Čo robiť, ak syn ešte nerozpráva?
Ahojte syn ma dva roky a deväť mesiacov a nerozpráva.
Ma nejaké základné slová, aj sa snaží opakovať ale nie je to nič veľké . Chodí aj do jaslí kde jeho spolužiaci rozprávajú podstatne lepšie. O chvíľu nás čaká zápis do škôlky a ja zvažujem či to začať riešiť. Zdalo sa mi, že ma čas. Čo potrebuje si vypýta no neskladá žiadne ani len jednoduché vety, vie povedať slová ako stop, papať, lev, spať, vodu, džús ani svoje meno nevie povedať. Kedy ste začali niečo riešiť s logopedom? U doktorky sme boli nedávno a nijako to nekomentovala
@anonym_autor pripomenulo mi to synovca. Len opakoval slová, tiež povedal pár slov, to, čo potreboval. Jeho babka vravela, aby s ním šla lekárovi. On skoro chodil. Chlapci potom neskôr rozprávajú. Keď mal ísť do škôlky, hovoril všetko.
Nevedel povedať " r ". jeho mama mu povedala, že pôjde lekárovi. On: "mama, už viem povedať r " . Proste má rozum sám pre seba.
Potom rozprával vela, až mu museli hovoriť, aby bol ticho 😅
Najde sa x zien, mam, ktore by ti povedali, ze netreba, ze sa rozhovori a pod. ja osobne by som sa na nejaku diagnostiku logopedovi objednala, pre svoj vlastny klud a ak by mi povedal, ze netreba, tak fajn.
2,9 to je najvyšší čas navštíviť logopeda a možno aj orl ambulanciu
Nemusí hovoriť ešte vety, ale mal by už mat aktívnejšiu slovnú zásobu
Rozumie všetkému čo mu hovoríš?
@anonym_7c993d áno rozumie a aj mi odpovie ale svojou hatlaninou
Naprikald: poď ideme spať. Odpoveď: nie ja nie
Alebo:. chceš papať? Odpoveď: aji ja papa
Poznate niekto cloveka, ktory sa nenaucil rozpravat? Ja nie… tak ako zdraveho jedinca bez postihnutia, ktory sa nenaucil chodit? Tiez nepoznam.. a toto porovnavanie kto kedy co zacne robit je scestne.. proste to pride vtedy ked to príde, hotovo
Nerob si z toho nic,moj maly ani opakovat nechcel,ani usta neotvoril.Zacal chodit do skolky,vie mena spoluziacok,to si stale hovori.Zacina celkom aj opakovat konecne,do konca sk.roka uz snad nabehnu aj vety.Ako p.riaditelka povedala,deti sa rozrecnia prave v tej skolke.Dolezite je,ze rozumie.

2,9 to je najvyšší čas navštíviť logopeda a možno aj orl ambulanciu
Nemusí hovoriť ešte vety, ale mal by už mat aktívnejšiu slovnú zásobu
Rozumie všetkému čo mu hovoríš?