Dieťa má 8 mesiacov a stále mrnčí
Ahojte maminy, viem, ze nie som sama, ale som zufala. Nikto v mojom okoli nema take umrnkane dietatko ako ja. Netusim, co jej je, stale si myslim, ze cim bude starsia, bude to lepsie, ale nie je, asi je to skor horsie, ak sa do 3 rokov nepolepsi, nechcem druhe babo a to som povodne chcela tri. ☹ ale velmi ma to odradza. NIkdy nevedela zaspat bez placu, az od 6. mesiaca sa to naucila, avsak od 7. mes. je zase v noci stale hore, byvala dvakrat, napapala sa a spinkala, co bolo ok, teraz sa nevyspim ani v noci a cez den je stale akcna. Maaalokedy sa dokaze sama zahrat, myslim tak 10-15 min, musim byt stale pri nej, je to cim dalej, tym horsie, stale robi hm hm hm hm....na ruky by som ju vzala, hned sa vsak odstrkuje a chce na zem, chodi za dve ruky. Sediet moc nechce, posadi sa sama len v kociku, na posteli, len ked ju chytim za nozky. Na brusku vydrzi, ale nevie sa plazit, nejde jej to a jeduje sa, vie sa len tocit dokola a obracat hore dole, uz vymysla zo sedu chce na styri, no vzdy padne dole pusou. Ja som stale pri nej, snazim sa ju stale niecim a nejako zabavit, ked nie sme vonku, ale poviem vam, je to dost o nervy, ked stale vkuse mrnci, dakedy mi ide z toho hlava prasknut. Nikdy nebola kludne babo a dufam, ze to, co maminy kludnych deti beru ako tazke obdobie - ked zacne behat a oni musia za nim, budem brat ja ako chvilkove oslobodenie, ze nebude mrncat, nemam problem sa s nou hrat, som nato zvyknuta. Inak zubky este nema a nema ani dasna opuchnute, fakt teda neviem, co uz mam robit. ☹ Mate skusenosti, zlepsi sa to niekedy?
@kolinia mas uplne standardne dieta. so vsetkym co k tomu veku patri. vadi ti to preto lebo mas len ju a si na nu privelmi sustredena. no a co ze sa jeduje. vela deti sa jeduje ked im nieco nejde. moj starsi nervacila ked sa ucil lozit kym pochopil princip. zlepsi sa to ked zacne byt samostatna, a samomstatne sa presuvat, trebars aj tym lezenim.
@xlucia no je to mozne, je veru prva, byvame u nasich zatial a proste vzdy dostala, co chcela v podstate a kazde jej zamrncanie bolo nejakym sposobom ukludnene, len teraz je to fakt na nevydrzanie uz, ja mam z toho nervy v kibli, lebo uz predtym som trpela uzkostnou poruchou a bola som na antidepresivach, mala som poporodnu depku, ale toto uz nie je o tom, keby prestala mrncat, tak je vsetko ok, to jedovanie mi az tak nevadi, ked sa jej daco nedari, to je este zvladnutelne, neviem teda, ci ty si mala permanentne umrncane dieta, ale to, ze to robi dva tyzdne vkuse, ked idu napr. zuby, tak to je uplne ok, ale toto trva staaaale, uz ani neviem od kedy, napr. ona ked je s niekym, s babkou vonku, tak je dobra, ked ja pridem do jej blizkosti, tak uz je zla! nerozumiem ci je to vazne ta separacna uzkost alebo co, no nikto v mojej rodine nechape, ze co jej je a to sa cudujem, lebo vsetci mali kopec deti a nic take si vraj nepamataju... ☹
@vietnamka no teraz, ked su tieto horka, je urcite nevyspata, lebo v noci sa stale budi a veru nema plnohodnotny spanok, na obed mi spi aspon hodinku a pol vkuse v postielke, lebo jedine tam sa vie dobre vyspat a inak tak max. dvakrat po pol hodke v kociku, dakedy len raz, a to ju nesmiem dat spat po piatej, lebo potom by buntosila aj do desiatej! Je to fakt toto vsetko, co pises, mozne, len neviem, ci sa nezblaznim, dokym to mrncanie pominie ☹ . Moja sedi od pol roka, bola chvilku ok, ale od 7. mes. jej to nestaci, jednoducho chce chodit, ale lozit sa nechce naucit, kolienka jej nic nevravia, akoby robila vsetko od zadu, mam neter, ta nikdy nelozila a ani my traja, co sme surodenci, tak ja vazne neviem .....dufa, ze ked bude chodit, zlepsi sa to. Ja sem pisem, lebo potrebujem dake povzbudenie a skusenosti, lebo nikto v okoli mi nevie nic nato povedat a poradit, povzbudit atd..
