icon

Cumlanie pästičky a prštekov u 2,5 mesačného dieťatka

alien2603
13. feb 2013

Ahojte maminky, mate s tym niektora skusenosti? Je to v tomto veku normalne?

yanus
13. feb 2013

ano uplne 🙂, coskoro ked bude lozit ti ozuzle aj skapatu muchu zo zeme s radostou 😀 😀 😀 😀

norcima
13. feb 2013

uplne normalne, vobec sa tym netrap 🙂

tone_in_tone
13. feb 2013

úplne normálne 🙂

domak2
13. feb 2013

no pokial viem , tak to znamena ze chce papat (teda ak to nerobi po papani , v tom pripade si len cumla pasticky 😀 )

lucka.lucy
13. feb 2013

ahoj aj mne povedali, ze ked si bude cmulat tak to je preto,ze chce papat... 😉 a vacsinou to bolo preto... 😀

marianka0101
13. feb 2013

Je to normalne, len u nas neplati, ze je hladna, lebo to by najedena este nebola. Robi to stale. Chcela som jej to vymenit, nech zuzle radsej cumlik, lebo to lahsie oducime, ale nechce ani pocut. Napina ju z neho

alien2603
autor
13. feb 2013

@domak2
@lucka.lucy No ja neviem, robi to aj pred papanim aj po papani aj mimo papania, tak som z toho trosku zmatena... A kedy to u vas preslo?

sakulecek
13. feb 2013

Aj naša si cumlala prstík , najprv sme to riešili rukavičkou ale "ožužlávala" aj tú . Tak sme ju učili na cumlík , asi týžden ale zvykla si . Prišlo mi jednoduchšie ju do budúcnosti odúčať od cumlíka ako od palca . A aj sa podarilo cumlík mala do troch rokov a potom sme ho pekne odložili , neviem ako by sme to riešili pri prste :D

hajajanka
13. feb 2013

Niekedy mi zostava rozum stat nad otazkami niektorych mamiciek.
Ano, je normalne, ze dieta si dava ruky do ust. Tym spoznava svoje telo, co dokaze a ako chutia veci okolo neho.
Preco hned taku prirodzenu vec riesit dudlom? Ved ho nechaj zit a spoznavat seba a svoje okolie. Co mu v polroku prilepite nohy lepiacou paskou o postel, ked si bude davat nohy do ust? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

sante81
13. feb 2013

@hajajanka suhlasím, u nas ide do pusy uz aj noha, vyzuta ponozka, baldachyn, deka, paplon, všetko čo dočiahne, ide do ust.

euka210
13. feb 2013

spoznava svoje casti tela 🙂

lucka.lucy
14. feb 2013

@alien2603 ahoj, malinky to mal asi tak prve 3 mesiace az kym sa naucil celodenny rezim.

radusiq
14. feb 2013

Ja som sa na to pytala na kontrole a bolo mi povedane ze to je prirodzene dposom spoznavania 🙂 treba ho nechat. My pouzivame aj cumel ale niekedy ma chut na cumel a niekedy na pasticku 🙂