikrmom, grckanie prestalo. Držím palce