@kolinia mam vyborne knihy, od americkeho pediatra Harvey-ho Karpa. a on pise (okrem ineho), ze kazde jedno dieta je omnoho "lepsie" s cudzimi ludmi, ako s rodicmi. Neviem, cim to je, mozno uz vie, ako na nich, alebo vie, ze si to moze dovolit. Ale mne toto poznanie pomohlo, aspon viem, ze to nie je moja vina, ze pri mne je dieta "zle"
@kolinia v tomto teple su vraj vsetky deti nespave, bola tu aj tema, ktora to rozoberala. Baby si tam rozne radili, mne osobne pomohli tazke tmave zavesy na oknach (urobili vacsiu tmu, ukazalo sa, ze svetlo jej vadi viac ako teplo). Ale skus aj tu chamomilu, ta u nas naozaj zabrala.
A k tomu lezeniu - my sme sa k tomu dopracovali az koncom desiateho mesiaca. myslela som si, ze ju budem motivovat hrackami, no figu borovu. Liezt zacala az vo chvili, ked videla na zemi nieco, co naozaj chcela, a sice kluce od auta 🙂.
@kolinia ale ano, da sa zohnat v slovencite 🙂.
http://www.gorila.sk/product/204383
Teda, dufam, ze to sem mozem dat, a nebude to povazovane za komercny odkaz. Ale tebe teraz ta kniha velmi nepomoze, riesi skor prve 3 mesiace od narodenia (pokracovanie ma nazov Najstastnejsie batola v okoli, a ta zas riesi dieta od jedneho roka).
@vietnamka noo tie zavesy som si veru uz cca pred dvomi mesiacmi poriadila, pomohli nevstava o siestej, ale vydrzi dlhsie hodinku - hodinku a pol, ale zase jej vadi len to horko, na to tie zavesy nepomahaju, sme momentalne v panelaku na 7. poschodi a v izbe mam v noci aj cez den 28 stupnov, co je hruza, spi len v plienke. Kde by som kupila tu chamomilu, cez net alebo v bio obchodoch ci lekarni, este som neskusala ziadne homeopatika. Tie kluce od auta veru, to poznam, to by aj moja najradsej zuzlala, keby ich ma po ruke :DDD
@kolinia to co opisujes ako by si pisala o mojej malej...od cca troch mesiacov cele dni len mrnkala..stale som dufala, ze s to zmeni ked si sadne..nezmenilo, tak som dufala, ze ked zacne chodit...situacia je rovnaka..sice mrnci o cosi menej, ale stale je to dost na nervy....nezahra sa sama ani chvilku, stale sa jej musim venovat..a to som si myslela ze ked bude chodit tak sa aj sama zahra, ze bude skumat veci..ale nie, ona vsetko preskuma a zisti ako funguje za par minut a potom ju to uz nebavi...tak uz neviem kedy nastane zlom 😅 ale zistila som ze najviac mrnka ked je hladna...ked som ju kojila tak aj kazdu hodinu som musela, teraz ked uz papa normal stravu, tak musi jest kazde dve hodky inak by straaasne hulakala 😅 nemoze tvoja byt hladna?
