Cumlanie pästičky a prštekov u 2,5 mesačného dieťatka
Ahojte maminky, mate s tym niektora skusenosti? Je to v tomto veku normalne?
no pokial viem , tak to znamena ze chce papat (teda ak to nerobi po papani , v tom pripade si len cumla pasticky 😀 )
ahoj aj mne povedali, ze ked si bude cmulat tak to je preto,ze chce papat... 😉 a vacsinou to bolo preto... 😀
Je to normalne, len u nas neplati, ze je hladna, lebo to by najedena este nebola. Robi to stale. Chcela som jej to vymenit, nech zuzle radsej cumlik, lebo to lahsie oducime, ale nechce ani pocut. Napina ju z neho
@domak2
@lucka.lucy No ja neviem, robi to aj pred papanim aj po papani aj mimo papania, tak som z toho trosku zmatena... A kedy to u vas preslo?
Aj naša si cumlala prstík , najprv sme to riešili rukavičkou ale "ožužlávala" aj tú . Tak sme ju učili na cumlík , asi týžden ale zvykla si . Prišlo mi jednoduchšie ju do budúcnosti odúčať od cumlíka ako od palca . A aj sa podarilo cumlík mala do troch rokov a potom sme ho pekne odložili , neviem ako by sme to riešili pri prste :D
Niekedy mi zostava rozum stat nad otazkami niektorych mamiciek.
Ano, je normalne, ze dieta si dava ruky do ust. Tym spoznava svoje telo, co dokaze a ako chutia veci okolo neho.
Preco hned taku prirodzenu vec riesit dudlom? Ved ho nechaj zit a spoznavat seba a svoje okolie. Co mu v polroku prilepite nohy lepiacou paskou o postel, ked si bude davat nohy do ust? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
@alien2603 ahoj, malinky to mal asi tak prve 3 mesiace az kym sa naucil celodenny rezim.
Ja som sa na to pytala na kontrole a bolo mi povedane ze to je prirodzene dposom spoznavania 🙂 treba ho nechat. My pouzivame aj cumel ale niekedy ma chut na cumel a niekedy na pasticku 🙂

ano uplne 🙂, coskoro ked bude lozit ti ozuzle aj skapatu muchu zo zeme s radostou 😀 😀 😀 😀