@kolinia u nas je tiez skaza jeruzalemska, v spalni dnes v noci 29.5 stupna! myslela som, ze zomriem. A ja viem preco je teplo, lebo JA som tehotna, pred porodom, tak aby to nahodou nebolo jednoduche!
Chamomilu kupis normalne v lekarni. Su to take gulicky, maju sa rozpustit vo flaske caju, a dietatko ich ma vypit.. mne pravdaze Dora cajik ani vodicku nechcela ani vidiet, bozeuchovaj, co jej to davam. Tak som jej to davala po lyzickach. Chodite inak na piesok? Lebo tam by sa maly mozno prehral, od takej osmej do desiatej sa to tam este da.
@vietnamka no ved to, mas to dost perne v takom pokrocilom stadiu tehotenstva a doma drobca! moja cajik chvalabohu vypije v tom horku, ale tiez inak moc nechce pit, tak to skusim kupit.
Na piesok nechodime, co ja viem, ci 8 mesacne dieta by sa zahralo v piesku, okrem jeho pojedania, coho sa obavam, lebo ona vazne vsetko papa, este aj mna by zjedla, keby sa dam 😀, okrem toho poslednu dobu zacala dost jazyk vyplazovat, akoby sa chladila ako havino 🙂
@natas4 super, u mna je to podobne, mam jednu kamosku, ktorej malinka je len o styri dni starsia nez moja a ona obsedi v jedalenskej stolicke hodinu hra sa, lozi po zemi, hra sa, v bazeniku vydrzi hodinu a pol a hra sa, proste je uplne kludna a aj dalsie baby co poznam, tak decka su oproti mojej fakt anjelikovia.....ach jo, bude to tazke, pri takom tazkom materstve ma clovek aj strach mat druhe dieta, pricom ja som vzdy tuzila mat velku rodinu, o chvilu sa stahujeme do velkeho domu a nakoniec ostaneme traja ☹, lebo sa jej budem musiet venovat na tisic percent..
@kolinia moja v stolicke vydrzi len ked papa...inak by z nej vyskocila aj s pasmi ktorymi tam je priputana 😅 moja je zivel kazdych 5 minut ina cinnost, neobsedi, nepostoji, stale je v pohybe, jej najoblubenejsia cinnost je vystverat sa na mna za sekundu zliezt, za dalsiu sekundu je opat na mne, potom zas dole a dokolecka 😝 ako keby nevedela co vlastne chce
@kolinia tak na ten piesok chod, fakt to odporucam. moja prva skusenost s pieskom bola taka, ze som uzkostlivo dbala na to, aby dora nedavala piesok do ust. potom ale prisiel taky chlapcek, a zacal nam brat formicky, tak som ho zacala sledovat, aby som vedela, kde mame formicky.. i tu zrazu sa pozriem, a dorka si nabrala plnu formicku piesku, zaklonila hlavu, a komplet celu si ju vysypala do ust 🙂. Este doma vypluvala piesok 🙂.
videla som maminy, co mali taketo male deticky na piesku, vyzuli topanky sebe aj babatku, opreli ho o seba, a robili kolace. Popri tom sa budes socializovat s inymi mamickami, a urcite sa budes citit lepsie, uvidis.. a mne osobne pomaha aj to, ze viem, ze aj ini ludia na svete maju nejednoduche deti 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/dvojcata-a-trojcata/dvojicky-druha-cast/
@kolinia
už som ju našla, v téme dvojičky
posielam link
pa
@kolinia super,ja mam take iste a ma 13mesiacov,uz som zrela na psychiatriu z neho naozaj,,,,,nemam pokoj 5minut, stale s nim nieco musim robit a aj v noci je hore minimalne 4x, takze naozaj uz nevladzem,,,,
a separcna uzkost to nebude,lebo je so mnou stale aj spi bud v postilke pri posteli, alebo pri mne v posteli, ale nie je je o nic lepsi,,, budi sa aj tak,,,,, a vyspat sa vie,teda energie ma kopu,vsetci okolo neho uz zniceni ale on si kludne beha dalej..... vsetko zlyhava aj homeopatika, jednoducho nic,,,,
@kolinia nepotesim ta lebo moja dcera bude mat 3 a pol a tiez nezavrie pusu od kedy otvori oci az kym nejde spat. viem ake to je hed stale huci, teraz si povies ze keby uz rozpravala tak by to bolo ine ale potom pridu aj otazky a stale dookola to iste opakovat...tiez som niekedy zrela na tabletku a fakt dookola opakujem nech je aspon chviiilocku ticho....takze ziadnu radu nemam pre teba....a co sa tyka toho hrania sa, tak moja ma par dni v mesiaci ked sa zahra sama v izbe, inak vyzaduje stale spolocnost a to mam doma este 4m babatko ktore bude zrejme tak isto ukecane plus je ticho len na rukach 😠 no mame to veru tazke 🙂 snad nas oslobodia ked budu v skolke alebo v skole, vydrzaaaaat 😀
podla mna je to povahou dietata, niektore su kludnejsie, vydrzia napriklad aj sediet v kociku a nehystericia a niektore - moj maly k nim tiez patri - neobsedia, nevydrzia pri nicom. Moj je taky uplne od malinka - prechadzal teda fazami, ako uplne malicky plakal snad stale, Potom ked sa uz vedel pretacat, tak sa to trosku zlepsilo, potom zacal stvornozkovat a zrazu bol ovela kludnejsi. Teraz uz chodi a tiez je spokojnejsi. Ale stale je hlucnejsi, nepokojnejsi ako ine deti v jeho veku. Stale nevydrzi sediet len tak v kociku, ked nespi. Stale nevie zaspat bez hojdania, bez dudlania a pod. Teraz sa ta placlivost a zlost preniesla na situacie, ked mu nechceme dovolit niekam ist. Predtym to bolo o tom, ze sa tam nevedel dostat. A naozaj obdobie, ked zacina chodit je teraz pre mna celkom oddychove, pretoze sa musi na tie krociky sustredit, tesi sa ked sa niekam dostane sam, skusa kadeco a uz ako samostatna jednostka, co sa mu velmi paci. O to horsie je to, ak ho v tom rozlete chceme brzdit.
Tiez pri malom nic nestiham, nevyspim sa, ale uz si tak nejako konecne zacinam zvykat a necakam, kedy sa to konecne zmeni. Viacej som zapojila manzela, sem tam babky. A vacsinu veci robime aj tak vtedy, ked maly zaspi. A este som nenapisala - maly mal predvcerom 11 mesiacov.

@kolinia toto sme my tiez zazivali. Verim ti, ze ti ide z toho hlava prasknut.. hlavne take to mrncanie, to vie liezt obzvlast na nervy. Mama je neustale v strese. Ked sme to mali my, identifikovala som to ako stav, ktory vznikol kombinaciou tychto faktorov
1) NEVYSPATOST DIETATA.. to je najhorsie, a najviac zavazi. Ak sa nevie dobre vyspat, tak mrnci. V Rakusku je nejaka klinika, kde riesia umrncane deti, a tam zistili, ze skoro vsetky tieto deti su chronicky nevyspate.
2) DERU SA JEJ ZUBY. Aj ked to nie je vidno. Preto si mozno nevie pospat.
3) SEPARACNA UZKOST. Prichadza v 8.mesiaci veku dietata (prva vlna). Kvoli tomu sa mozno nemoze dobre vyspat (stale ta hlada), co vedie k bodu 1, zakladnej pricine.
Skus jej kupit homeopatiu, chamomila vulgaris sa to tusim vola. Nam to na nejaky cas zabralo.